Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη
  • [02] Διαβουλεύσεις του Nίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα για το Κυπριακό
  • [03] Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
  • [04] Τετράωρη στάση εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού
  • [05] Νέες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας
  • [06] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στον Πατραϊκό κόλπο
  • [07] Στο επίπεδο Caa3 αναβάθμισε το αξιόχρεο του δήμου Αθηναίων ο οίκος Moody's
  • [08] Συνολικά 109.418 υποθέσεις εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια
  • [09] Η Β. Νούλαντ ζήτησε συγνώμη μετά τις δηλώσεις της σε βάρος της ΕΕ
  • [10] Ένα συναισθηματικό αντίο από τον Τζέι Λένο στο «Tonight Show»

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

    Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο Κυπριακό, συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη διαβούλευση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».

    «Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων» τόνισε και ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

    [02] Διαβουλεύσεις του Nίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα για το Κυπριακό

    Την Αθήνα επισκέπτεται εκτάκτως σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργο Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό.

    Χθες ο κ. Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά». «Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για ένα ουσιαστικό κοινό ανακοινωθέν που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και θα οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων όχι για χάρη των διαπραγματεύσεων» τόνισε και ανακοίνωσε ότι μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, θα απευθυνθεί στον κυπριακό λαό για να τον ενημερώσει σε βάθος για το αληθές, όπως είπε, περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

    [03] Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά του Ληξουρίου και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα, σημειώθηκε στις 05:26 σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών. Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο.

    Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια φοβούμενοι έναν μεγαλύτερο σεισμό. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ακόμη ένα βράδυ, γέμισε με σεισμοπαθείς που δεν έχουν που να μείνουν, ενώ οι σκηνές του στρατού, παρότι χθες τοποθετήθηκαν και δάπεδα, δεν προτιμούνται από τους πολίτες.

    [04] Τετράωρη στάση εργασίας στο υπουργείο Πολιτισμού

    Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 πμ. έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), καθώς συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή ομοσπονδιών κατά της διαθεσιμότητας.

    Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

    [05] Νέες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας

    Κινητοποιήσεις κατά τη διαθεσιμότητας πραγματοιούνται σήμερα από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. 'Εχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Προπύλαια.

    Σημειώνεται πως τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα έχει κηρύξει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ). Η στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού διδακτικού ωραρίου, προκηρύχθηκε προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

    [06] Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στον Πατραϊκό κόλπο

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού κόλπου

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03.21 πμ της Παρασκευής με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ναυπάκτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου-Αντίρριου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

    [07] Στο επίπεδο Caa3 αναβάθμισε το αξιόχρεο του δήμου Αθηναίων ο οίκος Moody's

    Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας "Moody's Investors Service" ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε το αξιόχρεο του δήμου Αθηναίων στο επίπεδο Caa3 από C, προηγουμένως.

    Η νέα πιστοληπτική διαβάθμιση συνοδεύεται από σταθερές προοπτικές (stable outlook) αντίστοιχες του αξιόχρεου της χώρας, όπως ανακοινώθηκε. Ο οίκος επικαλείται, με ανακοίνωσή του, ως αίτιο της βελτιωμένης αξιολόγησης για τον δήμο Αθηναίων την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων εκ μέρους του.

    Ειδικότερα, η αναβάθμιση σημειώνεται υπό το φως της αποπληρωμής υπολοίπου τόκων ύψους 675.000 ευρώ που είχε ζητηθεί από τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τραπέζης ώστε να διευθετηθεί πλήρως δάνειο ύψους 29,5 εκατ.ευρώ που είχε χορηγηθεί το 2003.

    [08] Συνολικά 109.418 υποθέσεις εκκρεμούν στα φορολογικά δικαστήρια

    Στα φορολογικά δικαστήρια εκκρεμεί η εκδίκαση 109.418 φορολογικών υποθέσεων, στις οποίες αντιστοιχούν πρόστιμα και προσαυξήσεις 7,64 δισ. ευρώ. Παράλληλα, από τα φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα ύψους 17,6 δισ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί ως τώρα από υποθέσεις που εκδικάστηκαν, μόνο το 5,2% ή 913,4 εκατ. ευρώ έχει εισπραχθεί.

    Αυτό προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του 2013 από τα 17,6 δισ. ευρώ των προστίμων που επιδικάστηκαν τα φορολογικά ανέρχονταν σε 14,814 δισ. ευρώ και τα τελωνειακά σε 2,8 δισ. ευρώ.

    [09] Η Β. Νούλαντ ζήτησε συγνώμη μετά τις δηλώσεις της σε βάρος της ΕΕ

    Η Aμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη Βικτόρια Νούλαντ ζήτησε αργά χθες συγνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις δηλώσεις της σε βάρος της ΕΕ σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία. Σε ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής συνομιλίας που αναρτήθηκε χθες στο YouTube, ακούγεται η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη να λέει στον συνομιλητή της: Η ΕΕ ας πάει να πνιγεί.Η Νούλαντ, η φωνή της οποίας ακούγεται ευκρινέστατα, συνομιλεί με έναν άνδρα ο οποίος είναι σίγουρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ. Οι δύο διπλωμάτες μιλούν επί τέσσερα λεπτά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να διευθετηθεί η πολιτική κρίση στη χώρα αυτή.

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι δεν διέψευσε ότι έγινε η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο μιας «ιδιωτικής διπλωματικής συζήτησης», ενώ διευκρίνισε ότι η Νούλαντ ζήτησε συγνώμη.

    [10] Ένα συναισθηματικό αντίο από τον Τζέι Λένο στο «Tonight Show»

    Ο κωμικός παρουσιαστής Τζέι Λένο είπε ένα συναισθηματικό αντίο στο "Tonight Show" την Πέμπτη σε μια παράσταση κατάσπαρτη από αστέρια της αμερικανικής σκηνής με επικεφαλής τον επίσης κωμικό Μπίλι Κρίσταλ. Ο Λένο που είχε αποχωρήσει «πραξικοπηματικά» το 2009 αλλά επέστρεψε στην παρουσίαση ενός εκ των πιο δημοφιλών εκπομπών στην αμερικανική τηλεόραση, για να αποσυρθεί προφανώς οριστικά πλέον, παρουσίαζε το συγκεκριμένο σόου επί 22 χρόνια και τώρα παραδίδει τα ηνία στον Τζίμι Φάλον. Ο 63χρονος Λένο Leno, που ανέλαβε το 1992 από τον «μυθικό» Τζόνι Κάρσον, βγήκε στη σκηνή εν μέσω χειροκροτημάτων από το ακροατήριο, χαιρετώντας τους περισσότερους όπως έκανε σε κάθε παράσταση.

    Πολλές προσωπικότητες της αμερικανικές σκηνής εμφανίστηκαν στην αποχαιρετιστήρια παράσταση του Λένο είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Ακόμη και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το 2009 έγινε ο πρώτος πρόεδρος που εμφανίστηκε σε νυχτερινό talk show, αποχαιρέτησε τον Λένο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 7:30:23 UTC