Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ αίρει τη στήριξη στην υποψηφιότητα Καρυπίδη
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των αγροτών
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην κρίση στην Ευρώπη
  • [05] Π. Καψής: Μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση
  • [06] Τρία μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο
  • [07] Νέα διοίκηση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [08] Ένταση μεταξύ αστυνομικών και αγροτών
  • [09] Ολοκληρώθηκε η πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ
  • [10] Γ. Προβόπουλος: Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι καθ' οδόν
  • [11] Πλήθος κόσμου και επωνύμων για το τελευταίο «αντίο» στην Τζένη Βάνου

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ αίρει τη στήριξη στην υποψηφιότητα Καρυπίδη

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του κ. Καρυπίδη στο παρελθόν.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των αγροτών

    «Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των αγροτών. Είναι δίκαια τα αιτήματά τους» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που επισκέφτηκε σήμερα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία.

    «Οι αγρότες της χώρας μας υποφέρουν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη την αγροτική παραγωγή, έχει ανάγκη και από ποσότητα και από ποιότητα αγροτικών προϊόντων για τη διατροφή του λαού και βεβαίως για εξαγωγές στη συνέχεια. Άρα η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει σε αυτά τα αιτήματα, σε αυτά τα προβλήματα για να δει την κατάσταση έτσι όπως πραγματικά είναι. Αλλιώς η κατάσταση φτάνει τον αγρότη στα έσχατα όρια. Ήδη ο αγρότης βρίσκεται στα όρια της ανέχειας, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» σημειώνει ο ΓΓ του ΚΚΕ.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό

    «Είμαστε η πιο φιλοευρωπαϊκή δύναμη στο ευρωπαϊκό σκηνικό», απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι για να εξηγήσει τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να παραφράσει τον Νίκο Πουλαντζά, ο οποίος έλεγε ότι ο σοσιαλισμός «ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρχει». «Ή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι δημοκρατική, ή δεν θα υπάρχει», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε πως συμφωνεί πλήρως με τον όρο «εποικοδομητικοί ευρωσκεπτικιστές», τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι, από τους εμπνευστές του ιταλικού «ψηφοδελτίου Τσίπρα».

    Ο Τσίπρας είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης του ΣΥΡΙΖΑ εμπνέεται από και συνδέεται με τον ευρωκομουνισμό του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ: «Ζούμε σε άλλες εποχές, αλλά από εκείνη την περίοδο κρατώ ότι η Ευρώπη παραμένει πεδίο πολιτικής και ταξικής πάλης».

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην κρίση στην Ευρώπη

    «Ευχαριστώ τον Πάολο Φερέρο, που πρώτος έσπειρε την ιδέα της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας ενώπιον ηγετικών στελεχών του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με την επίσκεψή του αυτή και τη συνομιλία με τον κ. Φερέρο, γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, την τριήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία.

    Μιλώντας στα στελέχη και μέλη του ιταλικού αριστερού κόμματος για την υποψηφιότητά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνησε ότι δεν θέλει, απλώς, να φορέσει το κουστούμι του Μπαρόζο, αλλά να δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στην κρίση που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός στην Ευρώπη.

    [05] Π. Καψής: Μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση

    «Το μεγάλο σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το κλείσιμο της ΕΡΤ έδειξε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ανάγκη τη Δημόσια Τηλεόραση». Αυτό τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Τολμήστε τη Δημοκρατία», στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Κεντρικό ερώτημα της εκδήλωσης ήταν: «Για ποιον λόγο να διατηρηθεί η δημόσια τηλεόραση;».

    Ο κ. Καψής, μιλώντας για την προσπάθεια «στησίματος» του νέου φορέα, τόνισε πως «ο καινούργιος νόμος διασφαλίζει θεσμικά τουλάχιστον την ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης», σημειώνοντας ότι ο νέος οργανισμός στήνεται μέσα σε ένα καθεστώς πόλωσης με μεγάλη προκατάληψη. «Δεν έχουμε κουλτούρα ανεξαρτησίας καθώς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πηγαίνουν σε κόμματα για να διεκδικήσουν προνόμια», είπε ο κ. Καψής, προσθέτοντας πως ο νέος φορέας θα είναι «ένας λιτός και παραγωγικός οργανισμός και σε ένα μήνα θα στηθεί το πρώτο κανάλι».

    [06] Τρία μπλόκα αγροτών στην Πελοπόννησο

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο, οι οποίοι κρατούν επιφυλακτική στάση απέναντι στις νέες εξαγγελίες που έγιναν από την κυβέρνηση, για τα φορολογικά μέτρα.

    Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανλακωνική Κίνηση Αγροτών, έξω από τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας.

    [07] Νέα διοίκηση στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Ο Στ. Ρέλιας εξελέγη νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες. Ο Ν. Φωτόπουλος παραμένει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ έχει εκλεγεί και στο ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

    [08] Ένταση μεταξύ αστυνομικών και αγροτών

    Ένσταση και μικροεπεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, όταν πορεία με τρακτέρ προσπάθησε να κατευθυνθεί προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

    Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε στο ύψος της γέφυρας Μαΐστρου, όταν αγρότες προερχόμενοι από τις Φέρες, ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που τους απαγόρευσαν την είσοδο στην πόλη.

    Παρά τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, οι αγρότες δεν σταμάτησαν και περνώντας με τα τρακτέρ τους το διάζωμα του δρόμου στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί, στο ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης, τους περίμεναν και πάλι οι αστυνομικοί, που για να αποτρέψουν την είσοδό τους στην πόλη, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

    Από το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται αγροτικά μηχανήματα και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς Έβρου, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται και η παρουσία των αγροτών με τρακτέρ στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως Ορεστιάδας.

    Εξάλλου, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο.

    [09] Ολοκληρώθηκε η πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών.

    Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συνάντησε το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση ορίστηκε νέο ραντεβού με τον ίδιο τον υπουργό στις 17 Φεβρουαρίου.

    Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα από την οδό Πανεπιστημίου και το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικαζόταν η προσφυγή της ΠΟΕ- ΟΤΑ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας.

    [10] Γ. Προβόπουλος: Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι καθ' οδόν

    «Οι θυσίες (του ελληνικού λαού) πλέον αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη -το Grecovery- είναι καθ' οδόν». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος σε ομιλία του στο Φόρουμ Νομισματικών και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OMFIF) στο Λονδίνο, με θέμα: «Η ελληνική κρίση: Από το Grexit στο Grecovery».

    Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, αν και όπως σημείωσε «αρχικά, με δειλά βήματα». Επιχειρηματολογώντας πάνω σε αυτό, υπογράμμισε ότι βασίζεται σε τρεις παράγοντες: Πρώτον στο ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και προϊόντων έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της ανταγωνιστικότητας, η οποία με τη σειρά της έχει βελτιώσει τις εξαγωγές. Δεύτερον, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η οποία και αυτή με την σειρά της θα στηρίξει την αύξηση της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Τρίτον, στο ότι η δημοσιονομική απορρόφηση θα είναι σημαντικά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Παράλληλα, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία για την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων, απαραίτητων για τον μετασχηματισμό της σε μια εξωστρεφή οικονομία.

    [11] Πλήθος κόσμου και επωνύμων για το τελευταίο «αντίο» στην Τζένη Βάνου

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί, στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης τη σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 75 της χρόνια την Τετάρτη, νικημένη από την επάρατη νόσο.

    Η ερμηνεύτρια πολλών και μεγάλων επιτυχιών, όπως τα «Χίλιες βραδιές», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», « Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και πολλά ακόμη, έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

    Για τη ντομπροσύνη της και τον καλό της λόγο, μίλησε η γνωστή ηθοποιός και φίλη τής Τζένης Βάνου, Βάσια Τριφύλλη, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο: «Ήταν η μεγαλύτερη ψυχή που κατέβηκε στη Γη και μας τραγούδησε. Σ' ευχαριστούμε, με τη μοναδική σου φωνή, θα ταξιδεύει ο κόσμος για πάντα».

    Παρατεταμένο όμως και δυνατό ήταν το χειροκρότημα του απλού κόσμου που είχε αρχίσει να συρρέει από το πρωί στο κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ερμηνεύτρια. Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια έλεγαν πόσο καλός και ανοιχτός άνθρωπος ήταν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 15:30:24 UTC