Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μείωση χρέους τουλάχιστον κατά 60%
  • [02] Μάχη "στήθος με στήθος" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [03] Υποχρεωτικά δελτίο δομικής τρωτότητας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων
  • [04] Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών - Πύργου
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Η τρόικα έπεσε έξω στις προβλέψεις της
  • [06] Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης στο Σότσι

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Μείωση χρέους τουλάχιστον κατά 60%

    Να ξεπεράσει όσα τη διχάζουν και να συμβάλει στον κοινό στόχο της αλλαγής των ισορροπιών και του status Quo στη σημερινή Ευρώπη κάλεσε την ιταλική ριζοσπαστική αριστερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη Ρώμη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο το ότι στην Ιταλία δημιουργήθηκε ψηφοδέλτιο που φέρει το όνομά του από εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας ότι η στενή συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο να ξεπεραστεί ο εφιάλτης του νεοφιλελευθερισμού. Οι Ιταλοί εμπνευστές της «Λίστας Τσίπρα» τόνισαν ότι έχουν ξεπεράσει τις 19.000 υπογραφές, αλλά για να μπορέσουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές θα πρέπει να φτάσουν τον αριθμό των 150.000 υπογραφών σε όλη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το οριστικό όνομα και το πρόγραμμα της λίστας αυτής.

    Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ένωση ξένων ανταποκριτών αποσαφήνισε ότι τάσσεται κατά της εξόδου από το ευρώ, διότι «όταν ένα κτίριο φλέγεται δεν βγαίνει κανείς από την έξοδο κινδύνου, αλλά σβήνει την πυρκαγιά» και απαντώντας σε Γερμανό δημοσιογράφο κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί τουλάχιστον κατά 60%.

    [02] Μάχη "στήθος με στήθος" ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Μάχη «στήθος με στήθος» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ?Μέτρησις? που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα ?Παραπολιτικά?. Διαφορά μόλις 0,3% στις εθνικές εκλογές και 0,8% στις ευρωεκλογές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Μέτρησις, με τους ερωτώμενους να πιστεύουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά.

    Εθνικές εκλογές

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 20,4%, ΝΔ 20,1%, ΧΑ 8,5%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 4,5%, ΠΑΣΟΚ 4,0%, άλλο κόμμα 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,3%.

    Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.

    Ευρωεκλογές

    Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 21,0%, ΝΔ 20,2%, ΧΑ 8,2%, ΚΚΕ 4,6%, ΑΝΕΛ 4,0%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, άλλο κόμμα 3,5%, ΔΗΜΑΡ 3,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,0%.

    Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.

    [03] Υποχρεωτικά δελτίο δομικής τρωτότητας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

    Για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων απαιτείται, πλέον, εκτός των άλλων δικαιολογητικών, η υποβολή είτε «δελτίου δομικής τρωτότητας του φέροντος οργανισμού», είτε μελέτη στατικής επάρκειας, ανάλογα με το είδος του κτιρίου, ύστερα από υπουργική απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατασκευών, όπως υπογραμμίζεται από το ΥΠΕΚΑ.

    Ειδικότερα, «δελτίο δομικής τρωτότητας» απαιτείται πλέον για κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια με χρήση κατοικίας, τουριστικά καταλύματα ή κτίρια, καθώς και για μεμονωμένες αυθαίρετες κατασκευές με τις παραπάνω χρήσεις.

    [04] Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών - Πύργου

    Άνοιξε λίγο μετά τις 7.15 η εθνική οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, καθώς αποχώρησαν οι αγρότες, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό.

    Οι αγρότες, μαζί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Η τρόικα έπεσε έξω στις προβλέψεις της

    Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από τον στόχο, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία», στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ειδικότερα, επισήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα δημοσιοποιηθεί θα είναι μια «πολύ-πολύ μεγάλη έκπληξη» και άσκησε κριτική κατά της τρόικας και των προβλέψεων που έκανε από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.

    Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις, επισήμανε ο κ.Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο η τριμερής άφησε ένα χαρτί στο υπουργείο Οικονομικών με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις με βάση τις οποίες ζητούσε μέτρα 3 δισ. ευρώ για το 2014 κάτι που δεν δέχθηκε η ελληνική πλευρά.

    Αν το δεχόμουν θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

    [06] Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης στο Σότσι

    Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από απόψε μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή άνω των 2.900 αθλητών/τριών από 85 χώρες εκ των οποίων οι 7 Έλληνες.

    Με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έγινε απόψε, παρουσία και του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η νύκτα έγινε μέρα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από τους διοργανωτές πάνω από το στάδιο «Fisht». Την τελετή παρακολούθησαν 40.000 θεατές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2014 - 19:30:23 UTC