Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόβλεψη της Wirtschaftswoche για 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Από τον Ενρίκο Λέτα θα ζητήσω αλλαγή πορείας»
  • [03] Δημ. Κουτσούμπας: «Ο λαός δεν αντέχει άλλο να χρυσοπληρώνει ακόμα και τους δρόμους»
  • [04] Τη Δευτέρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [05] Δεν αποτέλεσε απειλή για την ασφάλεια του Σότσι η απόπειρα αεροπειρατείας, λέει η Ρωσία
  • [06] 'Εξι νεκροί από πτώση μίνι μπας σε γκρεμό στην Αλβανία

  • [01] Πρόβλεψη της Wirtschaftswoche για 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

    Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche", σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαϊου. Επισημαίνει δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

    «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται παρουσίαση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαϊου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - και τι όχι».

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Από τον Ενρίκο Λέτα θα ζητήσω αλλαγή πορείας»

    «Από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα επιθυμώ να ζητήσω αλλαγή πορείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί στις τέσσερις και μισή ώρα Ιταλίας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα. «Θα τον ρωτήσω για ποιο λόγο επιμένει στην οδό της λιτότητας έστω και αν διαπιστώνει ότι καταστρέφει την κοινωνική βάση και μειώνει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας του», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:«θα του πω να αρχίσει να σκέφτεται μια νέα συμμαχία με τους λαούς της Ευρώπης, με τους λαούς της περιφέρειας».

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης: «Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να γνωρίζει, πως όταν το κόμμα μας κερδίσει τις εκλογές, δεν πρόκειται να συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές λιτότητας. Και εκείνη την στιγμή, η Ιταλία θα πρέπει να διαλέξει αν προτιμά την συμμαχία με την Μέρκελ ή μια αλλαγή υπέρ των λαών της Ευρώπης». Σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Η αλλαγή της Ευρώπης εξαρτάται από πολιτική απόφαση, το κύριο θέμα είναι η αλλαγή διαδικασιών στη φάση της λήψης αποφάσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν προβλέπεται πουθενά ότι η τρόικα μπορεί να αλλάξει τις ζωές μας, δεν αποφασίσθηκε και δε νομιμοποιήθηκε ποτέ», ολοκλήρωσε ο κύριος Τσίπρας.

    [03] Δημ. Κουτσούμπας: «Ο λαός δεν αντέχει άλλο να χρυσοπληρώνει ακόμα και τους δρόμους»

    «Ο λαός μας δεν αντέχει άλλο να χρυσοπληρώνει ακόμα και τους δρόμους. Οι νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια είναι απαράδεκτες, προκαλούν. Μέχρι πότε ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο επαγγελματίας, ο αγρότης θα πληρώνουν πανάκριβα την κατασκευή οδικών αξόνων για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα εταιρείες - μονοπώλια, σε βάρος του λαού που υποφέρει;» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τις νέες αυξήσεις στα διόδια.

    «Η λαϊκή κατακραυγή πρέπει να κατευθυνθεί τόσο απέναντι στη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις προκλητικές αυξήσεις στα διόδια, αλλά και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μιλά για επιβολή «αναλογικών διοδίων», δηλαδή πάλι ο λαός να ακριβοπληρώνει τα διόδια» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας καταλήγοντας «το ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή, ζητά την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων. Αυτή αποτελεί και τη μόνη, φιλολαϊκή λύση».

    [04] Τη Δευτέρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    Νέα φάση συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού αρχίζει τη Δευτέρα με συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. Η συνάντηση είναι το αποτέλεσμα της αποδοχής και από τις δύο πλευρές σχεδίου κοινού ανακοινωθέντος, που προσδιορίζει τη βάση των συνομιλιών.

    Τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη και αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας, που βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη».

    Η τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι τον τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Οσμάν Ερτούγ διαδέχεται ο Κουτρέτ Οζερσάϊ. Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε διακόψει τις συνομιλίες τον Ιούλιο του 2012, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε την προεδρία της ΕυρωπαΊκής Ένωσης.

    [05] Δεν αποτέλεσε απειλή για την ασφάλεια του Σότσι η απόπειρα αεροπειρατείας, λέει η Ρωσία

    Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξε απειλή εναντίον της διοργάνωσης κατά την απόπειρα αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε σε αεροσκάφος τουρκικής αεροπορικής εταιρείας στη διάρκεια της χθεσινής τελετής έναρξης των Αγώνων . Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Ντμίτρι Τσερνισένκο περιέγραψε σήμερα ως «περιστατικό με (δράστη) χούλιγκαν» την απόπειρα αεροπειρατείας, κατά την οποία ένας επιβάτης της πτήσης ζήτησε από τον πιλότο του αεροπλάνου, το οποίο κατευθυνόταν από την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, να κατευθυνθεί προς το Σότσι της Ρωσίας.

    Τα μέτρα ασφαλείας στο Σότσι είναι πολύ αυστηρά λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ύστερα από τις τρομοκρατικές απειλές που έχουν διατυπωθεί και τις βομβιστικές επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

    [06] 'Εξι νεκροί από πτώση μίνι μπας σε γκρεμό στην Αλβανία

    'Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, όταν μίνι μπας στο οποίο επέβαιναν 13 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό στη βόρεια Αλβανία. Το ατύχημα συνέβη στην εθνική οδό που συνδέει την Αλβανία με το Κόσοβο σε μια ορεινή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Κούκες.

    Μεταξύ των νεκρών ήταν και μια γυναίκα έγκυος, 2 από τους τραυματίες είναι σε κώμα και οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η αιτία του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να είναι η υψηλή ταχύτητα και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2014 - 13:30:23 UTC