Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία εξέφρασε η ελληνική Προεδρία
  • [02] Σε λειτουργία η προαστιακή γραμμή Αθήνα - Ανω Λιόσια
  • [03] Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [04] Οι Ολάντ και Ομπάμα χαρακτηρίζουν «πρότυπο» τη σύμπραξη Γαλλίας - ΗΠΑ
  • [05] Ερωτήματα για τις συνέπειες του ελβετικού δημοψηφίσματος για τη μετανάστευση
  • [06] Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

  • [01] Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία εξέφρασε η ελληνική Προεδρία

    Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση», εξέφρασε η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της ΕΕ αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας.

    Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, συνιστά ουσιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου και θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών της, Ελβετών και υπηκόων κρατών-μελών της ΕΕ, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί».

    [02] Σε λειτουργία η προαστιακή γραμμή Αθήνα - Ανω Λιόσια

    Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία της προαστιακής γραμμής Αθήνα (Στ. Λαρίσης)- Άνω Λιόσια, γεγονός που θα διευκολύνει τους επιβάτες για τις μετακινήσεις τους από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο ή το Κιάτο, με απλή μετεπιβίβαση στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.Αρχικά, θα εκτελούνται τέσσερα πρωινά δρομολόγια με ώρα αναχώρησης στις 06:00, 07:00, 08:00, 09:00 και τρία απογευματινά με ώρα αναχώρησης στις 15:00, 16:00, 17:00 από τον σταθμό Αθηνών (Στ. Λαρίσης) και θα έχουν τελικό προορισμό τον σταθμό των Άνω Λιοσίων με ενδιάμεση στάση μόνο στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

    Σύντομα οι στάσεις και τα δρομολόγια του προαστιακού θα επεκταθούν.

    [03] Απολογείται ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Απολογείται σήμερα στον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

    Ο κ. Φιλιππίδης, από την περασμένη Τετάρτη που βρίσκεται στην Ελλάδα, παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

    [04] Οι Ολάντ και Ομπάμα χαρακτηρίζουν «πρότυπο» τη σύμπραξη Γαλλίας - ΗΠΑ

    Οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτηρίζουν την «ολοένα και πιο στενή σύμπραξη»των δύο χωρών τους «πρότυπο διεθνούς συνεργασίας», σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται σήμερα. «Ριζωμένη σε μια φιλία άνω των δύο αιώνων, η ολοένα και πιο στενή σύμπραξή μας αποτελεί ένα πρότυπο διεθνούς συνεργασίας» υποστηρίζουν οι δύο αρχηγοί κρατών στο άρθρο αυτό με τίτλο «Μια μεταμορφωμένη συμμαχία» το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τους ιστότοπους των εφημερίδων «Λε Μοντ» και «Ουάσινγκτον Ποστ» σήμερα που ο Ολάντ πρόκειται να επισκεφθεί επισήμως τις ΗΠΑ.

    Οι δύο πρόεδροι υποστηρίζουν πως η Αφρική αποτελεί το «πιο ορατό» θέατρο της «νέας σύμπραξης» των δύο χωρών. Απευθύνουν επίσης στο άρθρο τους κοινή έκκληση υπέρ μιας φιλόδοξης συμφωνίας για το κλίμα.

    [05] Ερωτήματα για τις συνέπειες του ελβετικού δημοψηφίσματος για τη μετανάστευση

    Ο ευρωπαϊκός Τύπος θέτει σήμερα ερωτήματα για τις συνέπειες της επιτυχίας του ελβετικού δημοψηφίσματος εναντίον της μετανάστευης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ελβετικής συνομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Γαλλία, η εφημερίδα του επιχειρηματικού κόσμου «Λεζ Εκό κάνει λόγο για «ένα αποτέλεσμα με οικονομικές συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».

    Με μικρή πλειοψηφία 50,3%, οι Ελβετοί ψηφοφόροι είπαν «ναι» στον περιορισμό της μετανάστευσης, σ' ένα δημοψήφισμα με τίτλο «εναντίον της μαζικής μετανάστευσης» το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ακροδεξιού λαϊκιστικού κόμματος UDC του Κρίστοφ Μπλόχερ, που καταφέρεται εναντίον της μεγάλης αύξησης του αριθμού των μεταναστών μετά την ένταξη της Ελβετίας στο καθεστώς ελεύθερης μετακίνησης των προσώπων στην Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία εξέφρασε η ελληνική Προεδρία

    [06] Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

    «Η άσκηση είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας πρόληψης αλλά και καταπολέμησης πολλών χρόνιων παθήσεων. Ειδικότερα, για τον καρκίνο του μαστού γνωρίζουμε ότι η άσκηση συντελεί πολύ σημαντικά στη μείωση της εμφάνισης της νόσου μέχρι και 80%, ενώ σε γυναίκες με διαγνωσμένη την ασθένεια, η άσκηση βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και μειώνει πολύ σημαντικά τα ποσοστά θνητότητας». Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕο Γ. Μέτσιος, αναπληρωτής καθηγητής στην κλινική Εργοφυσιολογίας του αγγλικού Πανεπιστημίου Wolverhampton, διευθυντής του επιστημονικού εργαστηρίου του εν λόγω πανεπιστημίου και επίτιμος ερευνητής του μεγαλύτερου κέντρου καρδιακής αποκατάστασης στην Αγγλία.

    «Παρ' όλα αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα της άσκησης στην πρόληψη αλλά και καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η ερευνητική μας ομάδα βρήκε ότι, δυστυχώς, οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με τη νόσο, μειώνουν πολύ σημαντικά τα επίπεδα άσκησής τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως κατά τη διάρκεια της χημιοθεραπείας, η οποία έχει διάφορες επιπλοκές, όπως υψηλά επίπεδα κούρασης και ζαλάδες» σημειώνει ο κ. Μέτσιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 February 2014 - 7:30:26 UTC