Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Είναι ζήτημα ωρών και ημερών, η απονομή σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση από τα μέσα του 2015
  • [02] Πειθαρχικές διώξεις σε 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς»
  • [03] Έρευνες στη Βαρυμπόμπη για βλήμα ρουκέτας
  • [04] Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή
  • [05] Συνάντηση Λέτα-Ναπολιτάνο για την ανανέωση της κυβερνητικής συμμαχίας
  • [06] Άλλους 60 πίνακες γνωστών ζωγράφων έκρυβε στο σπίτι του ο Κορνέλιους Γκούρλιτ
  • [07] Δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου μετά τη συνάντησή τους

  • [01] Β. Κεγκέρογλου: Είναι ζήτημα ωρών και ημερών, η απονομή σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση από τα μέσα του 2015

    Ζήτημα «ωρών και ημερών» θα είναι από τα μέσα του 2015 η απονομή της σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση και «όχι μηνών ή ετών, όπως είναι σήμερα, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κάθε εργαζόμενου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Η ψηφιοποίηση θα μας λύσει τα χέρια, θα είναι η οριστική λύση του ζητήματος» σημειώνει προσθέτοντας, πάντως, ότι έως τότε «επειδή είναι σημαντικό το διάστημα, υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες απονομής της σύνταξης, κυρίως όσον αφορά την περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης».

    Ο υφυπουργός Εργασίας εκτιμά: «Χρειάζεται παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, όπως επίσης και η μεγαλύτερη δυνατή εναρμόνιση των ισχυόντων. Αυτό θα μας δώσει λύσεις και στην απονομή της προσωρινής σύνταξης... Επεξεργασίες υπάρχουν, προτάσεις έχουν κατατεθεί, θεωρώ, δηλαδή, ότι θα προχωρήσει. Σταδιακά, από την άνοιξη θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τη θεώρηση των βιβλιαρίων, τον Νοέμβριο υπολογίζουμε ότι θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα ταμεία έως το 1994, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ασφαλιστικός βίος όλων των εργαζομένων και μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο».

    [02] Πειθαρχικές διώξεις σε 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τις μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς»

    Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ασκήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πειθαρχικές διώξεις σε συνολικά 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, για επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς» και για το πάρτι που έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

    [03] Έρευνες στη Βαρυμπόμπη για βλήμα ρουκέτας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, στη Βαρυμπόμπη, μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για ανάληψη ευθύνης σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε πραγματοποιήσει επίθεση με δύο ρουκέτες κατά των κεντρικών γραφείων της «Mercedes» στη Βαρυμπόμπη.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί βλήμα ρουκέτας στην περιοχή.

    [04] Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή

    Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου του 2013.

    Εκτός, όμως, από αυτή την επίθεση, στην προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ισχυρίζεται ότι έχει εκτοξεύσει και ρουκέτα εναντίον των κτιριακών εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz, που βρίσκονται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρευνες στη Βαρυμπόμπη για βλήμα ρουκέτας

    [05] Συνάντηση Λέτα-Ναπολιτάνο για την ανανέωση της κυβερνητικής συμμαχίας

    Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα στο κυβερνητικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

    Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανανέωση της κυβερνητικής συμμαχίας, καθώς και να τεθούν οι κύριοι προγραμματικοί στόχοι της μέχρι το τέλος του 2014.

    «Τις επόμενες ώρες θα παρουσιάσω την πρότασή μου για υπογραφή νέας συμφωνίας από τους επικεφαλής των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι ένα πειστικό σχέδιο και είμαι βέβαιος ότι όλα τα κόμματα με τα οποία συνεργάζομαι πρόκειται να συναινέσουν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την συνάντηση.

    Η υπογραφή της «συμφωνίας» αυτής συνεπάγεται πιθανόν κυβερνητικό ανασχηματισμό.

    [06] Άλλους 60 πίνακες γνωστών ζωγράφων έκρυβε στο σπίτι του ο Κορνέλιους Γκούρλιτ

    Η ανεκτίμητη συλλογή πινάκων που είχε στοιβάξει στο διαμέρισμά του ο γιος ενός εμπόρου έργων τέχνης που συνεργαζόταν με τους Ναζί είναι μεγαλύτερη απ' όσο πίστευαν οι αρχές μέχρι σήμερα.

    Σε ένα σπίτι που διατηρούσε ο 80χρονος Κορνέλιους Γκούρλιτ στο Σάλτσμπουργκ οι αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν άλλους 60 πίνακες, μεταξύ των οποίων και έργα των Μονέ, Ρενουάρ και Πικάσο.

    «Ο Κορνέλιους Γκούρλιτ έλαβε οδηγίες να παραδώσει τα έργα στους εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν εάν έχουν κλαπεί. Ο πρώτος έλεγχος που έγινε ωστόσο δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα», είπε ένας εκπρόσωπος του 80χρονου, ο Στέφαν Χόλτσινγκερ.

    [07] Δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου μετά τη συνάντησή τους

    Η σημερινή κοινή δήλωση θέτει το πλαίσιο για τις βασικές αρχές λύσης στο Κυπριακό, επισήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, με την οποία ξεκίνησε νέα φάση συνομιλιών για συνολική λύση του προβλήματος.

    «Αυτό που απαιτείται είναι το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών, αλλά και του λαού της Κύπρου, να εργαστούν ώστε από τη μια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους και ταυτόχρονα να πετύχουμε μία λύση που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους», υπογράμμισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή μέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μια ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένη την Κύπρο και τον λαό της για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκίνησαν σε ειλικρινές κλίμα. Πρόσθεσε ότι με το κοινό ανακοινωθέν δεν δίνεται η λύση, αλλά αυτή θα εξερευθεί στο τραπέζι των συνομιλιών. Σημείωσε ότι με το κείμενο αυτό υπάρχει εγγύηση ότι καμιά πλευρά δεν θα μπορεί μονομερώς να αλλάξει τη νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει το μέλλον του Βαρωσιού (περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 15:30:23 UTC