Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue
  • [02] Τα γερμανικά συνδικάτα επιδιώκουν την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων
  • [03] Η Fed κατηγορεί την «ανίσχυρη» δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης
  • [04] Μεγάλη υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου καταγράφηκε το 2013
  • [05] Μία στις 14 γυναίκες παγκοσμίως, πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας από κάποιον άλλον, εκτός του συντρόφου της
  • [06] Το 2014 μπορεί να εξελιχτεί στο θερμότερο έτος στην ιστορία, προειδοποιούν οι επιστήμονες
  • [07] Εννέα φάλαινες όρκα βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας
  • [08] Ο Μίκαελ Σουμάχερ προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού

  • [01] Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 1,5 ποσοστιαία μονάδα στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» έναντι της ΝΔ «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% (31,5% τον Ιανουάριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 28,5% (28%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% (10%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% (4,5%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 9% (9,5%).

    [02] Τα γερμανικά συνδικάτα επιδιώκουν την αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων

    Γερμανικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δημόσιους υπαλλήλους δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν αύξηση των αποδοχών τους κατά 3,5 τοις εκατό και επιπλέον 100 ευρώ το μήνα για περίπου 2,1 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς και δημοτικούς εργαζομένους του δημόσιου τομέα, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Τα συνδικάτα Verdi και dbb αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες γύρω από το μισθολόγιο στις 13 Μαρτίου.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, χαρακτήρισε το αίτημα ως «υπερβολικό».

    [03] Η Fed κατηγορεί την «ανίσχυρη» δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης

    Η δημοσιονομική πολιτική και μια «ανίσχυρη» ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι οι λόγοι που καθυστερεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος της ομοσπονδιακής τράπεζας, Federal Reserve.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Federal Reserve του Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, δήλωσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν ενισχύσει το απόθεμα χρημάτων, ωστόσο η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν παρείχε τα κίνητρα στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, αντί να σπαταλούν το χρόνο τους σε διαπληκτισμούς.

    [04] Μεγάλη υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου καταγράφηκε το 2013

    Μεγάλη υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου καταγράφηκε το 2013 σε χώρες όπου ξέσπασαν ένοπλες συρράξεις, όπως το Μαλί και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά επίσης και σε δημοκρατίες όπου οι αρχές «χρησιμοποιούν καταχρηστικά το επιχείρημα της εθνικής ασφάλειας», όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπογραμμίζει η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης της ελευθεροτυπίας Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans fronti?res, RSF) σε μια μελέτη της που δίνεται στην δημοσιότητα σήμερα. Η χώρα η οποία θεωρείται η πιο επικίνδυνη του κόσμου για τους δημοσιογράφους από τους RSF, η Συρία, βρίσκεται στην 177η θέση από τις 180 της κατάταξης, όπως και πέρυσι, πάνω από μόλις τρία κράτη, όπου η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη: το Τουρκμενιστάν (178η θέση), τη Βόρεια Κορέα (179η) και την Ερυθραία (180ή). Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Φινλανδία διατηρεί την πρώτη θέση, ακολουθούμενη, όπως και την περασμένη χρονιά, από την Ολλανδία και τη Νορβηγία. ΟιΗνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατρακύλησαν 13 θέσεις στην κατάταξή της πέφτοντας στην 43η. Η Βρετανία απώλεσε τρεις θέσεις και κατατάσσεται πλέον 33η. Σε αυτή τη χώρα «ασκήθηκαν στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σκανδαλώδεις πιέσεις στην εφημερίδα The Guardian», μεταξύ άλλων, υπενθύμισε η RSF. Η Γαλλία, η οποία έχασε μια θέση πέφτοντας στην 39η, γνώρισε επίσης μια «ανησυχητική» χρονιά το 2013, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία επικαλέστηκε ιδίως την απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης να αποσυρθούν δημοσιεύματα σχετικά με καταγεγραμμένες συνομιλίες για την υπόθεση της πολυεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ από τον ιστότοπο Mediapart και το περιοδικό Le Point. Η Ελλάδα, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση, έχασε 14 θέσεις στην κατάταξη της RSF, πέφτοντας στην 99η. Η Βουλγαρία (100ή, -12 θέσεις) βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις βίαιες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων τις οποίες διέπραξαν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας στο περιθώριο διαδηλώσεων.

    [05] Μία στις 14 γυναίκες παγκοσμίως, πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας από κάποιον άλλον, εκτός του συντρόφου της

    Μία στις 14 γυναίκες στον κόσμο (ποσοστό περίπου 7%) υφίσταται σεξουαλική βία από κάποιον άλλον άνδρα, πέραν του άνδρα ή του συντρόφου της, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα, που αναδεικνύει τη σοβαρότητα του ζητήματος. Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας ποικίλουν πολύ από περιοχή σε περιοχή και τα περισσότερα γίνονται στην Αφρική, όμως και στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι το φαινόμενο.

    Η περισσότερη σεξουαλική βία συναντάται στην κεντρική υποσαχάρια Αφρική, με «πρωταθλήτρια» τη Δημοκρατία του Κονγκό (21%) και ακολουθούν η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε και η Ν.Αφρική (από 17,4%), ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά (16,4%) στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι λιγότερες επιθέσεις καταγράφονται στην Ινδία και το Μπαγκλαντές (3,3%), καθώς και στη Β.Αφρική και την Τουρκία (4,5%). Στην Ευρώπη, περισσότερα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων καταγράφονται επισήμως στη Δυτική Ευρώπη, με μεγαλύτερα ποσοστά (11,5%) στην Ελβετία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Φιλανδία και τη Γερμανία. Μικρότερα εμφανίζονται τα ποσοστά στην Κεντρική Ευρώπη (10,7% σε Τσεχία, Πολωνία, Σερβία) και ακόμα λιγότερα στην Ανατολική (6,9% σε Λιθουανία και Ουκρανία).

    [06] Το 2014 μπορεί να εξελιχτεί στο θερμότερο έτος στην ιστορία, προειδοποιούν οι επιστήμονες

    Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (τέλος 19ου αιώνα), επειδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων, το «κακό παιδί» του κλίματος, το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» φαίνεται να ετοιμάζεται να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Και αν το θερμοκρασιακό ρεκόρ δεν συμβεί το 2014, τότε θα συμβεί το 2015. Σύμφωνα με τις ίδιες επίμαχες εκτιμήσεις, υπάρχει πιθανότητα της τάξης του 75% το φετινό καλοκαίρι να είναι το πιο ζεστό στην μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη. Όμως άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι τέτοιες κλιματολογικές προβλέψεις σε βάθος χρόνου δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες.

    [07] Εννέα φάλαινες όρκα βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας

    Εννέα φάλαινες όρκα βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, όπου εξόκειλαν, φαινόμενο που θεωρείται από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Η ιδρύτρια της οργάνωσης Orca Research Trust, Ίνγκριντ Βίσερ, δήλωσε ότι το φαινόμενο του αποκλεισμού αυτών των φαλαινών στις ακτές του νησιού South Island είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας και ενδεχομένως ένα από τα 10 μεγαλύτερα διεθνώς.

    [08] Ο Μίκαελ Σουμάχερ προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού

    Ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ που βρίσκεται σε κώμα, προσβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται μετά το ατύχημα στο σκι στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Οι συνέπειες της λοίμωξης για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν, αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας η οποία δεν αποκαλύπτει τις πηγές της. Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Μίκαελ Σουμάχερ Σαμπίνε Κεμ αρκέσθηκε να απαντήσει στην εφημερίδα: "Δεν σχολιάζουμε φήμες". Στο τέλος του Ιανουαρίου η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούν τον Μίκαελ Σουμάχερ άρχισαν τη διαδικασία επαναφοράς του από το τεχνητό κώμα, μία φάση που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 February 2014 - 9:30:23 UTC