Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σπηλιωτόπουλος: Με σχέδιο και με πρόγραμμα μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα
  • [02] Για το επενδυτικό πρόγραμμα της Lidl Ελλάς, ύψους 130 εκατ. ευρώ, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός
  • [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών
  • [04] Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια, αποφάσισε η ΟΛΜΕ
  • [05] Δεν τίθεται θέμα εσωτερικής έρευνας στην ΕΛ.ΑΣ. για τη ρουκέτα
  • [06] «Η Ευρώπη να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή ελληνικού χρέους»
  • [07] Αγεφύρωτο το χάσμα Λέτα-Ρέντσι
  • [08] Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται το 70% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της Guardian
  • [09] Η προστασία των μνημείων ανά τον κόσμο αποτελεί αντικείμενο φιλοσοφίας των λαών
  • [10] Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός
  • [11] Ντεμπούτο με δύο γκολ για τον Μήτρογλου

  • [01] Α. Σπηλιωτόπουλος: Με σχέδιο και με πρόγραμμα μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα

    «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε. Με σχέδιο και με πρόγραμμα μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα», ανέφερε πριν από λίγο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δίνοντας το στίγμα του προγράμματός του για το δήμο Αθηναίων.

    «Για μια Αθήνα με περισσότερη ασφάλεια, για μια Αθήνα χωρίς άστεγους, για μια Αθήνα με ελεύθερα πεζοδρόμια και με σήμανση, για μια Αθήνα με περισσότερα πάρκα με αισθητική και με φως, για μια Αθήνα που θα έχει τουρισμό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, για μια Αθήνα που μας αξίζει και αγαπάμε», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

    [02] Για το επενδυτικό πρόγραμμα της Lidl Ελλάς, ύψους 130 εκατ. ευρώ, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

    Για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας Lidl Ελλάς, ύψους 130 εκατ. ευρώ για το 2014, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Georg Kroell, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρόεδρος της Lidl Ελλάς αναφέρθηκε στην κατασκευή και λειτουργία δύο νέων χώρων Logistics, ο πρώτος από τους οποίους, στα Καλύβια Αττικής, εγκαινιάζεται αύριο από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

    [03] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

    Σε πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εξελίχθηκε η συζήτηση επί της τροπολογίας που ορίζει τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις ευρωεκλογές.

    Η τροπολογία, που είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη», ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία, στηριχθείσα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Ένα δεύτερο μέτωπο πολιτικής σύγκρουσης αναδείχθηκε στη συζήτηση για τον αποκλεισμό από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσων προέρχονται από τρίτες χώρες και δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.

    Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι καμία σκοπιμότητα δεν κρύβεται πίσω από τις προωθούμενες αλλαγές και ότι σέβεται τους θεσμούς, ενώ αντίθετα η αντιπολίτευση την κατηγόρησε για εκλογικά τεχνάσματα, στην προσπάθειά της να διασωθεί από τη μεγάλη ήττα που διαπιστώνει ότι θα υποστεί στις επερχόμενες εκλογές.

    [04] Στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια, αποφάσισε η ΟΛΜΕ

    Την απόφαση να προτείνει προς τις ΕΛΜΕ μία 48ωρη και μια πενθήμερη απεργία έλαβε το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση, όπου κατήρτισε το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα για να εκφράσει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων, όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση.

    Η αρχή θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη 1.00 το μεσημέρι και στάσεων εργασίας στις 12.00-2.00 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2.00 μ.μ.-4.00 μ.μ. για την απογευματινή).

    Για την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00-2.00 μ.μ. και 2.00- 5.00 μ.μ.). Για τις 6/3 υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

    [05] Δεν τίθεται θέμα εσωτερικής έρευνας στην ΕΛ.ΑΣ. για τη ρουκέτα

    Υλικό από κάμερες και τυχόν άλλα στοιχεία, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των ερευνών, που διεξάγονται για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον του κτιρίου της αντιπροσωπείας της «Μερσεντές», το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, και αποκαλύφθηκε από την προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ύστερα από έναν μήνα.

    Το μόνο που έχει βρεθεί έως στιγμής είναι ένα μεταλλικό θραύσμα στον κρατήρα που δημιουργήθηκε και ο οποίος εντοπίστηκε τελικά χτες το βράδυ έπειτα από εξονυχιστική έρευνα, στο οικόπεδο πίσω από την αντιπροσωπεία. Το θραύσμα εκτιμάται ότι προέρχεται από τη ρουκέτα και εστάλη για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    Όπως έγινε γνωστό από στέλεχος της ΕΛΑΣ, δεν τίθεται θέμα για τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, για τυχόν λανθασμένους χειρισμούς και παραλήψεις από πλευράς αστυνομικών υπηρεσιών, επειδή, όπως διαπιστώθηκε από την προσεκτική αυτοψία στον χώρο, ήταν αδύνατο γι αυτούς που πήγαν πρώτοι στο σημείο να βρουν το παραμικρό μέσα στα χωράφια.

    [06] «Η Ευρώπη να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή ελληνικού χρέους»

    Την άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ με κύριο άρθρο του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

    Σύμφωνα με το άρθρο, «η Ελλάδα και οι πιστωτές της παλεύουν με το χρέος της χώρας για άλλη μια φορά και πιθανώς όχι την τελευταία. Καθώς, συνεχίζουν να διαπράττουν τα ίδια λάθη, η επόμενη συμφωνία δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία».

    [07] Αγεφύρωτο το χάσμα Λέτα-Ρέντσι

    Όλα δείχνουν ότι οι θέσεις του Ενρίκο Λέτα και του Ματέο Ρέντσι συνεχίζουν να απέχουν σημαντικά. «Ετοιμάζω το νέο προγραμματικό συμβόλαιο που θα ζητήσω να εγκριθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υποστηρίζει» την κυβέρνηση συμμαχίας, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά από την συνάντησή του με τον Ματέο Ρέντσι σήμερα το μεσημέρι, η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι το χάσμα ανάμεσα στα δυο στελέχη των Δημοκρατικών δεν έχει γεφυρωθεί και ότι η τελική αναμέτρησή τους αναβλήθηκε για αύριο, στην συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.

    Το σενάριο που συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης θέλει να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του Ενρίκο Λέτα από τον Ματέο Ρέντσι στην πρωθυπουργία με την σημερινή κυβερνητική συμμαχία --Δημοκρατικό Κόμμα, Νέα Κεντροδεξιά, Επιλογή Πολιτών-- να παραμένει άθικτη.

    [08] Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται το 70% των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της Guardian

    Έχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Αυτό είναι το ερώτημα δημοσκόπησης της εφημερίδας Guardian, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της.

    Αφορμή για την ερώτηση αυτή ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δύο φορές -και μάλιστα η μια από αυτές στο Λονδίνο- δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

    Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο: 70% των επισκεπτών της ιστοσελίδας της εφημερίδας τάσσονται υπέρ, σε αντίθεση με το 30%. Η δημοσκόπηση λήγει σε δύο ημέρες.

    Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll

    [09] Η προστασία των μνημείων ανά τον κόσμο αποτελεί αντικείμενο φιλοσοφίας των λαών

    Είναι κοινό ζητούμενο όλων των κοινωνιών του σύγχρονου κόσμου η προστασία, διατήρηση και διάσωση των μνημείων ή η έννοια της διάσωσης είναι απόρροια πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών σύγχρονων ισορροπιών και της φιλοσοφίας που ανέπτυξαν μέσω -κυρίως- της θρησκείας και των τρόπων λατρείας τους;

    «Η προστασία των μνημείων σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής» είναι το θέμα της διάλεξης που δίνει, σήμερα το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ Κλαίρη Παλυβού στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    «Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της επιχείρησης συντήρησης και διάσωσης προκολομβιανών μνημείων (ειδωλολατρικών θρησκειών των αυτοχθόνων φυλών) σε χώρες της Λατινικής Αμερικής» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια κ. Πολυβού.

    [10] Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός

    Με πολλούς αναπληρωματικούς και με... προίκα το 4-0 του πρώτου αγώνα επί του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Βολιώτες, πάντως, αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι» καθώς στο σημερινό δεύτερο προημιτελικό στο ΕΑΚ Βόλου επικράτησαν με 1-0, χάρη στο γκολ του Καπετάνου στο 71ο λεπτό. Για να περάσουν στον τελικό οι «πράσινοι» θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο ενός εκ των Πανιωνίου ή ΟΦΗ, που συναντώνται αύριο στη Νέα Σμύρνη, με τους Κρητικούς να έχουν σοβαρότατο προβάδισμα μετά το 2-0 στο «Γεντί Κουλέ».

    [11] Ντεμπούτο με δύο γκολ για τον Μήτρογλου

    Ο Κώστας Μήτρογλου έδειξε με το...καλημέρα τα διαπιστευτήριά του. Ο διεθνής στράικερ έπαιξε στον αγώνα της ομάδας νέων της Φούλαμ με την αντίστοιχη της Άστον Βίλα και οδήγησε τους Λονδρέζους στη νίκη με 5-3 επί των «χωριατών» σημειώνοντας δύο τέρματα (19', 23'), ενώ είχε και ένα δοκάρι.

    Ο 25χρονος παίκτης έμεινε εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα της Φούλαμ με την Λίβερπουλ, καθώς ο προπονητής του, Ρενέ Μόιλενστιν, πιστεύει πως χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο για προσαρμοστεί στις συνθήκες της πρέμιερ λιγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 February 2014 - 17:30:24 UTC