Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 δομών του Δημοσίου
  • [02] Τα προβλήματα των μαθητών στην Κεφαλονιά στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Παιδείας
  • [03] Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τεσσάρων Τούρκων που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική
  • [04] Τριετής ελάχιστη διάρκεια για τις νέες εμπορικές μισθώσεις
  • [05] Τουλάχιστον 12 νεκροί στις ΗΠΑ από την κακοκαιρία
  • [06] Παραιτείται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα

  • [01] Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 δομών του Δημοσίου

    Την ανάγκη εξορθολογισμού της δομής του Δημοσίου και του σεβασμού του χρήματος των φορολογουμένων, προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο καταργούνται 23 φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο με προκαθορισμένα ποσοστά ανά κλίμακα, και επανελέγχονται σε βάθος χρόνου, όλες οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ που μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

    Με την αντιπολίτευση να διακρίνει προθέσεις περαιτέρω συρρίκνωσης ενός δημοσίου τομέα ασφυκτικά συρρικνωμένου, ενίοτε και προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών, και χωρίς καμία συγκεκριμένη μελέτη χρησιμότητας, ο κος Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση άχρηστων ή πολυκαιρισμένων δομών, κατόπιν πρότασης ή συναίνεσης των εκάστοτε υπουργείων - και με οικονομικό όφελος από τις απολύσεις, το οποίο ωστόσο, δεν αποτελεί για την κυβέρνηση αυτοσκοπό.

    [02] Τα προβλήματα των μαθητών στην Κεφαλονιά στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Παιδείας

    Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και τους Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε σήμερα, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με αντικείμενο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

    Η κ. Παπαρήγα παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΚΚΕ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων, τις καθυστερήσεις στα σχολικά μαθήματα, καθώς επίσης και τα προβλήματα (οικονομικά, στέγης, κ.λπ.) που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής και επιδρούν στην κατάσταση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ' Λυκείου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση). Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.

    [03] Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των τεσσάρων Τούρκων που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

    Φωτογραφίες των τεσσάρων Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής, που φέρονται ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης στην Τουρκία, DHKP-C, οι οποίοι συνελήφθησαν στη γιάφκα της οδού Γενναδίου στου Γκύζη, έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

    Επίσης στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων συλληφθέντων, τα οποία όμως είναι πλαστά, εκτός από του μεγαλύτερου της ομάδας, που καταζητείτο από τις ελληνικές αρχές, για την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, του οποίου ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά στοιχεία σχεδόν από την αρχή της σύλληψής του.

    Πρόκειται για τον Χουσεϊν Τεκίν, 53 ετών, ο οποίος έμενε στην Ελλάδα με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, με τα στοιχεία Πέταρ Πετρόφ, 49 ετών.

    Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν επιβεβαιώσει επίσης ότι ο ένας ακόμα είναι ο καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία των τουρκικών αρχών, για συμμετοχή στην δολοφονία του ιδιοκτήτη της Toyota στην Τουρκία, τον Ιανουάριο του 1996, με την σύλληψη του οποίου ασχολούνται εκτενώς και οι τουρκικές εφημερίδες.

    Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει επισήμως η ταυτοποίηση των στοιχείων, τόσο του συγκεκριμένου, όσο και των δύο νεότερων μελών της οργάνωσης, γι' αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι την τελική επιβεβαίωση.

    [04] Τριετής ελάχιστη διάρκεια για τις νέες εμπορικές μισθώσεις

    Αλλαγές στο καθεστώς των εμπορικών μισθώσεων θα ενσωματωθούν, την προσεχή εβδομάδα, στο νομοσχέδιο για τη Σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας.

    Όπως γνωστοποιήθηκε, οι νέες μισθώσεις θα έχουν τριετή χρονική διάρκεια, κατ' ελάχιστον. Παράλληλα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στις ισχύουσες μισθώσεις που θα αφορούν στο ύψος της αποζημίωσης που θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν τα συμβαλλόμενα μέρη.

    Αναφερόμενος στη χρονική διάρκεια των νέων μισθώσεων, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι "πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να υπάρξει μεν προστασία των μισθωτών αλλά με όριο την τριετία".

    [05] Τουλάχιστον 12 νεκροί στις ΗΠΑ από την κακοκαιρία

    Σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες κλειστές, ματαιώσεις δρομολογίων των λεωφορείων, προβλήματα στις αερομεταφορές, κυκλοφορία σχεδόν αδύνατη σε ορισμένες περιοχές: η Ουάσιγκτον ξύπνησε σήμερα με ένα παχύ στρώμα χιονιού να την έχει καλύψει. Μια χειμερινή καταιγίδα σαρώνει τα ανατολικά των ΗΠΑ και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, κυρίως σε τροχαία δυστυχήματα.

    Αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια ενός χειμώνα ήδη οξύτατου για τις ανατολικές πολιτείες της Αμερικής έπληξε πρώτα, από χθες, την Τζόρτζια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βόρεια Καρολίνα, πριν μετακινηθεί προς τα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές αμερικανικές πολιτείες.

    [06] Παραιτείται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα πρόκειται να μεταβεί αύριο το πρωί στο μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

    Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Λέτα, η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ενέκρινε την εισήγηση του Ματέο Ρέντσι με 136 «ναι», 16 «όχι», και 2 αποχές.

    Ο γραμματέας των Δημοκρατικών ζήτησε να αντικαταστήσει τον Ενρίκο Λέτα, ως επικεφαλής μιας νέας κυβέρνησης η θητεία της οποίας πρόκειται να διαρκέσει μέχρι το 2018.

    Μένει να φανεί αν ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο θα ζητήσει από τον Ενρίκο Λέτα να μεταβεί στην βουλή και στην γερουσία για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη του κοινοβουλίου ή αν θα προτιμήσει να ξεκινήσει αμέσως διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 February 2014 - 19:30:22 UTC