Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Άγιο Όρος επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η συναίνεση της ΔΗΜΑΡ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαρτάται από την ασκούμενη πολιτική
  • [03] Σε προσωρινή αργία τέθηκαν δυο υπάλληλοι της Βουλής καθώς ελέγχονται πειθαρχικά
  • [04] Νέα σεισμική δόνηση το πρωί στην Κεφαλονιά
  • [05] Ο οίκος Moody's διατήρησε το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2
  • [06] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε πακέτο 160 εκατ. δολαρίων στην Καλιφόρνια η οποία πλήττεται από την ξηρασία
  • [07] Η ηθοποιός Έλεν Πέιτζ παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη
  • [08] Εικαστική πρόταση για το «Σπίτι του Άστεγου»
  • [09] Κομμάτι ενός μεγαλύτερου βράχου είναι ο μυστηριώδης «λουκουμάς» που εμφανίστηκε στον Άρη

  • [01] Το Άγιο Όρος επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός

    Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει σήμερα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη, θα διανυκτεύσει στην μοναστική κοινότητα του Άθω και θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η συναίνεση της ΔΗΜΑΡ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαρτάται από την ασκούμενη πολιτική

    Η συναίνεση της ΔΗΜΑΡ στη στήριξη του προτεινόμενου από την κυβέρνηση προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται σε συνάρτηση με την ασκούμενη πολιτική, διαμηνύει ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα - Σαββατοκύριακο». Όπως σημειώνει, «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν αν η κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια πολιτική». Επίσης, ο κ.Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τους «58», καθώς η πρόσκλησή τους - όπως λέει - δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο, επιμένει στη δημιουργία του τρίτου πόλου και αρνείται ότι αυτός αφορά μόνο τη ΔΗΜΑΡ και κάποια μεμονωμένα πρόσωπα ενώ αποδίδει σε επιλογή του κ. Λοβέρδου το γεγονός ότι δεν προχώρησε η συνεργασία τους στις ευρωεκλογές. Ακόμη, ο κ.Κουβέλης δεν αποκλείει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ να υπάρξουν ηχηρά ονόματα, ούτε τη συμμετοχή σε αυτό στελεχών που είχαν προσεγγίσει τους «58», όπως οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει: ούτε ανοίγουμε παράθυρο, ούτε κλείνουμε μάτι, ούτε ανοίγουμε πόρτες.

    [03] Σε προσωρινή αργία τέθηκαν δυο υπάλληλοι της Βουλής καθώς ελέγχονται πειθαρχικά

    Σε προσωρινή αργία τέθηκαν δυο υπάλληλοι της Βουλής καθώς ελέγχονται πειθαρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη περίπτωση αφορά μετακλητό υπάλληλο, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε εκλεγεί και λίγο αργότερα παρέδωσε την έδρα του στον επόμενο επιλαχόντα και στη συνέχεια διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο εκκρεμεί ποινική υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη. Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο η οποία φέρεται ότι απουσίαζε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός των προσεχών ημερών οι δυο θα κληθούν ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου των υπαλλήλων της Βουλής, το οποίο θα κρίνει σχετικά με τη συνέχιση ή μη της απασχόλησής τους.

    [04] Νέα σεισμική δόνηση το πρωί στην Κεφαλονιά

    Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:31 το πρωί, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας, η οποία εξελίσσεται φυσιολογικά.

    [05] Ο οίκος Moody's διατήρησε το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2

    Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Moody's διατήρησε το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας από αρνητικές σε σταθερές. ΗMoody's που είχε υποβαθμίσει την ιταλική οικονομία το καλοκαίρι του 2012 από την ανώτερη κατηγορία Α3 σε αυτή του Baa2, αναφέρει στο σκεπτικό της αξιολόγησης την «ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» ενώ προβλέπει «σταθεροποίηση» στα ιταλικά κρατικά ομόλογα εντός του 2014.

    [06] Ο Ομπάμα υποσχέθηκε πακέτο 160 εκατ. δολαρίων στην Καλιφόρνια η οποία πλήττεται από την ξηρασία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται στην Καλιφόρνια όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, επισκέφθηκε τους αγρότες που επλήγησαν από την πρωτοφανή ξηρασία και ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας 160 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πολιτεία περνά τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας από την εποχή που άρχισαν να τηρούνται στατιστικά στοιχεία στα μέσα του 19ου αιώνα. «Η κλιματική αλλαγή σημαίνει ανομβρία, πυρκαγιές, καταιγίδες ενώ οι πλημμύρες θα είναι δαπανηρές και πιο σκληρές», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

    Εξήντα εκατομμύρια δολάρια θα αποσταλούν στην Καλιφόρνια από τράπεζες τροφίμων για να βοηθηθούν οικογένειες που επηρεάζονται από την ξηρασία, είπε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος. Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους για αγρότες που χρειάζονται βοήθεια στην εξοικονόμηση νερού και στις κοινότητες που απειλούνται από την ξηρασία.

    [07] Η ηθοποιός Έλεν Πέιτζ παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη

    Η ηθοποιός Έλεν Πέιτζ, που είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ για το ρόλο της εγκυμονούσας έφηβης στην ταινία «Juno», αποκάλυψε ότι είναι λεσβία, μιλώντας στο Λας Βέγκας σε ένα συνέδριο για ανήλικους ομοφυλόφιλους. «Κουράστηκα να κρύβομαι και κουράστηκα να λέω ψέματα» είπε η 26χρονη Καναδή ηθοποιός στην ομιλία της, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης από το κοινό του συνεδρίου «Καιρός για Ευτυχία», που οργάνωσε η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    [08] Εικαστική πρόταση για το «Σπίτι του Άστεγου»

    «Και οι ποιητές τι χρειάζονται σ΄ έναν μικρόψυχο καιρό»;Το ρητορικό ερώτημα του ποιητή Φρήντριχ Χέλντερλιν, επανέρχεται με την οξύτητα της κοινωνικήςκρίσης.

    Πόσο μάλλον στην ιδέα μιας εικαστικής πρότασης για «Το σπίτι του 'Αστεγου», μια σύνθεση από χαρτόκουτα, του Δημήτρη Κατσούδα.

    «Με πρώτη ύλη τα χαρτόνια συσκευασίας επιδιώκω να ορίσω τον ελάχιστο χώρο ανθρώπινης επιβίωσης. Ένα είδος καταφύγιου στον ανέστιο πολίτη, στην χώρα του Ξένιου Δία. Ένας προβληματισμός για το τι είναι αποφασισμένο από μια εξουσία και τι καταδικασμένο να είναι πάντα στο περιθώριο» απαντά ο 44χρονος καλλιτέχνης. Γιαννιώτης στην καταγωγή αλλά κάτοικος εδώ και κάποια χρόνια, της Αθήνας. 'Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Αυτές τις μέρες, συμμετέχει στην έκθεση «Κρίσιμη Τέχνη- Τέχνη στην Κρίση», στη Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας έως τις 7/3.

    [09] Κομμάτι ενός μεγαλύτερου βράχου είναι ο μυστηριώδης «λουκουμάς» που εμφανίστηκε στον Άρη

    Οι επιστήμονες της NASA βρήκαν τελικώς μια εξήγηση για τη μυστηριώδη εμφάνιση μιας μικρής πέτρας κοντά στο διαστημικό όχημα Opportunity στις αρχές Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Ο βράχος, που έχει σχήμα λουκουμά και το μήκος του φτάνει τα 4 εκατοστά, εμφανίστηκε σε μια από τις φωτογραφίες που μετέδωσε το ρομποτικό όχημα στις 8 Ιανουαρίου, την ώρα που οι χειριστές του ετοιμάζονταν να ενεργοποιήσουν τον τηλεχειριζόμενο βραχίονά του. Στην εικόνα διακρίνεται μια μικρή πέτρα, λευκή στο περίγραμμα και βαθυκόκκινη στο κέντρο της, σε ένα σημείο όπου σε μια άλλη φωτογραφία που είχε ληφθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα δεν υπήρχε τίποτα, όπως εξήγησε ο Στιβ Σκουάιρς, ο επικεφαλής της αποστολής του Opportunity. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μικρός βράχος, στον οποίο έδωσαν το όνομα «Πίνακλ Άιλαντ», είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου βράχου ο οποίος έσπασε και αυτό το κομμάτι του παρασύρθηκε από μια ρόδα του διαστημικού οχήματος, στις αρχές Ιανουαρίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 February 2014 - 9:30:25 UTC