Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής»
  • [02] Για «αδιαφανή διαχείριση» των απορριμάτων, κάνει λόγο η Ρένα Δούρου
  • [03] Την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους
  • [05] Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους, δήλωσε ο πρωθυπουργός
  • [06] Σε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα, στοχεύουν οι αγρότες
  • [07] Στον κόμβο της Νίκαιας βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας
  • [08] Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ
  • [09] Κατά της προοπτικής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται η Α. Μέρκελ
  • [10] Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στην Αίγυπτο, με τρεις νεκρούς
  • [11] Έκρηξη βόμβας σε τρένο στο Πακιστάν
  • [12] Νεπάλ: Αεροσκάφος με 14 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής»

    «Οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Αυτό που κυρίως κρίνεται», συνέχισε, «είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η αντοχή αυτού του χώρου έχει τη μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και τόνισε επ' αυτού ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποστασιοποίησης, αλλά και πως «θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε». Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική προς την αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της έλλειψη στοιχειώδους συναίνεσης την ώρα της «εθνικής πολιτικής διαπραγμάτευσης», στρατηγική υπονόμευση της χώρας, αλλά και αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και ειδικότερα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

    [02] Για «αδιαφανή διαχείριση» των απορριμάτων, κάνει λόγο η Ρένα Δούρου

    «Δεν έχω καμία εμπειρία στην εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων», δηλώνει η Ρένα Δούρου απαντώντας στην κριτική ότι δεν έχει σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων ή άλλων αρμοδιοτήτων των περιφερειαρχών καθώς ήταν τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής κάνει λόγο για «αδιαφανή διαχείριση» ενώ σημειώνει ότι έχει στο οπλοστάσιο της την εμπειρία παρέμβασης και διαβούλευσης σε διεθνή φόρα που το έχει ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής. Εκτιμά με συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής» ότι όπως και στις άλλες περιφέρειες η μάχη είναι μάχη πολιτικών και προτάσεων και δεν περιορίζεται στα πρόσωπα. Χαρακτηρίζει ως «δημοκρατία αλά καρτ» την απόφαση για σταυρό στις ευρωεκλογές ενώ χαρακτηρίζει ως ατυχή την υποψηφιότητα Καρυπίδη οποία όπως λέει «χρησιμοποιήθηκε προπαγανδιστικά από τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης».

    [03] Την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά

    Την ένταξή της στη ΔΗΜΑΡ προαναγγέλει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, με συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής, λέγοντας πως ο Φ. Κουβέλης «θέλει να συσπειρώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου» ενώ «το σημερινό ΠΑΣΟΚ - μ' αυτή του την ηγεσία, τις πολιτικές του επιλογές και επειδή έχει χάσει τη διακριτότητά του από την ΝΔ-δεν μπορεί». Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στην κυβέρνητική απόφαση για ευρωεκλογές με σταυροδοσία.

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους

    Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές «ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ, σπάμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα το πρωί στον Πειραιά. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια την λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική της ΕΕ. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε ότι ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για τον λαό, αλλά «εργάτης με χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

    [05] Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους, δήλωσε ο πρωθυπουργός

    Η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στους μοναχούς του Αγίου Όρους για να συνεχίσουν απερίσπαστα το πνευματικό τους έργο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Μονή Ιβήρων, λέγοντας ότι προσήλθε στη Μονή με απέραντο σεβασμό και ταπείνωση και τους κάλεσε να συνεχίσουν την ελληνική βυζαντινή παράδοση. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής πατέρας Ναθαναήλ ενώ στην προσφώνηση του ο πατέρας Βασίλειος Γοντικάκης, είπε ότι ο ίδιος και άλλοι μοναχοί έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όμως διαπίστωσαν πως στο Άγιο Όρος συντελείται μια «επανάσταση εν ειρήνη». Ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτιόσας και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μονής, όπου φυλάσσονται ιστορικά και άλλα κειμήλια μεγάλης αξίας.

    [06] Σε δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα, στοχεύουν οι αγρότες

    Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αγρότες και πολίτες σήμερα το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας. Οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ επί μια και πλέον ώρα, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και υπέρ των εργαζομένων και των αγροτών.

    Τώρα, το ενδιαφέρον των αγροτών στρέφεται στην κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων δυνάμεων προκειμένου οι αγρότες να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

    Νωρίτερα,οι Σερραίοι αγρότες έκλεισαν για περίπου μισή ώρα, την Εγνατία Οδό Σερρών ? Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων.

    [07] Στον κόμβο της Νίκαιας βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας

    Νέο μαζικό συλλαλητήριο ως απάντηση «της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους», πραγματοποιούν αγρότες και πολίτες της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας. Εκατοντάδες άτομα βρίσκονται επί της ΠΑΘΕ έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παράδρομους. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, έχει αποφασισθεί, εκπρόσωποι αγροτών, να επισκεφθούν το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να ζητήσουν τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τον διοικητή του ΟΓΑ, με αίτημα να σφραγισθούν όλα τα βιβλιάρια των αγροτών για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

    Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μέχρι την αποχώρηση των συγκεντρωμένων ατόμων στον κόμβο Νίκαιας, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στην Π.Α.Θ.Ε από τον κόμβο Κιλελέρ, έως τον κόμβο Πλατυκάμπου.

    Στο μεταξύ, παραδόθηκε πριν από λίγο στην κυκλοφορία ο κόμβος της Κουλούρας τον οποίο είχαν αποκλείσει νωρίτερα συμβολικά οι αγρότες της Ημαθίας ενώ έχει αποκλεισθεί ο κόμβος των Σφαγείων, στα Βασιλικά. Επίσης, την Εγνατία Οδό Σερρών- Καβάλας, στο κόμβο των Κερδυλλίων, έκλεισαν για περίπου μισή ώρα οι Σερραίοι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, από την Παρασκευή.

    [08] Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας, δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

    Η Κριστίν Λαγκάρντ απορρίπτει τις κατηγορίες ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «ελαστικό» έναντι των ευρωπαϊκών χωρών.

    Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Good Weekend» που είναι ένθετο σε εφημερίδες του αυστραλιανού εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤεπισημαίνει: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πίεσε την Ελλάδα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να προβούν σε περικοπές και άλλες μεταρρυθμίσεις, πολύ περισσότερο από τις αλλαγές που απαίτησε από ασιατικές χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα στην δεκαετία του ΄90». Και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να μην είμαι Γαλλίδα, ούτε καν Ευρωπαία όταν ασκώ τα καθήκοντά μου. Και νομίζω ότι τα καταφέρνω».

    [09] Κατά της προοπτικής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται η Α. Μέρκελ

    Για ένταση στις σχέσεις της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και την ανακοίνωσή του πριν από τις Ευρωεκλογές, κάνει λόγο το περιοδικό «Der Spiegel», υποστηρίζοντας ότι η κυρία Μέρκελ εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους γερμανούς ευρωσκεπτικιστές. Το περιοδικό αποκαλύπτει δε ότι στην αρχή της κρίσης οι δύο γερμανοί πολιτικοί διαφώνησαν και για την συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης. «Η Μέρκελ σταματάει τον Σόιμπλε», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση του γερμανικού περιοδικού και αναφέρει τα εξής: «Μεταξύ της 'Αγγελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπάρχουν και πάλι εντάσεις για την γραμμή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η Καγκελάριος σταμάτησε σχέδια του υπουργού Οικονομικών της να τεθεί στην διάθεση της Ελλάδας πριν από τις Ευρωεκλογές τον Μάιο ένα νέο πακέτο βοήθειας» και επισημαίνει ότι η Καγκελαρία «ενημέρωσε την κυβέρνηση στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε ένα τέτοιου είδους μήνυμα».

    Σύμφωνα με το περιοδικό, «η κυρία Μέρκελ φοβάται ότι το επικριτικό προς την Ευρώπη κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» θα μπορούσε να ωφεληθεί στις εκλογές από μια συζήτηση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ, αντιθέτως, ο κ. Σόιμπλε ήθελε να στείλει στους Έλληνες ένα μήνυμα αλληλεγγύης και να καταστήσει σαφές ότι μπορούν μετά τις εκλογές να υπολογίζουν σε περαιτέρω στήριξη, καθώς βλέπει τον κίνδυνο, χωρίς την προοπτική περαιτέρω στήριξης, ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα να ενισχυθούν πολύ». Σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζει το ρεπορτάζ, «πολλοί παρατηρητές θεωρούν το τέλος της κυβέρνησης συντηρητικών και σοσιαλιστών ως πιθανό» και αυτό, ανησυχεί ο κ. Σόιμπλε, θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την ευρωκρίση.

    [10] Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στην Αίγυπτο, με τρεις νεκρούς

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

    Η αιτία της έκρηξης δεν είναι ακόμη σαφής. Επίσης, 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    [11] Έκρηξη βόμβας σε τρένο στο Πακιστάν

    Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις σιδηροτροχιές εξερράγη την ώρα που περνούσε ένα επιβατηγό τρένο στο νότιο Πακιστάν, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 27, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τέσσερα παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

    Είναι η δεύτερη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται σε επιβατηγό τρένο σε διάστημα ενός μηνός, δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, όμως αντάρτες που πολεμούν για την ανεξαρτησία στη γειτονική επαρχία Μπαλοτσιστάν έχουν στο παρελθόν προκαλέσει επιθέσεις σε επιβατηγά τρένα.

    [12] Νεπάλ: Αεροσκάφος με 14 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

    Αεροπλάνο της Nepal Airlines με 14 επιβαίνοντες που πραγματοποιούσε πτήση από μία πόλη που επιλέγουν συχνά οι τουρίστες σε μία άλλη στο δυτικό Νεπάλ, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ανακοίνωσε η αστυνομία. «Το αεροσκάφος της Nepal Airlines με 14 επιβαίνοντες απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ποκχάρα στις 13:30 και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 15 λεπτά αργότερα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το αεροσκάφος μετέβαινε στην Τζούμλα, που βρίσκεται περίπου 350 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 February 2014 - 13:30:24 UTC