Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την υποψηφιότητα του για το δήμο του Πειραιά ανακοίνωσε επισήμως ο Θ.Δρίτσας
  • [02] Βολές του γερμανού υπ. Εξωτερικών στο συριακό καθεστώς
  • [03] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει τη Δευτέρα ο Ρέντσι
  • [04] Παγκόσμια απειλή για την υγεία η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά

  • [01] Την υποψηφιότητα του για το δήμο του Πειραιά ανακοίνωσε επισήμως ο Θ.Δρίτσας

    Την υποψηφιότητα του για το δήμο του Πειραιά ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΘοδωρής Δρίτσας. Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε και τυπικά στην Ανοιχτή Συνέλευση μελών και φίλων του Πειραϊκού Δημοτικού Δικτύου «το Λιμάνι της Αγωνίας» Ο κ. Δρίτσας στην πρώτη του δήλωση τόνισε ότι «ξεκινάμε ένα νέο ελπιδοφόρο αγώνα για τον Πειραιά και την κοινωνία του».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει την τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών με εκδήλωση πουθαπραγματοποιηθεί στο θέατρο «Ακροπόλ» αύριο το βράδυ έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «τρεις κάλπες μια επιλογή: να νικήσουμε». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Μάρκο Ρεβέλι, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε (Τορίνο).

    [02] Βολές του γερμανού υπ. Εξωτερικών στο συριακό καθεστώς

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ επέκρινε σήμερα το συριακό καθεστώς που έδειξε ότι "δεν είχε σοβαρό ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις", μετά την αποτυχία του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων της Γενεύης."Αυτό δείχνει ακόμη μία φορά ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ και οι άνθρωποί του δεν ενδιαφέρονται στα σοβαρά για τις διαπραγματεύσεις", δηλώνει ο γερμανός υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι συριακές αρχές δεν επιδιώκουν παρά να εδραιώσουν την εξουσία τους. Τα δεινά των Σύρων και το μέλλον της χώρας δεν παίζουν προφανώς κανέναν ρόλο, αναφέρεται στην ανακοίνωση .

    Επίσης, τονίζει ότι είναι πλέον ακόμη πιο επείγον για το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενεργοποιηθεί και να υιοθετήσει απόφαση για τον τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου που επιδεινώνουν την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία.

    Το Λονδίνο και το Παρίσι καταδίκασαν χθες δια των υπουργών Εξωτερικών τη στάση του καθεστώτος της Δαμασκού στις συνομιλίες της Γενεύης, ενώ η Ουάσινγκτον δια στόματος Τζον Κέρι κατήγγειλε σήμερα την «παρακωλυτική τακτική» της αντιπροσωπείας του συριακού καθεστώτος.

    [03] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει τη Δευτέρα ο Ρέντσι

    "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο κάλεσε τη Δευτέρα στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας) στο Μέγαρο του Κυρηναλίου, την έδρα της προεδρίας, τον εθνικό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι" για να του δώσει επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα. Οι διαβουλεύσεις με τον Ναπολιτάνο για την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και αφού είχε προηγηθεί την Παρασκευή η παραίτηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.

    [04] Παγκόσμια απειλή για την υγεία η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά

    Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας CDC που εκτιμά ότι η αντίσταση των βακτηρίων στα αντιβιοτικά προκαλεί ετησίως στις Η.Π.Α "τουλάχιστον 23.000 θανάτους", σχεδόν όσους και τα πολυβόλα.Το θέμα αποτελεί απειλή σε πλανητική κλίμακα, η οποία λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά από τις υγειονομικές αρχές που, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αρχίζουν να πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις και τα σχέδια δράσης.

    Είναι μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ Πατρίς Κουρβαλέν που διευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αντίστασης στα Αντιβιοτικά του Ινστιτούτου Παστέρ.Στη Βρετανία, η κύρια σύμβουλος της κυβέρνησης για την υγεία Σάλι Ντέιβις λέει πως η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι μια παγκόσμια απειλή συγκρίσιμη με την τρομοκρατία και την κλιματική αλλαγή.

    «Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ήδη τα αντιβιοτικά μάς έχουν τελειώσει», προειδοποιεί ο Τίμοθι Ουόλς, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, αναφερόμενος στην Ινδία, στο Πακιστάν, στη Νοτιοανατολική Ασία ή στη Λατινική Αμερική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 February 2014 - 19:30:22 UTC