Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το Κυπριακό, ζητάει το ΚΚΕ
  • [02] Θ. Αποστολόπουλος: Κρίσιμη περίοδος για τη δημόσια υγεία, εν μέσω χειμώνα, το κλείσιμο των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημαντικός πόλος ενημέρωσης και σε εικόνα και ήχο
  • [04] Κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ
  • [05] Την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου το 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας
  • [06] Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών έξω από το ΥΜΑΘ
  • [07] Αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, διαπιστώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [08] Το επενδυτικό ταμείο Argonaut Capital Partners επενδύει σε μετοχές του ΧΑ
  • [09] ΤτΕ: Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο
  • [10] Ως εσφαλμένο, απορρίπτει το δημοσίευμα του Spiegel το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
  • [11] Αντ. Σαμαράς: Αυθημερόν και ηλεκτρονικά η αδειοδότηση των επιχειρήσεων
  • [12] Νέα κυβέρνηση στην Ιταλία
  • [13] Μνημεία χαρακτηρίστηκαν τα μαρμάρινα γλυπτά του Αχίλλειου στην Κέρκυρα
  • [14] Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη

  • [01] Συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για το Κυπριακό, ζητάει το ΚΚΕ

    Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη, εκτιμώντας ότι επιταχύνονται αρνητικές εξελίξεις για το Κυπριακό και πρέπει να γίνει συζήτηση παρουσία του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Οι δύο βουλευτές, που είναι μέλη της Επιτροπής, στην επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Τσιάρα, αναφέρουν ότι η «κοινή διακήρυξη» του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου σηματοδοτεί την επαναφορά «λύσης» στα βήματα του σχεδίου Ανάν.

    [02] Θ. Αποστολόπουλος: Κρίσιμη περίοδος για τη δημόσια υγεία, εν μέσω χειμώνα, το κλείσιμο των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ

    Η προάσπιση της νομιμότητας και των θεσμών είναι ο λόγος για τη γενικευμένη αντίδραση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να παραδώσουν τα ιατρεία και τις μονάδες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Ιατρών του Οργανισμού Θανάσης Αποστολόπουλος.

    Ωστόσο, με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) πιθανόν αύριο, αλλάζει το σκηνικό και, όπως υποστηρίζει, «κλείνει» οριστικά η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η δε ενοποίηση των συστημάτων και η εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) θα καθυστερήσει αρκετά, με συνέπεια να επέλθει «έμφραγμα στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έλλειψη υγειονομικής κάλυψης του κοινού, εν μέσω χειμώνα και πιθανών επιδημιών».

    [03] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημαντικός πόλος ενημέρωσης και σε εικόνα και ήχο

    Τις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες οπτικό-ακουστικών εφαρμογών και ενημέρωσης με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και ήχο, παρουσίασε σήμερα στους ξένους ανταποκριτές, αλλά και ακολούθους Τύπου των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εκδήλωση έγινε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, του διευθυντή του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, εκπροσώπων Πρεσβειών και δημοσιογράφων.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ προσφέρει πλέον όλη την γκάμα τηλεοπτικών προϊόντων της αγοράς (videos) δίνοντας δυνατότητες άμεσης διάθεσης, διακίνησης και προβολής και έχοντας εξασφαλίσει ποιότητα και αμεσότητα με πλήρη και ελεγχόμενο τεχνικό εξοπλισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, και ενημέρωσε ιδιαίτερα για μια νέα καινοτομία που εγκαινιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο: Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοχοι τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας Samsung θα μπορούν με μια νέα εφαρμογή να παρακολουθούν το ειδησεογραφικό περιεχόμενο του ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτι που θα επεκταθεί και με άλλες μάρκες τηλεοράσεων.

    [04] Κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

    Σε κινητοποιήσεις εναντίον των συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του Δημοσίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ.

    Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο 48ωρων απεργιών στο Δημόσιο Τομέα.Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η δεύτερη 13και 14 Μαρτίου, ενόψει της 22ας Μαρτίου, ημερομηνίας κατά την οποία προβλέπεται να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από οχτώ μήνες.

    [05] Την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου το 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας

    Πρόταση ενοχής για βαριά αδικήματα υπέβαλε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους υπευθύνους τριών ασφαλιστικών ταμείων και των διαμεσολαβητών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, την περίοδο 2006- 2007, αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δικάζονται εδώ και λίγο καιρό για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο των ομολόγων» που φέρεται να προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά.

    Με την πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους για την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα (ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη (ΤΕΑΥΦΕ) και Κωνσταντίνο Χρηστίδη (ΤΕΑΠΟΚΑ), ως υπαίτιους για την αγορά υπερτιμολογημένου, σύμφωνα με την κατηγορία, ομολόγου. Για την ίδια κατηγορία ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis» Γιώργου Αποστολίδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη, που είχαν μεσολαβήσει στην όλη διαδικασία αγοραπωλησιών, τόσο του δομημένου (σύνθετου) ομολόγου όσο και σταθερού ομολόγου.

    [06] Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αγροτών έξω από το ΥΜΑΘ

    Ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας αγροτών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, των Νέων Μουδανιών και άλλων περιοχών της Χαλκιδικής, για το φορολογικό και για το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τα κεντρικά αιτήματά τους στην πύλη του υπουργείου. Τον υπουργό ζήτησε και είδε μικρή αντιπροσωπεία αγροτών της Β. Χαλκιδικής, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και ζήτησε να του θέσει ένα τοπικό πρόβλημα, που αφορά την αποτύπωση της περιοχής τους στους δασικούς χάρτες. Στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον κ. Καράογλου και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων. Οι αγρότες με τα αυτοκίνητα τους αποχώρησαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι από το ΥΜΑΘ για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

    [07] Αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, διαπιστώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε σεμινάριο του ΟΟΣΑ με θέμα η «ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».

    Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ευρώ ανέφερε ότι στη χώρα «έχει υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο, (σ.σ. κλάδος) ο οποίος κατέστη πιο ανταγωνιστικός, εξέλιξη που οδήγησε μεταξύ άλλων σε μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού».

    [08] Το επενδυτικό ταμείο Argonaut Capital Partners επενδύει σε μετοχές του ΧΑ

    Ο Μπάρι Νόρις, ένας από τους πιο επιτυχημένους διαχειριστές κεφαλαίων στην Ευρώπη -που έχει επενδύσει σε μετοχές ελληνικών, ιταλικών, ισπανικών, πορτογαλικών και ιρλανδικών εταιρειών- υποστηρίζει ότι τα χρηματιστήρια της περιφέρειας της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Ο κ. Νόρις έχει επενδύσει -ως υπεύθυνος (chief investment officer) της εταιρείας Argonaut Capital Partners- το 39% των διαθεσίμων ύψους 219 εκατ. στερλινών του κεφαλαίου Argonaut European Alpha Fund στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Από την αρχή του 2014, το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει άνοδο 9,4%, το ιταλικό 7,7%, το ιρλανδικό 7,2% και το ισπανικό 2,5%, παρά την υποχώρηση άλλων αγορών παγκοσμίως.

    [09] ΤτΕ: Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο

    Στα 603 εκατ. ευρώ ανήλθε το πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση τον Ιανουάριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης κατέγραψε, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2013, αύξηση κατά 54%. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού στα 4,46 δισ. ευρώ από 4,3 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες παρόλο που περιλαμβάνουν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν στα 3,6 δισ. ευρώ από 3,8 δισ. ευρώ πέρυσι. Αν συμπεριληφθεί και η πληρωμή τόκων (216 εκατ. ευρώ) ο κρατικός προϋπολογισμός (σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης) εμφάνισε πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ, έναντι 392 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    [10] Ως εσφαλμένο, απορρίπτει το δημοσίευμα του Spiegel το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

    Ως εσφαλμένο απέρριψε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές.

    «Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα ισχύει έως το τέλος του 2014. «To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    [11] Αντ. Σαμαράς: Αυθημερόν και ηλεκτρονικά η αδειοδότηση των επιχειρήσεων

    Αυθημερόν και ηλεκτρονικά θα γίνεται η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων και σημείωσε ότι ο σχετικός νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι αρχές Απριλίου 2014.

    «Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις εναρμονιζόμαστε όλοι για να έρθει η ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων ώστε να αποκτήσουμε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί σε ορισμένους μήνες να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο και να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και ήδη τα υπουργεία ετοιμάζουν αυτό το δευτερογενές κανονιστικό πλαίσιο. «Η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με ευχές. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για αύξηση της απασχόλησης», τόνισε ο ίδιος. Το νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις θα αφορά σε κάθε τύπο άδειας όπως εγκαταστάσεως, λειτουργίας, ιδρύσεως επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές άδειες, αλλά και σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (βιομηχανικές, εξορυκτικές, υδατοκαλλιέργειες, λιμενικές υποδομές, τουριστικές εγκαταστάσεις, κ.α.).

    [12] Νέα κυβέρνηση στην Ιταλία

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο ζήτησε πριν από λίγο και επίσημα από τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας.

    Ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας κι εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ναπολιτάνο για 90 λεπτά,πρόκειται να ξεκινήσει αύριο συναντήσεις με τα κόμματα που έχουν εκφράσει τη βούληση να τον στηρίξουν (Επιλογή Πολιτών, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και νέα Κεντροδεξιά).

    Ο Ρέντσι θα χρειαστεί να συνάψει μια επίσημη συμφωνία συνασπισμού με τα κόμματα, ώστε να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση πριν ζητήσει επίσημα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και τη Γερουσία εντός της εβδομάδας.

    [13] Μνημεία χαρακτηρίστηκαν τα μαρμάρινα γλυπτά του Αχίλλειου στην Κέρκυρα

    Τα εξήντα ένα μαρμάρινα γλυπτά που κοσμούν τις αίθουσες, τις βεράντες και τους κήπους του ανακτόρου του Αχίλλειου στην Κέρκυρα χαρακτηρίστηκαν μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Στα γλυπτά συγκαταλέγονται προτομές, ανάγλυφα και ολόσωμα γλυπτά, τα οποία δημιούργησαν ανώνυμοι και επώνυμοι γλύπτες του 19ου αιώνα. Στην πλειονότητά τους τα γλυπτά αποτελούν αντίγραφα έργων που φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και σε μουσεία της Ρώμης. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα γλυπτά είναι τοποθετημένα στις ίδιες θέσεις που τα είχε τοποθετήσει η εμπνεύστρια του Αχίλλειου, αυτοκράτειρα Ελισάβετ.

    Το γνωστότερο όλων των γλυπτών του Αχίλλειου είναι το εμβληματικό «Ο θνήσκων Αχιλλεύς», που φιλοτέχνησε το 1884 ο Ερνστ Γκούσταβ Χέρτερ.

    [14] Στους 40 οι νεκροί από τη γρίπη

    Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τις επιπλοκές που προκαλεί ιός της γρίπης, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 40 και τους νοσηλευόμενους, σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τους 57.

    Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 145 άτομα και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, άτομα τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 13:30:26 UTC