Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για τα μνημόνια οι ευρωεκλογές
  • [02] Πλήρης κάλυψη από ΝΔ στους 4 υπουργούς που απουσίασαν από τη Βουλή
  • [03] Διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
  • [04] Λειτουργικό το 70% των σχολείων στην Κεφαλονιά
  • [05] Αντιδρούν στην αύξηση των διοδίων οι κάτοικοι Λουτρακίου
  • [06] Αθ. Σκορδάς: Πριν το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης
  • [07] Ι. Στουρνάρας - Ο. Ρεν: Επιστρέφει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η τρόικα
  • [08] Νικητής ο ΟΦΗ στο ντέρμπι του Ηρακλείου

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για τα μνημόνια οι ευρωεκλογές

    Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο, ενώ ειδικά για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

    Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

    [02] Πλήρης κάλυψη από ΝΔ στους 4 υπουργούς που απουσίασαν από τη Βουλή

    «Απολύτως δικαιολογημένοι είναι και οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, καθώς ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

    Αυτό ανέφεραν κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή.

    Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι άφησαν αιχμές για την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη που σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών αναρωτήθηκε πού είναι η κυβέρνηση.

    [03] Διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

    Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν κλείνουν, διαμηνύει το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι μετατίθεται για περίπου ένα μήνα μετά η επανέναρξη λειτουργίας τους, προκειμένου να εξελιχθεί αποτελεσματικά η διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

    Επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι πιθανώς να υπάρξουν αποχωρήσεις καθώς οι γιατροί θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου, και υπογραμμίζεται ότι, για όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των γιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα εργασίας και σε νέους γιατρούς.

    Σε διευκρινιστικό του σημείωμα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσωρινό «κλείσιμο» των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, το υπουργείο εξηγεί ότι για το διάστημα των 30 ημερών, που θα διαρκέσει η μετάβαση των πολυιατρείων στον νέο φορέα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας. Οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα απενεργοποιηθούν για το διάστημα των 30 ημερών, που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται επίσης, ότι η χορήγηση όλων των ακριβών φαρμάκων συνεχίζεται κανονικά και γίνεται όπως και πριν, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

    [04] Λειτουργικό το 70% των σχολείων στην Κεφαλονιά

    Έως την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο δευτεροβάθμιος έλεγχος σε σπίτια της Κεφαλονιάς που παρουσίασαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα.

    Εν τω μεταξύ, την πλήρη επαναλειτουργία του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, την έναρξη από σήμερα υποβολής αιτήσεων των πολιτών για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης σε δύο γραφεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (ΥΑΣ), καθώς και τη λειτουργία περίπου του 70% των σχολείων, ανακοίνωσε από το νησί ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανακοίνωσε την έναρξη καταβολής της αποζημίωσης οικοσκευής στα μη κατοικήσιμα σπίτια την Παρασκευή 21.02.2014 και την επέκταση των ελέγχων στα κατοικήσιμα σπίτια, αφού και σε αυτά υπάρχει ανάλογη ζημιά.

    [05] Αντιδρούν στην αύξηση των διοδίων οι κάτοικοι Λουτρακίου

    Την αντίθεσή τους στην αύξηση των διοδίων εξέφρασαν πολίτες του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, με κινητοποίηση στα διόδια Καλαμακίου στον Ισθμό, επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Αθηνών.

    Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες και άφηναν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να πληρώνουν διόδια, ενώ με δηλώσεις τους επεσήμαιναν, ότι η αύξηση των διοδίων πλήττει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους.

    Ο δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, σημείωσε πως «το μήνυμα είναι, ότι οι πολίτες ξεσηκώνονται ενάντια σ' ένα απαράδεκτο μέτρο και μια κυβέρνηση που δεν κατανοεί, ότι υπάρχει ένα τέλος στην δυνατότητα των πολιτών να μπορούν να πληρώνουν».

    [06] Αθ. Σκορδάς: Πριν το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

    «Πριν φτάσουμε στο Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» που αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BHMA.

    Όπως είπε ο κ. Σκορδάς, από τις μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που ψηφίστηκε ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών, είχε γίνει πρόβλεψη ότι εντός του 214 θα φτιαχτεί ένα κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα είδη δανείων: επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. Θα υπάρχει προσδιορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ο οποίος δεν αρνείται μια καλόπιστη επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων με την τράπεζα από την οποία έχει δανειστεί και ο καθορισμός του ελάχιστου ορίου διαβίωσης στο πρότυπο του ιρλανδικού μοντέλου, βασισμένο στη δική μας προοπτική. Και τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εκδώσει έναν κώδικα δεοντολογίας, με βάση τον οποίο κάθε τράπεζα θα αντιμετωπίζει τον κάθε δανειολήπτη.

    [07] Ι. Στουρνάρας - Ο. Ρεν: Επιστρέφει μέχρι το τέλος της εβδομάδας η τρόικα

    Η τρόικα θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

    «Η τρόικα θα επιστρέψει ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου» επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η Τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι οι δημοσιονομικές επιδόσεις για το 2013 υπερέβησαν τις προσδοκίες, ωστόσο, σαφής εικόνα θα υπάρξει με την ανακοίνωση της Eurostat στις 23 Απριλίου. Αναφορικά με τις αποφάσεις για μια ενδεχόμενη νέα βοήθεια για την Ελλάδα, και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

    [08] Νικητής ο ΟΦΗ στο ντέρμπι του Ηρακλείου

    Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι του Ηρακλείου, καθώς με το δεύτερο συνεχές γκολ του Ντούντου στο πρωτάθλημα (42΄), στις ισάριθμες αναμετρήσεις που συμμετείχε, νίκησε στο «Παγκρήτιο» τον Εργοτέλη 1-0 και προωθήθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 25η αγωνιστική με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ρομάνο στο 71΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 February 2014 - 19:30:23 UTC