Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να χυθεί φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας σε ΜΚΟ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο γγ του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν
  • [03] Στήριξη Αντ. Σαμαρά προς τον δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο
  • [04] «Απερχόμενη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά
  • [06] Δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι αγρότες στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • [07] Πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης διαπιστώθηκε στο σημερινό Ecofin
  • [08] Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στo Κίεβο

  • [01] Να χυθεί φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας σε ΜΚΟ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Να χυθεί άπλετο φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας και η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το σκάνδαλο αυτό δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος των «ημετέρων», που επί χρόνια συντηρούσε ο δικομματισμός.

    [02] Στην Αθήνα την Παρασκευή ο γγ του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν

    Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ¶. Ράσμουσεν ο οποίος το πρωί θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλία με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [03] Στήριξη Αντ. Σαμαρά προς τον δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο

    Τη στήριξή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Οι δύο άνδρες συνέφαγαν σήμερα στο Πασαλιμάνι, ο δε πρωθυπουργός δήλωσε ότι πέρα και πάνω από κόμματα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατόρθωσε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά. «Και βέβαια κανείς δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο. Αν θα πει το ναι, αν θα πει το όχι, δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του η επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το ναι για το καλό του Πειραιά μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    [04] «Απερχόμενη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας

    «Απερχόμενη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο και γι' αυτό οφείλει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Σε γραπτό χαιρετισμό που έστειλε στο συνέδριο του Economist, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως αναφέρει, δεν μπόρεσε να παραστεί και να μιλήσει «για λόγους ανωτέρας βίας», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εντεταλμένος της κυρίας Μέρκελ, καλείται από τους εταίρους της να δεσμεύσει τη χώρα, σε ένα τρίτο διαδοχικό Μνημόνιο λιτότητας. Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του. Οφείλει να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις της».

    [05] Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά

    Αλλάζει, από τις 23 Φεβρουαρίου, ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά, με αφορμή την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017. Οι αλλαγές, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 Μαρτίου και χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό, θα περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις βασικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σημειώνεται ότι το τραμ, που θα κάνει κυκλική πορεία μέσα στην πόλη, θα συνδέει τον Πειραιά με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με μία μονή γραμμή 5,4 χιλιομέτρων, μέσα σε 8 λεπτά, με 12 στάσεις. Το 2017 αναμένεται στον Πειραιά η έλευση του μετρό και συγκεκριμένα η επέκταση της γραμμής 3 που υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 132.000 επιβάτες. Για τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και στις 23 Φεβρουάριου προβλέπεται να υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Β' Διαμέρισμα (στο κέντρο της πόλης), ενώ στις 16 Μαρτίου θα υλοποιηθούν και οι μονοδρομήσεις που αφορούν το Α' Διαμέρισμα.

    [06] Δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι αγρότες στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα

    Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οργανώσεις των οποίων βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία Βάθη. Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς. Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία». Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι το αυριανό συλλαλητήριο, ενδεχομένως, να μην προμηνύει το τέλος των κινητοποιήσεών τους.

    [07] Πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης διαπιστώθηκε στο σημερινό Ecofin

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι προσπάθειες στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ecofin για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης, που διχάζει Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις συζητήσεις διαπιστώθηκε πρόοδος και τα κράτη-μέλη παρείχαν την απαιτούμενη ευελιξία στην ελληνική Προεδρία για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας. Η βασική ένσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην απόφαση του Ecofin του περασμένου Δεκεμβρίου αφορά την απόφαση για τη σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου εξυγίανσης ή εκκαθάρισης τραπεζών με τη μέθοδο της διακυβερνητικής διαδικασίας. Η Ευρωβουλή ζητάει το ταμείο να ενταχθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δηλαδή να λειτουργεί με βάση τους κοινοτικούς κανόνες, ενώ αμφισβητεί επίσης τη διαδικασία λήψης της απόφασης για το πότε μια τράπεζα θα τίθεται σε καθεστώς εξυγίανσης ή εκκαθάρισης, ζητώντας να λαμβάνεται η απόφαση από την Κομισιόν και όχι από τα κράτη-μέλη.

    Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του Συμβουλίου, ο προεδρεύων υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η ελληνική Προεδρία καλωσορίζει τη βούληση του Συμβουλίου σχετικά με την παροχή ευελιξίας, προκειμένου να διερευνηθούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιθανές εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν σε βάθος στο επόμενο Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου. Τόνισε δε ότι για την ελληνική Προεδρία είναι επείγον να βρεθεί ο απαραίτητος κοινός τόπος βάσει του οποίου θα υπάρξει έγκαιρα συμφωνία εντός της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου.

    [08] Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στo Κίεβο

    Τρεις διαδηλωτές στην Ουκρανία σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα στο Κίεβο με τις δυνάμεις της αστυνομίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Όλεγκ Μούσι, επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της αντιπολίτευσης.Ακόμα, τουλάχιστον 150 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά, από τα επεισόδια με τις δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών της ουκρανικής αστυνομίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της ιατρικής υπηρεσίας της αντιπολίτευσης.

    Εξάλλου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε την πολιτική των Δυτικών για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2014 - 15:30:24 UTC