Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Απ. Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • [02] Συγκεντρώνονται οι αγρότες στην πλατεία Βάθη
  • [03] Εγκύκλιος για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στους παιδικούς σταθμούς
  • [04] Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων
  • [05] Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ αναθεωρεί τα περί του φόρου περιουσίας
  • [06] Αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος, στο Βερολίνο
  • [07] Πλεονασματικό το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών
  • [08] Έκτακτη σύνοδος αύριο, των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την κατάσταση στην Ουκρανία
  • [09] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Γιανουκόβιτς, χθες το βράδυ
  • [10] Παρακολουθούμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε, δηλώνει η Μόσχα για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία
  • [11] Υπό κράτηση ο Γάλλος βιομήχανος Σερζ Ντασό
  • [12] Η Google βάζει σε... δοκιμασία τους προγραμματιστές του διαδικτύου
  • [13] Έλληνας ψυχίατρος δοκιμάζει αντικαταθλιπτικό φάρμακο κατά των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ

  • [01] Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Απ. Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

    Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Οι διακηρυγμένες αρχές του συνδυασμού "Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία" όπως διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής του, Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και όπως διαμορφώνονται στην κοινωνία, ως πλειοψηφικό ρεύμα, συναντιούνται και ενώνονται με τις ιδρυτικές μας αρχές και αξίες. Η ξεκάθαρη θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη Μακεδονία, τα εθνικά μας θέματα και την πολιτική των Μνημονίων οδήγησε τη Συντονιστική Επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή της, να προτείνει τη στήριξή του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [02] Συγκεντρώνονται οι αγρότες στην πλατεία Βάθη

    Ξεκινά τοπανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στην Πλατεία Βάθη βρίσκονται αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαικών Αγορών. Η τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

    [03] Εγκύκλιος για την πρόληψη μετάδοσης λοιμώξεων στους παιδικούς σταθμούς

    Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την πρόληψη λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, επισημαίνει σε νέα εγκύκλιο της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή. Στην εγκύκλιο προβλέπεται η εφαρμογή μέτρων για την προστασία της υγείας του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού, δεδομένου ότι η συνάθροιση των παιδιών στον χώρο του παιδικού σταθμού μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μετάδοσης λοιμώξεων. Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς των παθογόνων μικροοργανισμών, περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής, οδηγίες περιβαλλοντικής υγιεινής, οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων καθώς και οδηγίες για την προετοιμασία και τον χειρισμό των τροφίμων.

    [04] Τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων

    Αυστηρή διορία έως τις 31 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διασύνδεσή τους με το σύστημα εισροών-εκροών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Α και Β φάσης ενημερώνονται, ότι: Α) οι εγκαταστάτες-υλοποιητές λογισμικού όπως περατώσουν την υλοποίηση της διεπαφής ασφαλούς αποστολής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια υγρών καυσίμων προς τη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014. Β) οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων όπως καταχωρήσουν και οριστικοποιήσουν τα δεδομένα του πρατηρίου τους στο μητρώο που τηρείται στη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

    [05] Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ αναθεωρεί τα περί του φόρου περιουσίας

    Η Μπούντεσμπανκ δεν προτείνει φόρο περιουσίας ή κεφαλαίων, αλλά στην νομισματική ένωση θα μπορούσε κανείς - σε κατάσταση ανάγκης- να ζητήσει την συνεισφορά των πολιτών της ίδιας της χώρας πριν ζητήσει την βοήθεια των πολιτών άλλης χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στης Γερμανίας Γενς Βάιντμαν διευκρινίζοντας πρόσφατη τοποθέτηση της Μπούντεσμπανκ. Τονίζει πάντως ότι η πρόταση δεν αφορούσε την Γερμανία. Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Βάιντμαν υποστηρίζει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν προχωρήσει στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, θα μετατραπεί σε «σκλάβο της πολιτικής», καθώς, όπως εκτιμά, ένα τέτοιο βήμα θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να ασκήσει νομισματική πολιτική. Παραδέχεται ωστόσο ότι οι πιθανότητες να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή το πρόγραμμα (ΟΜΤ) είναι περιορισμένες.

    [06] Αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος, στο Βερολίνο

    «'Ενα "κούρεμα" χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελούσε ως τώρα θέμα, αλλά τώρα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαιώνει για πρώτη φορά υποθέσεις εργασίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ η Αριστερά προειδοποιεί για ενδεχόμενη επιβάρυνση των φορολογουμένων», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt", σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη», που αναφέρεται σε δήλωση της αντιπροέδου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ. «Η (γερμανική) κυβέρνηση θέλει πάλι να πει ψέμματα στην κοινή γνώμη μέχρι το καλοκαίρι - μάλλον μέχρι μετά τις ευρωεκλογές» δηλώνει η κυρία Βάγκενκνεχτ στην εφημερίδα, αναφερόμενη στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής της Ομάδας στη Μπούντεσταγκ. Σε αυτή την απάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ «επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου, το οποίο επεξεργάζεται τα σενάρια για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση ή ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα μέχρι τώρα πάντα διαψεύδονταν. Κατά τον κ. Κάμπετερ, πρόκειται για ένα «κείμενο εργασίας», το οποίο είχε συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως βάση συζήτησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Η εσωτερική διαδικασία διαμόρφωσης άποψης στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου. Το έγγραφο, όπως διευκρινίζεται, «δεν προσφέρεται ακόμη για τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών ή την πρόωρων αποτελεσμάτων».

    [07] Πλεονασματικό το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών

    Πλεόνασμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ παρουσίασε το 2013 το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Ισοζύγιο κλείνει με πλεόνασμα, από το 1948 που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά, κατά κύριο λόγο, τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 2,4 δισ. ευρώ και ακολούθως την αύξηση των πλεονασμάτων των ισοζυγίων τρεχουσών μεταβιβάσεων κατά 3 δισ. ευρώ και υπηρεσιών κατά 1,7 δισ. ευρώ, ενώ αντίθετα αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στη σημαντική μείωση των πληρωμών για εισαγωγές αγαθών κατά 4,5%, αλλά και στην άνοδο των εξαγωγικών εισπράξεων κατά 2,3%.

    [08] Έκτακτη σύνοδος αύριο, των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την κατάσταση στην Ουκρανία

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ωρών, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε νωρίτερα στις Βρυξέλλες ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξουν επειγόντως σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων εναντίον αυτών που ευθύνονται για τις ταραχές και τη χρήση υπερβολικής βίας στην Ουκρανία.

    [09] Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Γιανουκόβιτς, χθες το βράδυ

    Σε διορθωτική παρέμβαση στις δηλώσεις του περί τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βικτ. Γιανουκόβιτς, προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του πρώτου, Ντ. Πεσκόφ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, που είχε δηλώσει άγνοια περί της φημολογούμενης χθεσινοβραδινής τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, σημείωσε πριν από λίγο ότι αυτή έγινε, αλλά το περιεχόμενό της δεν είναι αυτό που φημολογείται.

    [10] Παρακολουθούμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε, δηλώνει η Μόσχα για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

    Το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά, όπως και πριν, ακολουθεί την αρχή τής μη εμπλοκής, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου, Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. Σχολιάζοντας την «ηχηρή» σιωπή της Μόσχας, ο Ντ. Πεσκόφ δήλωσε στη δικτυακή έκδοση slon.ru ότι «οπωσδήποτε θα ανακοινώσουμε την προσέγγισή μας, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, η βασική αρχή έγκειται στο να μην υπάρξει επέμβαση στα διαδραματιζόμενα στο Κίεβο. Αυτό έχει ειπωθεί επανειλημμένως και το Κρεμλίνο ακολουθεί αυτή τη γραμμή». Τα συμβαίνοντα στην Ουκρανία «προκαλούνται από εξτρεμιστές και αποτελούν μια καλά οργανωμένη χαοτική κατάσταση από στρατιωτική άποψη» σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής της ρωσικής Κρατικής Δούμας για τη μετασοβιετική Κοινοπολιτεία Λεονίντ Σλούτσκι.

    Διαβάστε επίσης: Παρακολουθούμε, αλλά δεν επεμβαίνουμε, δηλώνει η Μόσχα για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία , Έκτακτη σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ αύριο, για την κατάσταση στην Ουκρανία

    [11] Υπό κράτηση ο Γάλλος βιομήχανος Σερζ Ντασό

    Ο Γάλλος βιομήχανος Σερζ Ντασό, ο οποίος έχασε την περασμένη εβδομάδα την ασυλία του ως γερουσιαστής, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας υπόθεσης εξαγοράς ψήφων την εποχή που ήταν δήμαρχος, έκανε γνωστό δικαστική πηγή. Ο 88χρονος γερουσιαστής, ιδιοκτήτης της συντηρητικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό», ανακρίνεται στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι. Ο Ντασό είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την περιουσία του για να εξασφαλίσει την εκλογή του στο Κορμπέιγ-Εσόν, ένα δήμο κοντά στο Παρίσι, κάτι το οποίο αρνείται.

    [12] Η Google βάζει σε... δοκιμασία τους προγραμματιστές του διαδικτύου

    Έρχονται και στην Ελλάδα (για πρώτη φορά) τα Google Quizzes, μια δοκιμασία που δίνει τη δυνατότητα σε προγραμματιστές να μετρήσουν τις ικανότητες τους και "ανοίγει" σε αυτούς μια πόρτα πρόσληψής τους στην εταιρεία. «Όχημα» είναι το διεθνές συνέδριο «Developer Days» που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 20 και 21 Φεβρουαρίου με διοργανωτές την Κοινότητα Προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki) και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

    Τα Google Quizzes είναι online tests που απευθύνονται σε προγραμματιστές (Software Engineers).«Τα Google Quizzes είναι μια δοκιμασία που τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία. Εμείς, ως επίσημη κοινότητα προγραμματιστών της Google προωθούμε αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε προγραμματιστές από την Ελλάδα να συμμετάσχουν και να μάθουν για τα κουίζ», εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης.

    [13] Έλληνας ψυχίατρος δοκιμάζει αντικαταθλιπτικό φάρμακο κατά των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ

    Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο ελληνικής καταγωγής ψυχίατρο Κωνσταντίνο Λυκέτσο, ανακοίνωσαν ότι είναι σχετικά ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα της πρώτης κλινικής δοκιμής του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου σιταλοπράμη (citalopram) κατά των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων που εμφανίζουν οι περισσότεροι ασθενείς με Αλτσχάιμερ, χωρίς πάντως να λείψουν οι παρενέργειες.

    Τα νευροψυχιατρικά συμπτώματα (συναισθηματική ένταση, υπερκινητικότητα, επιθετικότητα, ευερεθιστότητα, έλλειψη αναστολών κ.α.), είναι πολύ συχνά στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με φάρμακα. Συνήθως χρησιμοποιούνται αντιψυχωσικά, αλλά με περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Η σιταλοπράμη προτάθηκε ως εναλλακτική λύση, όμως ως τώρα δεν ήταν γνωστό κατά πόσο αποτελεί αποτελεσματική και ασφαλή επιλογή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 11:30:29 UTC