Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δίκαιη διανομή του πλεονάσματος
  • [02] Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο καυσίμων
  • [03] Επανένταξη 80 άνεργων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής
  • [04] Πτώση στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο του 2014
  • [05] Απάτη 2,5 εκατ. ευρώ από οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών
  • [06] Ι. Στουρνάρας: Αναστρέψαμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δίκαιη διανομή του πλεονάσματος

    Περαιτέρω περικοπή του χρέους, εκτός της χρονικής επιμήκυνσης και της μείωσης του ποσοστού του επιτοκίου και να γίνει ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ESM, θεωρεί ως την προσφορότερη λύση στο ελληνικό χρέος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Real FM».

    «Κάτι τέτοιο θα μείωνε το ελληνικό χρέος κατά 30 έως 40 δισ. ευρώ. Αυτό βέβαια θα ισχύσει στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης για την Ισπανία. Η αναδρομικότητα και για την Ελλάδα οφείλει και πρέπει να είναι στο πακέτο των ελληνικών διεκδικήσεων», ανέφερε και εκτίμησε ότι η τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τις Ευρωεκλογές.

    Ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε επίσης ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και δήλωσε ότι θεωρεί πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπαρκτό, ανεξαρτήτως του πώς επετεύχθη και ζήτησε τη δίκαιη διανομή του και όχι με όρους προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

    [02] Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο καυσίμων

    Μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου εξιχνιάστηκε μετά απο πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

    Τα μέλη του κυκλώματος, μέσω της εταιρείας που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο, έκλεβαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που προοριζόταν για ανεφοδιασμό πλοίων, με την συνεργασία των οδηγών βυτιοφόρων. Οι οδηγοί έκλεβαν για τον εαυτό τους, ενώ εμπλέκεται στο κύκλωμα και μηχανικός πλοίου, που έστηνε δικό του «κόλπο», με μεγάλη ποσότητα πετρελαίου, που είχε παρακρατήσει και προσπαθούσε να το προωθήσει στην αγορά, μέσω των οδηγών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την αποκλειστική προμήθεια πετρελαίου για το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε.

    Στην υπόθεση, σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα, από τα οποία 15 συνελήφθησαν και εννέα αναζητούνται.

    Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται από την Αστυνομία, ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, μαζί με έναν υπάλληλο και ένα συνεργάτη της εταιρείας, οι οποίοι συνελήφθησαν.

    Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

    Για «έωλες και αστήρικτες» κατηγορίες έκανε λόγο ο Γ. Σπανός.

    [03] Επανένταξη 80 άνεργων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής

    Για την επανένταξη 80 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Αθηναίων ανέλαβαν πρωτοβουλία ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της Πράξης «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στον Δήμο Αθηναίων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

    Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι ανήκουν στις κάτωθι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

    - Σε μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται τα άτομα που δεν έχουν εργαστεί για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.

    - Αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών.

    - Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια.

    Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η Πράξη, τα παραγόμενα προϊόντα αφορούν σε τρεις διαφορετικούς άξονες και περιλαμβάνουν σύσταση νέων ατομικών ή άλλων επιχειρήσεων (πχ ΟΕ, ΕΕ) σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, τοποθέτηση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής.

    [04] Πτώση στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο του 2014

    Πτώση 4,5% στη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος υπήρξε τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Συνολικά πάντως, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα διαμορφώθηκε στις 4.496 GWh.

    Στο επίπεδο της παραγωγής ηλεκτρισμού, η συνολική παραγωγή τον Ιανουάριο ήταν στις 4.037 GWh, έναντι 4.505 GWh τον ίδιο μήνα το 2013. Αντίστοιχα η παραγωγή από συμβατικές μονάδες υποχώρησε στις 3.406 GWh, έναντι 3.848 GWh. Επίσης, η παραγωγή από ΑΠΕ ήταν στις 631 GWh, από 657 GWh τον Ιανουάριο του 2013 (δεν περιλαμβάνονται τα φωτοβολταϊκά). Η παραγωγή από τις λιγνιτικές μονάδες σημείωσε ελάχιστη αύξηση από 2.280 GWh σε 2.230 GWh. Την ίδια στιγμή η παραγωγή από φυσικό αέριο μειώθηκε στις 856 GWh έναντι 1.039 GWh, το ίδιο και η υδροηλεκτρική παραγωγή διαμορφώθηκε στις 270 GWh, έναντι 580 GWh τον περασμένο Ιανουάριο.

    [05] Απάτη 2,5 εκατ. ευρώ από οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών

    «Φαγοπότι» εκατομμυρίων από συνδρομές και δωρεές που εισέπραττε από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας, «έστησε» οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών, εξαπατώντας κατά τη 12ετή, τουλάχιστον, δράση της ακόμη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ.Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία παρέδωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στη μη κερδοσκοπική οργάνωση, με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών».

    Στα «δίχτυα» της οργάνωσης, που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη, έπεσαν δήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις, στους οποίους τα μέλη του Σωματείου παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ως προς τη δράση τους, αποσπώντας συνδρομές και χορηγίες, το συνολικό ύψος των οποίων, από το 2001 έως το 2013, ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ.Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα- μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία.

    [06] Ι. Στουρνάρας: Αναστρέψαμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας

    «Κατορθώσαμε να αναστρέψουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «τώρα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνολική βελτίωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, τόσο στον τομέα των δημοσιονομικών, όσο και στην πραγματική οικονομία και το χρηματοδοτικό κενό.

    Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν απομείνει και τις οποίες έχει αναλάβει, σημειώνοντας ότι «όλα βρίσκονται στο σωστό δρόμο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 February 2014 - 17:30:23 UTC