Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του
  • [02] Με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Σ. Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός και οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, οι τρόποι προστασίας από τη γρίπη
  • [04] Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας
  • [05] Κυρώσεις στην Ουκρανία εξετάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ
  • [06] Ελληνικοί στίχοι στο μετρό του Λονδίνου

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του

    Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα για τις θέσεις του για την οικονομία εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την ώρα που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 1948 παρουσιάζει δίδυμο πλεόνασμα και ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ο κ. Τσίπρας «με απύθμενο θράσος συκοφαντεί αισχρά την πατρίδα του, δηλώνοντας ότι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες της χώρας, ακόμα και αν αυτές αφορούν τη μείωση του ελληνικού χρέους».

    Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι την ίδια στιγμή ο επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός χαρακτηρίζει το πλεόνασμα «έγκλημα» για την ελληνική οικονομία, ενώ ο «μετριοπαθής» Γιάννης Δραγασάκης «δηλώνει ότι προετοιμάζουν έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη».

    [02] Με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    Με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα της Δικαιοσύνης και, ειδικότερα, θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων.

    Στη συνάντηση παρέστησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης

    [03] Σ. Τσιόδρας: Ο εμβολιασμός και οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, οι τρόποι προστασίας από τη γρίπη

    Ο υψηλός αριθμός των θανάτων φέτος από τη γρίπη οφείλεται στην κυκλοφορία του Η1Ν1 πανδημικού στελέχους, αλλά και στην προσβολή ατόμων με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, λέει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

    Ο καθηγητής τονίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα προληπτικά μέτρα εκτός από τον εμβολιασμό, για τον οποίο, ωστόσο, υπάρχει δυσπιστία από πολλούς πολίτες λόγω «επικοινωνιακής δυσλειτουργίας», όπως λέει. Στη συνέντευξη ο κ. Τσιόδρας υπενθυμίζει και τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες ανάλογα με τα πιθανά συμπτώματα που παρουσιάζουν.

    [04] Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανέφεραν ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

    Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από προσφυγικό καταυλισμό που βρίσκεται εντός του συριακού εδάφους.

    Μια οργάνωση ανταρτών στη βόρεια Συρία ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 30, σημειώνοντας ότι δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) θα έβαζε στο στόχαστρο την περιοχή των συνόρων, στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του περιοχές της βόρειας Συρίας.

    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες που μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της πόλης Κιλίς.

    [05] Κυρώσεις στην Ουκρανία εξετάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

    Προς την κατεύθυνση «στοχευμένων κυρώσεων» και επιβολής εμπάργκο σε υλικά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές της Ουκρανίας σε πράξεις βίαιης καταστολής, προσανατολίζεται το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες και στο οποίο, από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

    Σύμφωνα με σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που έχει υπόψη του το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι «στοχευμένες κυρώσεις» κατά των υπευθύνων για τη βία στην Ουκρανία, αφορούν αφενός την απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων και αφετέρου το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίζονται τα ονόματα των υπευθύνων.

    Επιπλέον, το σχέδιο συμπερασμάτων προβλέπει την επιβολή εμπάργκο σε υλικά και σε εξοπλισμό, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές σε πράξεις βίαιης καταστολής.

    Όπως ανέφεραν πηγές της ελληνικής προεδρίας, μεταξύ των χωρών - μελών της Ένωσης υπάρχει ευρεία συναίνεση και στα δύο περιοριστικά μέτρα (θεωρήσεις διαβατηρίων και πάγωμα λογαριασμών) αλλά ταυτόχρονα η πλειονότητα των κρατών - μελών της ΕΕ διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στα όπλα.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του Γάλλου, του Γερμανού και του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Οι τρεις υπουργοί, που έχουν μεταβεί στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του Γιανουκόβιτς και των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, παρέμειναν για μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στην ουκρανική πρωτεύουσα και θα ενημερώσουν τους ομολόγους τους που συναντώνται στις Βρυξέλλες εξ αποστάσεως.

    Οι τρεις ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών δήλωσαν ότι πιστεύουν πως υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των διαδηλωτών.

    Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ουκρανική κυβέρνηση μοίρασε πολεμικά όπλα στην αστυνομία

    [06] Ελληνικοί στίχοι στο μετρό του Λονδίνου

    «Έρος δ' ετίναξέ μοι

    φρένας, ως άνεμος κατ' όρος δρύσιν εμπτέτων

    Κύπριδος ούτος ο χώρος, επεί φίλον έπλετο τήνα

    αιέν απ' ηπείρου λαμπρόν ορήν πέλαγος,

    όφρα φίλον ναύτησι τελή πλόον αμφί δε πόντος

    δειμαίνει, λιπαρόν δερκόμενος ξόανον».

    Αυτοί οι στίχοι της Σαπφούς θα ακουστούν απόψε στο μουσείο Keats House, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εκδήλωσης «Greek Poems on the Underground».Από σήμερα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, έξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό. Εκατοντάδες συρμοί θα «στολιστούν» με ελληνικούς στίχους και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΗΒ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 February 2014 - 17:30:24 UTC