Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε η εισήγηση για τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές
  • [02] Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος απολογιών για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων
  • [03] Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό
  • [04] Aπελευθερώθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γ. Τιμοσένκο
  • [05] Το ουκρανικό κοινοβούλιο απέπεμψε τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς
  • [06] Απόλλων-Πανιώνιος 1-2 και Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

  • [01] Εγκρίθηκε η εισήγηση για τη στρατηγική της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

    Ομόφωνα ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ την εισήγηση για τη στρατηγική του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου προς τις ευρωεκλογές.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Θύμιου Σώκου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, οι συζητήσεις για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μάρκου Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία.

    [02] Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος απολογιών για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

    Ολοκληρώθηκαν στον έβδομο ανακριτή Πειραιά, οι απολογίες των πέντε από τους έξι συλληφθέντες, της πρώτης ομάδας, που προσήχθησαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Αναμένεται η σύντομη κατάθεσή τους στην εισαγγελέα και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.

    Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε το έκτο άτομο, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν ακόμα έξι άτομα, οδηγοί βυτιοφόρων, από τους συνολικά 15 εμπλεκόμενους.

    Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ Γ. Σπανός, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

    [03] Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό

    Ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό, ο Χοακίν «Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη στο μεξικανικό έδαφος από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στις ΗΠΑ σήμερα.

    Η πηγή αυτή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Γκουσμάν συνελήφθη περί τις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα τουριστικό κτιριακό συγκρότημα στην παράκτια πόλη Μασατλάν, στα βορειοδυτικά, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, σε μια επιχείρηση που διεξήγαγαν η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και οι μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού Εδουάρδο Σάντσες περιορίστηκε απλώς να δηλώσει ότι οι αρχές «συνέλαβαν ένα πρόσωπο στην (πολιτεία) Σιναλόα», η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

    [04] Aπελευθερώθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γ. Τιμοσένκο

    Η Γιούλια Τιμοσένκο αφέθηκε ελεύθερη σήμερα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων για το μεγαλύτερο διάστημα μετά την καταδίκη της το 2011.

    Η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός, σκληρή αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χαιρέτισε συγκεντρωμένους υποστηρικτές της μέσα από το αυτοκίνητο που την παρέλαβε από το νοσοκομείο στην νοτιοανατολική πόλη Χάρκοβο, όπως μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η Τιμοσένκο είχε καταδικαστεί για κατάχρηση εξουσίας το 2011 εξαιτίας μιας συμφωνίας για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία. Οι υποστηρικτές της και δυτικές κυβερνήσεις χαρακτήριζαν τη δίκη της πολιτική.

    Σύμφωνα με έναν συνεργάτη της, η Τιμοσένκο μεταβαίνει στο Μαϊντάν, στο Κίεβο.

    [05] Το ουκρανικό κοινοβούλιο απέπεμψε τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς

    Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας κήρυξε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς συνταγματικά ανίκανο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και όρισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για την 25η Μάιου.

    Την πρόταση δυσπιστίας υπερψήφισαν οι 328 από τους 447 βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι, άρχισαν να χειροκροτούν και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους.

    Ο πρόεδρος της Βουλής της Ουκρανίας φέρεται ότι δήλωσε πως ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποπειράθηκε να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος με προορισμό τη Ρωσία, αλλά εμποδίστηκε να το πράξει και βρίσκεται τώρα στην περιοχή Ντόνετσκ.

    Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς καταδίκασε την κατάσταση (στην χώρα του) την οποία περιέγραψε ως ένα «πραξικόπημα».

    Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση» να παραιτηθεί. «Δεν προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είμαι ένας πρόεδρος που εκλέχθηκε με νόμιμες διαδικασίες. Δε σκοπεύω να εγκαταλείψω την χώρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

    [06] Απόλλων-Πανιώνιος 1-2 και Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

    Με τον Νίκο Αναστόπουλο να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο του, ο Πανιώνιος πήρε νίκη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας μέσα στη Ριζούπολη με 2-1 επί του Απόλλωνα, για την 26η αγωνισκτική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16' με τον Άμπροουζ, όμως μέσα σε 8 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ανατροπή, μέ δύο γκολ του Λάζνικ, στο 31' και στο 38' με πέναλτι.

    Σημαντική νίκη με 3-1 πέτυχε στην έδρα του ο Λεβαδειακός επί του Αστέρα Τρίπολης. Τα γκολ σημείωσαν οι Κονέ (7΄), Μάντζιος με πέναλτι (38΄) και Μιλοσάβλιεφ (82΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από το 37΄ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριακόπουλου, μείωσε ο Ντε Μπλάσις (45΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 February 2014 - 17:30:22 UTC