Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 58 οι νεκροί από τη γρίπη
  • [02] Χαλάει από τη Δευτέρα ο καιρός
  • [03] Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1
  • [04] Στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 η Ελλάδα

  • [01] Στους 58 οι νεκροί από τη γρίπη

    «Είναι τραγικό ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με αφορμή τον θάνατο 58 ατόμων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

    Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, εκτεθειμένο έμεινε φέτος το 40% του πληθυσμού υψηλού κινδύνου που δεν κατάφερε να εμβολιαστεί, για τη φετινή εποχιακή γρίπη, καθώς, αρκετοί φαρμακοποιοί δήλωναν ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους και παράλληλα δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ. «Το φαινόμενο έφτασε στο απροχώρητο αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε το κύμα επιδημίας στη χώρα μας και εμβόλια δεν υπήρχαν για να καλύψουν ούτε τα άτομα υψηλού κινδύνου», αναφέρει ο ΙΣΑ σημειώνοντας, ότι η διάρκεια κάλυψης του εμβολίου φτάνει τους τρεις μήνες, γεγονός που αύξησε κατακόρυφα τις ανάγκες της χώρας αρχές Ιανουαρίου, αφού ακόμη και αυτοί που είχαν εμβολιαστεί αρχές Οκτωβρίου, ήταν ακάλυπτοι.

    Ο ΙΣΑ χαρακτηρίζει «εγκληματική» την έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής στην Ελλάδα, σχετικά με τη σοβαρότητα της πρόληψης από την εποχιακή γρίπη, με αποτέλεσμα το χαμηλό εμβολιαστικό status του πληθυσμού, και παράλληλα αναφέρεται και στη στρέβλωση των επιστημονικών δεδομένων από τους μη ειδικούς, που τρομοκράτησε τα προηγούμενα χρόνια τον πληθυσμό, με επιστημονικά αβάσιμες ανησυχίες «πιθανών επιπλοκών» του εμβολίου, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες έκθετους στην πανδημία της γρίπης.

    [02] Χαλάει από τη Δευτέρα ο καιρός

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Δευτέρα σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αύριο, αρχικά σε όλη τη χώρα (εκτός ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

    Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα και τη νύχτα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά θα επικρατήσουν βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά μέσο όρο 4 με 7 βαθμούς.

    [03] Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 1-1

    Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

    Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με ένα εξαιρετικό γκολ του Πράνιτς στο 20΄, ενώ για την κρητική ομάδα ισοφάρισε ο Μπαντιμπανγκά στο 48΄.

    Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής συνεχίζεται με τις αναμετρήσεις Ατρόμητος-Ξάνθη (17:15), Πλατανιάς-Αρης (17:15), ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια (17:15) και ΠΑΟΚ-Πανθρακικός (19:30).

    Σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν χθες ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ με 4-0, ο Λεβαδειακός του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 και ο Πανιώνιος εκτός έδρας του Απόλλωνα με 2-1.

    Η 26η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή-Παναιτωλικός στις 19:30.

    [04] Στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016 η Ελλάδα

    Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2016, με αντιπάλους τα Νησιά Φερόε, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Φινλανδία, τηνΡουμανία και την Ουγγαρία.

    Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, οι πρώτες δύο θέσεις αναμένεται να κριθούν ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, με τους δύο αγώνες να αποτελούν κριτήριο για την πρωτιά. Η Βόρεια Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε αναμένεται να αποτελέσουν εύκολους αντιπάλους, ενώ Φινλανδία και Ουγγαρία, ενδεχομένως να προκαλέσουν κάποια έκπληξη στον όμιλο.

    Πλέον οι αγώνες των εθνικών ομάδων δεν θα διεξάγονται πια Παρασκευή και Τρίτη, αλλά θα εκτείνονται σε ένα διάστημα έξι ημερών από Πέμπτη έως Τρίτη. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μία ημέρα λιγότερη ανάμεσα στα παιχνίδια, τα οποία θα λαμβάνουν πλέον χώρα Πέμπτη και Κυριακή, Παρασκευή και Δευτέρα ή Σάββατο και Τρίτη. Τα προκριματικά θα διεξαχθούν το διάστημα Σεπτέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015, ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα των αγώνων θα δίνεται κυρίως στις 19:00 και τις 21:45 (ώρα Ελλάδας) για τα Σάββατα και τις Κυριακές και στις 21:45 για τις Πέμπτες, τις Παρασκευές, τις Δευτέρες και τις Τρίτες. Η τελική φάση της διοργάνωσης, την οποία θα φιλοξενήσει η Γαλλία, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 24 ομάδων, αριθμός που είναι αυξημένος έναντι του 2012 (16).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 February 2014 - 15:30:23 UTC