Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν ενεργεία αστυνομικός υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Χρυσή Αυγή
  • [02] Γ. Χαν: Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειασθεί και τρίτο πακέτο βοήθειας
  • [03] Στα 100 εκατ.ευρώ τα έσοδα από τους έως τώρα ελέγχους σε εμβάσματα και off shore
  • [04] Νίκες για ΠΑΟΚ, Πλατανιά και Βέροια

  • [01] Εν ενεργεία αστυνομικός υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Χρυσή Αυγή

    Με συνθήματα, ύψωμα του χεριού παρατεταμένα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη και με φραστικές επιθέσεις προς τη Δικαιοσύνη, ανακοινώθηκαν σήμερα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου Ηρακλείου οι υποψηφιότητες της ΧΑ για τις περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη.

    Υποψήφιος περιφερειάρχης, όπως ανακοινώθηκε, είναι ο εν ενεργεία αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος, με καταγωγή από τα Σφακιά και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ο εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης. Ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, η νομική σύμβουλος της Χρυσής Αυγής Ελένη Παχουλάκη είναι η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και ο Κωνσταντίνος Βλατάκης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

    Παρόντες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

    [02] Γ. Χαν: Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειασθεί και τρίτο πακέτο βοήθειας

    Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, δεν αποκλείει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Εξάλλου, επισημαίνει πως στην Ελλάδα επιτυγχάνεται φέτος ένα πρωτογενές πλεόνασμα και τα κόμματα υπόσχονται ήδη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, το πώς θα μοιράσουν αυτά τα χρήματα. Το σημαντικό είναι, κατά την άποψή του, να μην δοθεί τώρα η εντύπωση στην κυβέρνηση στην Αθήνα, ότι μπορεί κανείς να επαναπαυθεί.

    Όπως παρατηρεί ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο τουρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία έχει επωφεληθεί από τα γεγονότα στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία, ωστόσο μέχρις ότου αυτή η ανάκαμψη φτάσει μέχρι τον πληθυσμό, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν ακόμη μερικοί μήνες.

    Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Χαν εκτιμά πως αυτή θα διευρυνθεί, «προπάντων στα Βαλκάνια», χωρίς όμως να θέλει να κατονομάσει συγκεκριμένες χώρες. Εμφανίζεται όμως πεπεισμένος ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των χωρών-μελών της Νομισματικής Ένωσης και ότι σε δέκα έως είκοσι χρόνια θα έχουν το ευρώ όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ.

    [03] Στα 100 εκατ.ευρώ τα έσοδα από τους έως τώρα ελέγχους σε εμβάσματα και off shore

    Ποσά περίπου 100 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τους έως τώρα ελέγχους, από το υπουργείο Οικονομικών, στους καταλόγους με τα εμβάσματα και τις off shore εταιρίες. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση για τους ελέγχους σημαντικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, την οποία είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

    Σε σχέση με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό:

    - Η αρχική επεξεργασία των 54.000 υποθέσεων ανέδειξε 24.710 υποθέσεις που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης.

    - Για τις 24.710 υποθέσεις, στάλθηκαν επιστολές που καλούσαν τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων.

    - Συστάθηκε ομάδα ειδικών αξιολογητών, οι οποίοι με ειδικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στοχοποίησαν τις υποθέσεις αυτές, ώστε να επιλεγούν για περαιτέρω έλεγχο οι πιο σημαντικές.

    - Οι υποθέσεις, στις οποίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί, έχουν συνολικό αποτέλεσμα άνω των 25 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων υποθέσεων καταδεικνύουν παραβατικότητα 30% και με δεδομένο πως οι υποθέσεις στοχεύονται με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου (πρώτες στοχεύονται υποθέσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον), συνάγεται πως η τελική παραβατικότητα θα είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό.

    - Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση των νέων γρήγορων διαδικασιών μερικού ελέγχου, θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες υποθέσεις με σκοπό να αποφέρουν πολλαπλάσιο αποτέλεσμα. Ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενισχύθηκε σε υποδομή και προσωπικό η ειδική ομάδα ελεγκτών που ερευνά τις υποθέσεις αυτές, καθώς και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθούνται με σκοπό την επιτάχυνση του έργου της.

    [04] Νίκες για ΠΑΟΚ, Πλατανιά και Βέροια

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Πανθρακικού στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ατρόμητο. Ο Κάτσε στο 62΄ και ο Βούκιτς στο 85΄ και στο 86΄ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που επανήλθε στις νίκες μετά τις διαδοχικές ήττες από τον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα Τρίπολης.

    Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για τη Σούπερ Λίγκα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε εντός έδρας της Ξάνθης με 2-0, χάρη σε τέρματα του Λαζαρίδη στο 34΄ και του Νάστου στο 90΄, σε αναμέτρηση για την 26 αγωνιστική. Έτσι ο Ατρόμητος έφτασε τους 52 βαθμούς και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει έναν αγώνα λιγότερο.

    Σε παρωδία εξελίχθηκε ο «τελικός παραμονής» μεταξύ Πλατανιά και Αρη στα Περιβόλια, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι νίκησαν με 2-1 (45+1΄ Τόρες, 77΄ Φαΐσκα - 68΄ Μανιάς), όμως οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για το νικητήριο γκολ οδήγησαν σε περίπου 15λεπτη διακοπή, στην αποβολή των Μπακασέτα και Μπουγαΐδη και σε απίστευτα σκηνικά, με τον πρόεδρο των «κιτρίνων», Λάμπρο Σκόρδα, να ζητά από τους παίκτες της ομάδας του να προσποιηθούν τραυματισμούς για να διακοπεί το παιχνίδι και τον προπονητή Σούλη Παπαδόπουλο να τους φωνάζει να συνεχίσουν! Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε κακήν-κακώς, ο Πλατανιάς πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ο Αρης βρίσκεται πλέον σε απελπιστική θέση.

    Σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε σήμερα η Βέροια, η οποία επιβλήθηκε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στα Ιωάννινα, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στη «βασίλισσα του βορρά» πέτυχε ο Μπεν στις καθυστερήσεις (90+1΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 February 2014 - 21:30:23 UTC