Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξήντα τα θύματα της γρίπης
  • [02] Διαμαρτυρία στον Προμαχώνα από αγρότες και φορείς του νομού
  • [03] Εξετάζεται το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση, στην Ελλάδα, του ζεύγους Γριβέα
  • [04] Βρετανία και Σκωτία συνεδριάζουν για το μέλλον της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
  • [05] Αποπληθωρισμό -1,4% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιανουάριο
  • [06] FT: Η Ελλάδα σε αντιπαράθεση με την τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [07] «Κλειδί» το πρωτογενές πλεόνασμα στις διαπραγματεύσεις
  • [08] Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή όπου συζητείται το ν/σ για τις ιδιωτικοποιήσεις
  • [09] Παραιτήθηκε η αιγυπτιακή κυβέρνηση
  • [10] Η κυβέρνηση της Μόσχας επιβάλλει ποινές φυλάκισης σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές
  • [11] Ο αγώνας για την ανεξαρτησία εντείνεται, δηλώνει ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός
  • [12] Συνεχίζεται η διαδικασία αφύπνισης του Μίκαελ Σουμάχερ

  • [01] Εξήντα τα θύματα της γρίπης

    Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας συνεχίζει να βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 60, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 54 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ από τον περασμένο Οκτώβριο, 183 άτομα. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η έγκαιρη έναρξη αντιικής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη.

    [02] Διαμαρτυρία στον Προμαχώνα από αγρότες και φορείς του νομού

    Διαμαρτυρία ενάντια στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες και τους αγρότες θα πραγματοποιήσουν, σήμερα στις 16:00 , στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αγρότες και οικονομικοί φορείς του νομού Σερρών. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πρόκειται να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και σερραϊκά προϊόντα στους διερχόμενους.

    Οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν, στις 3 το μεσημέρι, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στη διασταύρωση Σερρών- Προμαχώνα, στον κόμβο του Λευκώνα, όπου θα σχηματίσουν μια φάλαγγα οχημάτων, προκειμένου να φτάσουν όλοι μαζί στον Προμαχώνα. Την ίδια ώρα, "επί ποδός" βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών προκειμένου να φροντίσει για τη διατήρηση της τάξης και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

    [03] Εξετάζεται το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση, στην Ελλάδα, του ζεύγους Γριβέα

    Ξεκινά σήμερα στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ η δίκη του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του Αναστασίας Βάτσικα. Το βρετανικό δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα όπου κατηγορούνται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Είναι η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα θα εμφανιστεί ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες, η δίκη τους αναβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματα της ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

    Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Βρετανός δικηγόρος, που ασχολείται με παρόμοιες υποθέσεις, «αν οι κατηγορούμενοι δεν δεχθούν να επιστρέψουν από μόνοι τους, όπως είναι και το πιο πιθανό, τότε κατά πάσα πιθανότητα και η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα αναβληθεί».

    [04] Βρετανία και Σκωτία συνεδριάζουν για το μέλλον της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

    Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας θα πρέπει να συστήσει μια νέα ρυθμιστική αρχή, η οποία θα σχεδιάσει την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας, τονίζεται σε κυβερνητική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που τα υπουργικά συμβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας συνεδριάζουν στο Αμπερντίν, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων το ένα από το άλλο, με θέμα τον σχεδιασμό του μέλλοντος της βιομηχανίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η έκθεση Γουντ, η πρώτη εκτίμηση της στρατηγικής των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας εδώ και 20 χρόνια, τονίζει επίσης ότι η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει να εγκρίνει νέες επενδύσεις εάν οι εταιρείες αποδείξουν ότι εκμεταλλεύονται πλήρως τους πόρους. Η κυβέρνηση τόνισε ότι υποστηρίζει πλήρως τις προτάσεις τις οποίες θα εφαρμόσει αμέσως. Μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών στον τομέα του βρετανικού πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας είναι η ΒΡ, η Statoil και η Shell.

    [05] Αποπληθωρισμό -1,4% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιανουάριο

    Αποπληθωρισμό -1,4% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιανουάριο, ήτοι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Κύπρο (-1,6%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2%.

    [06] FT: Η Ελλάδα σε αντιπαράθεση με την τρόικα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Η Ελλάδα και η τρόικα έχουν εγκλωβισθεί σε μία νέα αντιπαράθεση, καθώς η Αθήνα υπολογίζει σε λιγότερα από 6 δισ. ευρώ τα νέα κεφάλαια που χρειάζεται το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ενώ οι διεθνείς δανειστές επιμένουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον το τριπλάσιο ποσό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 6 δισ. ευρώ έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά την ανάλυση που έκανε η BlackRock και δόθηκε στους επόπτες της τρόικας εν όψει της άφιξής τους στην Αθήνα σήμερα για να συνεχίσουν την τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της τρόικας, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η διαφωνία έχει γίνει τόσο έντονη, ώστε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απείλησε να δημοσιοποιήσει τις δικές του εκτιμήσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού τομέα -που είναι κοντά στα 20 δισ. ευρώ- εάν η Αθήνα προχωρήσει με τη δική της εκτίμηση των 6 δισ. ευρώ. Η διαφωνία, σημειώνει το δημοσίευμα, ενέχει τον κίνδυνο να προσθέσει ένα νέο σημείο, δυνητικά εκρηκτικό, στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας, καθώς θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στο αν η Αθήνα θα χρειασθεί ένα τρίτο πακέτο διεθνούς βοήθειας.

    [07] «Κλειδί» το πρωτογενές πλεόνασμα στις διαπραγματεύσεις

    «Το πρωτογενές πλεόνασμα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη συνειδητοποίηση όλων» (σ.σ. για την πορεία της οικονομίας), τόνισε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για τις ελαφρύνσεις στους πολίτες, που μπορούν να υπάρξουν με μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος, απάντησε ότι «είμαι του λίγου και του ακριβούς». Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν τα στοιχεία από τη Eurostat και είπε πως «θεωρώ ότι μέρος του πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Ό,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό. Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη, που ο άλλος θα δει πως αίρονται οι αδικίες που έχει υποστεί». Για το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση αναμένεται να έχει μια πρώτη ένδειξη για το μέγεθός του στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου, πριν από την επικύρωση των στοιχείων από τη Eurostat στις 23 Απριλίου.

    Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ενιαία γραμμή την τρόικα για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων, όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης. Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ελληνική πλευρά προσέρχεται με δική της ατζέντα για τα διαρθρωτικά μέτρα, όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας πριν από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς ενόψει της σημερινής έναρξης των διαπραγματεύσεων.

    Σημειώνεται πως σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, στις 16:00 και 19:00, αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

    [08] Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή όπου συζητείται το ν/σ για τις ιδιωτικοποιήσεις

    Μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από τη Βουλή μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών- υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, το οποίο συζητά η Επιτροπή Οικονομικών. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΑΗΚ φωνάζοντας "πουλημένοι" και γιουχαΐζοντας τους βουλευτές, οργισμένοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η αστυνομία για να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο και η αστυνομία, προκειμένου να ανακόψει το πλήθος εκτόξευσε βομβίδες κρότου-λάμψης. Λόγω των επεισοδίων διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ υπήρξε και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλή. Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει τον χώρο στάθμευσης της Βουλής και επιχείρησαν να εισέλθουν από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου.

    [09] Παραιτήθηκε η αιγυπτιακή κυβέρνηση

    Η υποστηριζόμενη από το στρατό αιγυπτιακή κυβέρνηση παραιτήθηκε, ανακοινώθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Αλ-Αχράμ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε Αιγύπτιος αξιωματούχος. Ο αρχηγός του στρατού στατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, ήταν υπουργός 'Αμυνας της παραιτηθείσας κυβέρνησης.

    [10] Η κυβέρνηση της Μόσχας επιβάλλει ποινές φυλάκισης σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές

    Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Πούτιν το 2012, σε ποινές φυλάκισης από δυόμισι ως τέσσερα χρόνια, κρίνοντάς τους ενόχους για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση κατά αστυνομικών. Στην όγδοη κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή με αναστολή, που σημαίνει ότι δεν θα φυλακιστεί. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου φώναζαν «Ντροπή» όταν έγινε γνωστή η απόφαση και κάλεσαν σε οργάνωση διαδήλωσης κοντά στο Κρεμλίνο αργότερα σήμερα.

    [11] Ο αγώνας για την ανεξαρτησία εντείνεται, δηλώνει ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ δήλωσε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι εντείνεται ο αγώνας για την ανεξαρτησία και υποσχέθηκε ότι η πολιτική για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα θα είναι πιο σταθερή σε μια ανεξάρτητη Σκωτία. Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται ν' αποκαλύψει τη στρατηγική της για τη Βόρεια Θάλασσα σε μια προσπάθεια να πείσει τη Σκωτία να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Σάλμοντ τόνισε ότι υπήρξαν 16 φορολογικές αλλαγές για τη Βόρεια Θάλασσα σε διάστημα 10 ετών και 14 διαφορετικοί υπουργοί Πετρελαίου σε 17 χρόνια.

    [12] Συνεχίζεται η διαδικασία αφύπνισης του Μίκαελ Σουμάχερ

    Η διαδικασία αφύπνισης από το τεχνητό κώμα του Μίκαελ Σουμάχερ «συνεχίζεται», δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο η μάνατζέρ του. «Αυτή η φάση μπορεί να διαρκέσει μεγάλο διάστημα, που δυστυχώς μπορεί να οδηγήσει σε πολλές παρερμηνείες», δήλωσε η Σαμπίνε Κεμ, η μάνατζερ του Σουμάχερ. Το περιοδικό Focus έγραψε ότι η διαδικασία αφύπνισης του Σουμάχερ σταμάτησε. Ο 45χρονος επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ από τις 29 Δεκεμβρίου, που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ύστερα από ατύχημα κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 11:30:25 UTC