Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για επιχορήγηση της ΕΛΒΟ
  • [02] Στα 116 τα «κόκκινα» κτίρια στην Κεφαλονιά
  • [03] Επμένει η τρόικα στην υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ
  • [04] Αθ. Σκορδάς: Οι έλεγχοι για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων θα συνεχιστούν
  • [05] Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
  • [06] Η Κομισιόν αναγνώρισε και επίσημα τον Α. Τουρτσίνοφ
  • [07] Καθοριστικό βήμα για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκα έκανε η Καλλονή

  • [01] Τροπολογία για επιχορήγηση της ΕΛΒΟ

    Διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκαν στην τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας.

    Με την τροπολογία ορίζεται ότι η ΕΛΒΟ θα επιχορηγείται από το ελληνικό Δημόσιο καθ' όλη τη διάρκεια της εκκαθάρισης, προκειμένου να συνεχισθεί η παραγωγική διαδικασία που κυρίως αφορά την ολοκλήρωση των παραγγελιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η δαπάνη επιχορήγησης, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ και προσδοκάται να αντισταθμισθεί πλήρως από το αντίτιμο του πλειστηριασμού της ΕΛΒΟ.

    [02] Στα 116 τα «κόκκινα» κτίρια στην Κεφαλονιά

    Στα 116 ανέρχονται τα κτίσματα που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα («κόκκινα») μέχρι στιγμής στην Κεφαλονιά, όπως προκύπτει από τους δευτεροβάθμιους ελέγχους σε 2.545 οικοδομές.

    Προσωρινά μη κατοικήσιμα («κίτρινα») έχουν χαρακτηριστεί 1.285 κτίρια, ενώ «πράσινα» 1.144.

    Επίσης, έχουν υποβληθεί 105 αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου.

    [03] Επμένει η τρόικα στην υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ

    Υπέρ της υιοθέτησης του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό, με λίγες τεκμηριωμένες εξαιρέσεις, επέμειναν οι εκπρόσωποι της τρόικα στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου η τρόικα «δεν απέρριψε τίποτε, αλλά και δεν έκανε τίποτε δεκτό», που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση επί των θεμάτων που θέτει ο ΟΟΣΑ, για τα οποία η κυβέρνηση είτε δεν δέχεται να αλλάξει το καθεστώς είτε προτείνει διαφορετικές ρυθμίσεις, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι επίμαχες ρυθμίσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή η τρόικα έθεσε σήμερα επιπλέον στο τραπέζι ζήτημα κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων καθώς και νέων παρεμβάσεων στον τομέα των μεταφορών (ΚΤΕΛ, υπηρεσίες σοφέρ) τα οποία επίσης δεν δέχεται η κυβέρνηση. Για μεν τους φόρους το θέμα θα συζητηθεί με το υπουργείο Οικονομικών ενώ για τα θέματα μεταφορών επισημάνθηκε ότι η ισχύουσα νομοθεσία ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα από το αρμόδιο υπουργείο.

    Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, επί συνόλου 329 η κυβέρνηση υιοθετεί τις 240, σε περίπου 30 υπάρχουν αποκλίσεις ως προς τις ρυθμίσεις που προτείνονται και οι υπόλοιπες (περίπου 50) απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά.

    [04] Αθ. Σκορδάς: Οι έλεγχοι για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων θα συνεχιστούν

    Η αποκάλυψη της τελευταίας υπόθεσης λαθρεμπορίας καυσίμων αλλά και παλαιότερων, έγινε επειδή εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς για να εκφράσει στη Βουλή τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, που υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Σκορδάς απέρριψε τις αιτιάσεις της βουλευτού αναφερόμενος στη λήψη μιας σειράς μέτρων.

    Ειδική μνεία έκανε στην εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων και αναφέρθηκε στην πρόθεση να χορηγηθεί «πιθανή πρόσθετη επιδότηση σε πρατήρια που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή στην άγονη γραμμή».

    [05] Υπό κράτηση η πρώην σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

    Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τέθηκε υπό κράτηση η πρώην σύζυγός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος υπήρξε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόσφατα αγόρασε τον Σκορπιό της οικογένειας Ωνάση.

    Η σύλληψή της 47χρονης Έλενα έγινε, όπως μετέδωσε απόψε το ΡΙΚ, στη βάση εντάλματος για κλοπή σπάνιου αντικειμένου μεγάλης αξίας, το οποίο ανήκει στο Κυπριακό Διεθνές εμπίστευμα Domus Trust, το οποίο διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεφ (Κάτια και Άννα). Πρόκειται για σπάνιο διαμάντι, του οποίου η αξία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

    Η 47χρονη κρατήθηκε για μια περίπου ώρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ακολούθως μεταφέρθηκε στην Αστυνομία Λεμεσού και αύριο αναμένεται να προσαχθεί στο δικαστήριο.

    [06] Η Κομισιόν αναγνώρισε και επίσημα τον Α. Τουρτσίνοφ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε και επίσημα τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας.

    Η ουκρανική βουλή, η οποία διόρισε τον Τουρτσίνοφ για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε, «πήρε μια απόφαση με πολύ ευρεία πλειοψηφία αυτό το σαββατοκύριακο», επισήμανε ο Ολιβιέ Μπαγί, εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

    «Σεβόμαστε τη δημοκρατική και νόμιμη απόφαση την οποία έλαβε το ουκρανικό κοινοβούλιο» πρόσθεσε.

    Η ΕΕ δεν αποκλείει «καμιά επιλογή» σε ό,τι αφορά τη χορήγηση χρηματοοικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, επισήμανε επίσης ο Μπαγί, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια βοήθεια συμφωνηθεί να δοθεί θα συνδέεται με την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

    «Η ΕΕ εργάζεται για τη χορήγηση (. . .) βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στήριξης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ουκρανική οικονομία» ανέφερε ο Μπαγί. Στο μεταξύ, ηκυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να χορηγήσει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ουκρανία παράλληλα με αυτή που πιθανόν θα δώσει στο Κίεβο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την αποπομπή του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    [07] Καθοριστικό βήμα για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκα έκανε η Καλλονή

    Νίκη που καθιστά σχεδόν βέβαιη την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε στο Ολυμπιακό Στάδιο η Καλλονή επί του Παναιτωλικού με 3-1, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Κεϊτά στο 11΄, ο Μανούσος στο 41΄ και ο Μαρσέλο στο 53΄ ήταν οι σκόρερ για το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη, ενώ ο Νταλμά πέτυχε το «γκολ της τιμής» στο 76΄ για την ομάδα του Αγρινίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 February 2014 - 21:30:23 UTC