Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλήνια Έρευνα Υγείας «πόρτα-πόρτα», ξεκινάει στις 15 Μαρτίου
  • [02] Συμφωνία ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου
  • [03] Επαφές της διοίκησης του ΤΧΣ με την τρόικα
  • [04] ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης οι προβλέψεις της Κομισιόν
  • [05] Μπαρόζο: Έxουν μπει τα θεμέλια για μια χρηματοοικονομική ένωση, που θα προστατεύει την ΕΕ σε περίοδο κρίσης
  • [06] Σειρά φοροελαφρύνσεων ανακοίνωσε για το 2015 ο Ραχόι

  • [01] Πανελλήνια Έρευνα Υγείας «πόρτα-πόρτα», ξεκινάει στις 15 Μαρτίου

    Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού, που να δίνουν έγκυρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των πολιτών. Τούτο το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής για την Υγεία. Η ΕΜΕΝΟ ξεκινάει στις 15 Μαρτίου και η έρευναθα διεξαχθεί «πόρτα-πόρτα». Οργανώνεται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με όλες τις ιατρικές σχολές της Ελλάδας και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και θα εστιάσει κυρίως σε αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η Hprolipsis, η πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης (ο ιός που προκαλεί το AIDS). Στη δεύτερη μελέτη θα συμμετάσχουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS». Η Γιώτα Τουλούμη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσίασε τα βασικά σημεία των δυο μελετών, που θα διεξαχθούν σε τυχαίο δείγμα 6.000 ατόμων άνω των 18 ετών. «Το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να ανοίξουν τις πόρτες και να μας εμπιστευτούν. Οι πληροφορίες, όπως και τα αποτελέσματα, προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο και είναι αυστηρά προσωπικά» επισήμανε η κ. Τουλούμη. Η διαδικασία, εξήγησε, ακολουθεί τρία απλά βήματα: συνέντευξη και απάντηση ερωτηματολογίου, καταγραφή σωματομετρικών παραμέτρων, αιμοληψία και εξέταση δειγμάτων αίματος. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν, θα έχουν μόνο οφέλη, είπε και διευκρίνισε: Θα κάνουν έναν πλήρη και ασφαλή έλεγχο της ατομικής τους υγείας, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

    [02] Συμφωνία ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

    Συμφωνία για μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% ανακοινώθηκε πριν απο λίγο από το ΥΠΕΚΑ. Η νέα τιμή θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013.

    [03] Επαφές της διοίκησης του ΤΧΣ με την τρόικα

    Συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είχε σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ νέα συνάντηση έχει προγραμματισθεί για αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της Black Rock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν. Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    [04] ΥΠΟΙΚ: Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης οι προβλέψεις της Κομισιόν

    «Οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2013» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, «η Ελλάδα, σύμφωνα τόσο με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής όσο και με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών, χωρίς την επίπτωση του προγράμματος στήριξης των τραπεζών, η οποία εκτιμάται υψηλότερη από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού επιτυγχάνει, νωρίτερα, σημαντικό, υψηλότερο από τις προβλέψεις πρωτογενές πλεόνασμα».

    Διαβάστε επίσης: Ανάπτυξη, προβλέπει για το 2014 και το 2015 για την Ελλάδα η Κομισιόν

    [05] Μπαρόζο: Έxουν μπει τα θεμέλια για μια χρηματοοικονομική ένωση, που θα προστατεύει την ΕΕ σε περίοδο κρίσης

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο,σε παρέμβασήτου σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες προσπάθειες και στην πρόοδο που έχει γίνει στην Ευρώπη: «Έχουμε κατά πολύ απομακρυνθεί από τα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα και την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίσαμε, αλλά τότε αυτό το εργαλείο διαθέταμε, ενώ σήμερα έχουμε σημειώσει πρόοδο με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» πρόσθεσε.

    Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «η στρατηγική 2020 ήταν η πυξίδα και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο το εργαλείο για να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα». Αναγνώρισε, όμως, ότι παρότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς, εντούτοις δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή από όλους τους πολίτες της ΕΕ. «Εχουν μπει τα θεμέλια για μια γνήσια και βαθειά χρηματοοικονομική ένωση, που θα προστατεύει την ΕΕ σε περίοδο κρίσης (...). Η Ευρώπη ενισχύεται καθώς έχουμε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» είπε.

    [06] Σειρά φοροελαφρύνσεων ανακοίνωσε για το 2015 ο Ραχόι

    Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις από το 2015 για τους ασθενέστερους οικονομικά, στο πλαίσιο μιας φορολογικής μεταρρύθμισης που θα μειώσει τους φόρους για «12 εκατομμύρια φορολογούμενους». «Οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ ετησίως δεν θα πληρώνουν φόρους για το εισόδημα αυτό», είπε ο Ραχόι στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.

    Επιπλέον, «θα ενισχυθούν οι φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες» καθώς θα αυξηθεί σημαντικά το ποσό που απαλλάσσεται από την καταβολή φόρου για το κάθε παιδί. Ένα παρόμοιο μέτρο θα ληφθεί και για τους κηδεμόνες των ανθρώπων με αναπηρία που ζουν μαζί τους. Τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση που θα ισχύσει από το 2015 και η οποία εξετάζεται ακόμη από μια επιτροπή ειδικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 15:30:22 UTC