Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αναμένεται να περιοριστεί η πτώση των τιμών στα ακίνητα»
  • [02] Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και από τη βουλή ο Μ. Ρέντσι
  • [03] Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
  • [04] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 στο 55'
  • [05] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 στο ημίχρονο
  • [06] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 στο 38΄

  • [01] «Αναμένεται να περιοριστεί η πτώση των τιμών στα ακίνητα»

    Παρά τη συνεχή πτώση των τιμών των διαμερισμάτων και το σημαντικό πλήθος των προς πώληση κατοικιών σε τιμές χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας, οι συναλλαγές εξακολουθούν να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι πωλητές προσδοκούν ότι δεν θα μειωθεί περαιτέρω η αξία της ακίνητης περιουσίας τους και διστάζουν να πωλήσουν, ενώ οι αγοραστές αναμένουν περαιτέρω υποχώρηση των τιμών, αναφέρεται στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank.

    Η μέση περίοδος αναμονής για τη διάθεση των προσφερόμενων προς πώληση κατοικιών έφθασε περίπου στο ένα έτος το 2013, έναντι πέντε μηνών το 2009, ενώ η έκπτωση επί της αρχικής τιμής ήταν κατά μέσο όρο περίπου 22% το 2013, έναντι 12,6% το 2009. Κατά συνέπεια, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας, ο αριθμός των συναλλαγών επί των οικιστικών ακινήτων, που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος, μειώθηκε σημαντικά σε μόλις 3,8 χιλ. στο 4ο τρίμηνο του 2013 από 4,3 χιλ., 5 χιλ. και 10,6 χιλ. στο 3ο, στο 2ο και στο 1ο τρίμηνο του 2013 αντίστοιχα, έναντι 11,6 χιλ. το 4ο τρίμηνο του 2012. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συναλλαγών στα οικιστικά ακίνητα μειώθηκε από το πολύ υψηλό επίπεδο των 148,1 χιλ. το 2007, σε 30,9 χιλ. το 2012 και 23,8 χιλ. το 2013.

    Σύμφωνα πάντα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank, η πτώση των τιμών των κατοικιών αναμένεται να περιορισθεί σημαντικά το 2014, ενώ ουσιαστική σταθεροποίηση στα πολύ χαμηλά επίπεδα, που έχουν διαμορφωθεί, προβλέπεται από το 2015, δεδομένου ότι το 2014 θα σημειωθεί αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας και μείωση των αντικινήτρων στις επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα.

    [02] Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και από τη βουλή ο Μ. Ρέντσι

    Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε πριν από λίγο την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής με 378 θετικές ψήφους, 220 αρνητικές και μια αποχή.Νωρίτερα, είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη γερουσία.

    Κατά την ομιλία του στη βουλή, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο υπόλοιπος κόσμος τρέχει με τη διπλή ταχύτητα από εκείνη της Ευρώπης» και ότι «μέσα στην Ευρώπη η Ιταλία αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες απ' ό,τι άλλες χώρες».

    Ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο προκάτοχός του Ενρίκο Λέτα «δούλεψε πολύ για να προετοιμάσει τη χώρα ενόψει του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου», ενώ επέμεινε ότι «οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος, η αλλαγή του φορολογικού συστήματος και της ζωής των εργατών και των επιχειρηματιών».

    Διαβάστε επίσης:

    Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία

    [03] Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

    Η αστυνομία χρησιμοποίησε νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσει μια συγκέντρωση αρκετών χιλιάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Tούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

    Οι διαδηλωτές στη συνοικία Καντικιόι της Κωνσταντινούπολης φώναζαν «Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!».

    Νωρίτερα, η αστυνομία είχε διαλύσει μια άλλη διαδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για τον ίδιο λόγο, σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας.

    Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κατασκεύασαν» μια τηλεφωνική συνομιλία του, στην οποία φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του πώς θα ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, την ημέρα που η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    [04] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 στο 55'

    Με γκολ του Κάμπελ στο 55΄ ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 38

    [05] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 στο ημίχρονο

    Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 38΄,στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [06] Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 στο 38΄

    Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 38΄,στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2014 - 21:30:24 UTC