Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργείο Περιβάλλοντος το μεσημέρι ο πρωθυπουργός
  • [02] Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής
  • [03] Πορεία των εργαζομένων στα λιμάνια, προς τη Βουλή
  • [04] Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις αγροτών για υποβολές μισθωτηρίων
  • [05] Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στο επίκεντρο συνάντησης Γ. Προβόπουλου - τρόικας
  • [06] Διάλυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών στην Ουκρανία
  • [07] «Έφυγε» ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Πάκο ντε Λουθία

  • [01] Στο υπουργείο Περιβάλλοντος το μεσημέρι ο πρωθυπουργός

    Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, θα επισκεφθεί στη μία μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπου θα συζητηθούν θέματα υδρογονανθράκων, στον απόηχο και της συμφωνίας ΔΕΠΑ-GAZPROM για μείωση 15% στο φυσικό αέριο.

    [02] Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

    Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη χθες σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε εδώ και καιρό κουβέντα για το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου και οριστικοποιήθηκε χθες ύστερα από συνάντησή τους στο Στρασβούργο. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε εκλεγεί από τους συναδέλφους του ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών.

    [03] Πορεία των εργαζομένων στα λιμάνια, προς τη Βουλή

    Πορεία, από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ( ΟΜΥΛΕ ) και η 'Ενωση Λιμενεργατών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα με αφορμή την κατάθεση, προς έγκριση στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

    Η οδός Σταδίου είναι κλειστή, λόγω της πορείας.

    [04] Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις αγροτών για υποβολές μισθωτηρίων

    Διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις αγροτών για υποβολές μισθωτηρίων και για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του.

    Βάσει αυτών καθίσταται σαφές ότι:

    Β· Η υποχρέωση δήλωσης της μίσθωσης βαρύνει τον εκμισθωτή και όχι το εκμεταλλευτή του χωραφιού (αγρότη).

    Β· Όσα μισθωτήρια δεν είχαν υποβληθεί με το χειρόγραφο σύστημα (μέχρι 31/12/13) μπορούν να υποβληθούν μέχρι 28/02/14 χωρίς πρόστιμα.

    Β· Αν ένα μισθωτήριο είναι στη μέση της διάρκειάς του, δεν πρέπει να υποβληθεί ξανά, παρά μόνο στην ανανέωση. Αν, φυσικά, υπήρχε υποχρέωση υποβολής και δεν δηλώθηκε αρχικά, μπορεί να υποβληθεί μέχρι 28/2 χωρίς πρόστιμα.

    Β· Οι εκμισθωτές έχουν ένα μήνα από την σύναψη της μίσθωσης για να την υποβάλουν ηλεκτρονικά.

    Β· Οι μισθώσεις μέχρι 100 ευρώ δεν έχουν υποχρέωση υποβολής στο ηλεκτρονικό σύστημα, όπως δηλαδή ίσχυε και με το προηγούμενο σύστημα.

    Β· Οι προφορικές συμφωνίες μισθώσεων έχουν υποχρέωση υποβολής, όπως ακριβώς και οι έγγραφες.

    [05] Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στο επίκεντρο συνάντησης Γ. Προβόπουλου - τρόικας

    Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο θα έχουν σήμερα το μεσημέρι οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών. Η πλευρά της Τραπέζης της Ελλάδος προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση έχοντας τα αποτελέσματα της BlackRock (τα οποία έχουν ελεγχθεί επιπροσθέτως από δύο ανεξάρτητους ελεγκτικούς οίκους E.Υ και Rothcild), σύμφωνα με τα οποία τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες την επόμενη τριετία ανέρχονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το λεγόμενο σενάριο βάσης και όχι από το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η σημερινή διαπραγμάτευση της τρόικας με την ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, η διοίκηση της τελευταίας φέρεται αποφασισμένη να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της Blackrock έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την έκθεση της Βlackrock, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εurobank υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank εμφανίζεται επαρκώς κεφαλαιοποιημένη.

    [06] Διάλυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών στην Ουκρανία

    Τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων για την καταστολή των ταραχών, των Μπερκούτ, οι οποίες αποτελούσαν τον φόβο των διαδηλωτών, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook. «Οι Μπερκούτ δεν υπάρχουν πια. Υπέγραψα το υπ' αριθμόν 144 διάταγμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2014 για τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ» έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ.

    Οι Μπερκούτ ήσαν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία και σε φωτογραφίες εμφανίζονται να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες. Τουλάχιστον 82 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

    [07] «Έφυγε» ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Πάκο ντε Λουθία

    Ο Iσπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 February 2014 - 9:30:23 UTC