Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του προέδρου και του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, ζήτησε η κυβέρνηση
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές
  • [03] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα την Παρασκευή
  • [04] Στις 16.000 οι αιτήσεις για προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς
  • [05] Μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development
  • [06] Ε. Σνόουντεν: Οι μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας και ΗΠΑ υπέκλεπταν φωτογραφίες χρηστών του διαδικτύου
  • [07] Καταψηφίστηκε από την κυπριακή βουλή το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις
  • [08] Δημοψήφισμα στην Κριμαία, στις 25 Μαΐου, για μεγαλύτερη αυτονομία

  • [01] Την παραίτηση του προέδρου και του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, ζήτησε η κυβέρνηση

    Με απόφαση της κυβέρνησης ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ (ΕΚΧΑ ΑΕ), προκειμένου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του εθνικού κτηματολογίου και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί.

    Όπως έγινε γνωστό, σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, αναμένεται η αντικατάστασή τους.

    [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές

    Η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τους μη πολιτογραφημένους μετανάστες από τρίτες χώρες σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η καθιέρωση σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές κυριάρχησαν, με εντάσεις και διαφωνίες, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια και το οποίο ρυθμίζει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν την τροπολογία για το θέμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» των μεταναστών, επικαλούμενοι την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη συνταγματική τάξη, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί απαράδεκτης ρύθμισης.

    [03] Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την τρόικα την Παρασκευή

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει αύριο το πρωί, στις 10, στο υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

    [04] Στις 16.000 οι αιτήσεις για προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

    Σε 16.000 φθάνουν οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί, μέχρι τηνΤετάρτη, στις τράπεζες για υπαγωγή στον νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών από πλειστηριασμούς για το 2014, δήλωσε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από σύσκεψη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Γιώργος Ζαννιάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εφαρμογής του νόμου. «Αυτό δείχνει ότι άνθρωποι που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, είδαν ότι ο νόμος αυτός επιτρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, χωρίς να υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι κίνδυνοι που θα υπήρχαν εάν δεν είχαμε αυτές τις συγκεκριμένες προβλέψεις» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

    Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων προς τις τράπεζες λήγει αύριο. Ωστόσο, για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

    [05] Μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό από τη Lamda Development

    Η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου θα αποφασιστεί η εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και η πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει η αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.

    Όπως αναφέρει, από την πλευρά της, η Lamda Development, η συνολική επενδυτική πρόταση στην περιοχή του Ελληνικού, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

    [06] Ε. Σνόουντεν: Οι μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας και ΗΠΑ υπέκλεπταν φωτογραφίες χρηστών του διαδικτύου

    Η βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ, με τη συνεργασία της αμερικανικής NSA, υπέκλεπτε εικόνες από τις webcam εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo!, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε ο πρώην συνεργάτης της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας Έντουαρντ Σνόουντεν, προκαλώντας την οργή του κολοσσού του Διαδικτύου.

    Μέσα σε έξι μήνες, το 2008, το πρόγραμμα της GCHQ με την κωδική ονομασία "Οπτικό Νεύρο", συγκέντρωσε φωτογραφίες από βιντεοκλήσεις περισσότερων από 1,8 εκατομμυρίων χρηστών των υπηρεσιών του Yahoo!, ανεξαρτήτως εάν ήταν "ύποπτοι" για τέλεση αδικημάτων ή όχι, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Γκάρντιαν επικαλούμενη τα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Σνόουντεν.

    Ένα μεγάλο μέρος των εικόνων αυτών αφορά "επικοινωνίες σεξουαλικού χαρακτήρα", σημειώνει η εφημερίδα στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας ότι η GCHQ προσπάθησε, για καλό και για κακό, να μην πέσουν στα χέρια των υπαλλήλων της.

    [07] Καταψηφίστηκε από την κυπριακή βουλή το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

    Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε απόψε, ένα περίπου χρόνο μετά το κυπριακό μνημόνιο, καθώς η βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

    Τώρα είναι αμφίβολη η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου.

    Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές.

    [08] Δημοψήφισμα στην Κριμαία, στις 25 Μαΐου, για μεγαλύτερη αυτονομία

    Το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας αποφάσισε τη διεξαγωγή, την 25η Μαΐου, δημοψηφίσματος για την ενίσχυση της αυτονομίας σε αυτή τη φιλορωσική χερσόνησο στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου.

    Η ψηφοφορία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου, 61 από τους 64 βουλευτές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει συνολικά 100 βουλευτές.

    Εξάλλου, το κοινοβούλιο καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη επίσης κεκλεισμένων των θυρών.

    Από νωρίς το πρωί ομάδα φιλορώσων διαδηλωτών έχει καταλάβει το κοινοβούλιο και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο ο Γιανουκόβιτς από ρωσική πόλη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2014 - 19:30:24 UTC