Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων το νομοσχέδιο για κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου
  • [02] Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [03] Τρίωρη στάση εργασίας των σιδηροδρομικών
  • [04] Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας
  • [05] Η Αυστραλία σκοπεύει να διπλασιάσει τις αμυντικές δαπάνες
  • [06] Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία
  • [07] Εντολή Πούτην για συνεργασία της Μόσχας με Κίεβο, ΔΝΤ, G8 για την κρίση στην Ουκρανία
  • [08] Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο της Κριμαίας, λένε οι ένοπλοι που ανέλαβαν τον έλεγχό του

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων το νομοσχέδιο για κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου

    Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οδεύει προς την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις 23 φορέων του Δημοσίου, την εισαγωγή αξιολόγησης στο Δημόσιο με προκαθορισμένα ποσοστά επιτυχίας και τον επανέλεγχο σε βάθος χρόνου, όλων των διαδικασιών ένταξης των πρώην συμβασιούχων του Δημοσίου στο καθεστώς εργασίας αορίστου χρόνου.

    Εν μέσω σκληρής κριτικής εκ μέρους της αντιπολίτευσης, αλλά και επιμέρους ενστάσεις από βουλευτές της συμπολίτευσης, ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών αλλαγών, με τις οποίες μεταξύ άλλων προωθείται η εκκαθάριση της εταιρείας "Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας" (ΕΑΧΑ), εξασφαλίζεται η καταβολή του εφάπαξ στους τακτικούς υπαλλήλους του καταργούμενου Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, και δίνεται η δυνατότητα σε όσους υπαλλήλους έχουν υπηρετήσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής τους σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, να μεταταγούν ή να αποσπαστούν εντός της ίδιας. Με άλλη νομοτεχνική αλλαγή, προβλέπεται και η αυτοδίκαιη λύση των συμβάσεων εργασίας των καταργούμενων νομικών προσώπων, "χωρίς να απαιτείται δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση, ή άλλη διατύπωση".

    [02] Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Σε δεκαεπτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία νωρίτερα σήμερα, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου έχουν συγκεντρωθεί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Επικράτησε ένταση όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των προσαχθέντων είναι συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ.

    [03] Τρίωρη στάση εργασίας των σιδηροδρομικών

    Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), Κ. Μανιατόπουλο, στις 13.00.

    Στη στάση εργασίας, που αποφάσισε ομόφωνα η ΠΟΣ, δεν θα συμμετάσχει το προσωπικό που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των αρτηριακών τρένων και γραμμών (δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ θα θέσει το θέμα της προστασίας των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    [04] Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα έχει στις 10 το πρωί, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ενδεχομένως λόγω της συγκέντρωσης που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένταση και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    [05] Η Αυστραλία σκοπεύει να διπλασιάσει τις αμυντικές δαπάνες

    Η αυστραλιανή κυβέρνηση στοχεύει στο διπλασιασμό του προϋπολογισμού για την άμυνα της χώρας, υπολογίζοντας να δαπανήσει 50 δισ. δολάρια (32,7 δισ. ευρώ) εντός της επόμενης δεκαετίας. Ο υπουργός Άμυνας David Johnston πρόκειται να υποβάλει σχετική μελέτη επίσημα στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα.

    Επί Εργατικής κυβέρνησης ο προϋπολογισμός για την Άμυνα είχε πέσει στο χαμηλότερο σημείο, πρo του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεκριμένα στο 1,5% του ΑΕΠ. Οι εμπειρογνώμονες επί του θέματος υπολογίζουν ότι ο προϋπολογισμός για την Άμυνα αυτόν το χρόνο είναι περίπου 26,5 δισ. δολάρια Αυστραλίας ή 1,6% του ΑΕΠ.

    [06] Ρώσοι στρατιώτες κατέλαβαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

    Ρώσοι στρατιώτες, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

    Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές στην περιοχή σύμφωνα με τις οποίες οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

    Διαβάστε επίσης:

    Εντολή Πούτην για συνεργασία της Μόσχας με Κίεβο, ΔΝΤ, G8 για την κρίση στην Ουκρανία

    [07] Εντολή Πούτην για συνεργασία της Μόσχας με Κίεβο, ΔΝΤ, G8 για την κρίση στην Ουκρανία

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία σχετικά με τις οικονομικές και εμπορικές τους σχέσεις και να συμβουλευτεί τους ξένους εταίρους, περιλαμβανομένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ομάδας των 8, σχετικά με την οικονομική βοήθεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

    Η ανακοίνωση προσθέτει ακόμη ότι ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της νότιας περιοχής της Ουκρανίας, της Κριμαίας, για ανθρωπιστική βοήθεια.

    [08] Λειτουργεί κανονικά το αεροδρόμιο της Κριμαίας, λένε οι ένοπλοι που ανέλαβαν τον έλεγχό του

    Οι ένοπλοι οι οποίοι ανέλαβαν σήμερα τον έλεγχο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερούπολης, περιπολούν τους χώρους του αλλά δεν έχουν μετακινηθεί προς τους τερματικούς σταθμούς των επιβατών και φαίνεται να επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι άνδρες, οι οποίοι φέρουν πλήρη εξοπλισμό μάχης και κρατούν πολυβόλα και αυτόματα όπλα, κινούνται ελεύθερα εντός και εκτός του πύργου ελέγχου. Ένας από αυτούς, ονόματι Βλαντίμιρ, είπε ότι είναι εθελοντής και τους βοηθάει.

    «Είμαι μαζί με την Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές...Βρισκόμαστε εδώ στο αεροδρόμιο για την τήρηση της τάξης. Θα καλωσορίσουμε τα αεροπλάνα με ένα ωραίο χαμόγελο--το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά» είπε. Ο Βλαντίμιρ πρόσθεσε ότι παρότι ο ίδιος και άλλοι εθελοντές υποστηρίζουν τις πράξεις των ενόπλων, δεν γνωρίζουν από που προέρχεται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 February 2014 - 7:30:29 UTC