Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη
  • [02] Νέα συνάντηση Στουρνάρα τρόικας το απόγευμα
  • [03] Παρέμβαση Ομπάμα στην ουκρανική κρίση

  • [01] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη

    Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γραφείο του δικηγόρου και πολιτευτή της Ν.Δ. στη Β' Πειραιά, Φαήλου Κρανιδιώτη.

    Από την έκρηξη, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου, που βρίσκεται στην οδό Σκούφου 12, στην περιοχή της Πλάκας, στην Αθήνα.

    [02] Νέα συνάντηση Στουρνάρα τρόικας το απόγευμα

    Νέα συνάντηση με την τρόκα θα έχει το απόγευμα ο Γ. Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συζητήσεων με την τριμερή εξέφρασε το οικονομικό επιτελείο, αμέσως μετά τη συνάντηση της Παρασκευής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τις επόμενες ώρες και ημέρες θα δουλέψουμε επί κειμένου (σ.σ. σχεδίου συμφωνίας) και με τους συναρμόδιους υπουργούς, και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη.»

    Παρά ταύτα, ο συγκεκριμένος παράγοντας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον χρονικό ορίζοντα των διαβουλεύσεων, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί πάση θυσία να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της δόσης από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

    Ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης στις διαβουλεύσεις είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, για το οποίο οι δανειστές επιμένουν να μην αναδιανεμηθεί ολόκληρο.«Αγκάθια» σε αυτή τη διαπραγμάτευση, η οποία σημειωτέον άρχισε στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, παραμένουν, επίσης, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και η διαθεσιμότητα- απολύσεις στο Δημόσιο.

    [03] Παρέμβαση Ομπάμα στην ουκρανική κρίση

    Οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν τις πιέσεις επί της Μόσχας, μετά το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου χθες στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση, στην Ουκρανία, όπου ο στρατός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η Ατλαντική Συμμαχία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ,πριν από την διεξαγωγή της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας το απόγευμα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο αναπτύσσοντας στρατιώτες της στην Κριμαία και του ζήτησε να "μειωθεί η ένταση με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους στην Κριμαία". Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι πρόσθεσε ότι αν τίποτε δεν αλλάξει "η επίπτωση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας καθώς και στη διεθνή θέση της Ρωσίας θα είναι "βαθιά".Από χθες οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας, διαφορετικά απειλείται με διεθνή απομόνωση και με "βαθιά" επίπτωση στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

    Όπως οι ΗΠΑ, πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ τους η Γαλλία, η Πολωνία, η Βρετανία, υιοθέτησαν πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία.Ορισμένες, όπως ο Καναδάς, ανακαλώντας τον πρεσβευτή τους στη Μόσχα και ανακοινώνοντας ότι πιθανόν να μην μετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι τον Ιούνιο, αν η Ουάσινγκτον πράξει το ίδιο.

    Την ίδια ώρα αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις. Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές. Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2014 - 9:30:22 UTC