Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για το 5ευρώ στο ΠΕΔΥ
  • [02] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην επιβολή αντιτίμου 5 ευρώ στους ασθενείς του ΠΕΔΥ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο γραφείο Κρανιδιώτη
  • [04] Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για το 5ευρώ στο ΠΕΔΥ
  • [05] Διαβεβαιώσεις Ευ. Βενιζέλου προς τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας
  • [06] «Μίνι» υπουργικό συμβούλιο ενόψει τρόικας
  • [07] «Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ουκρανία ο Γερμανός ΥΠΕΞ
  • [08] Γαλλία και Βρετανία «αναστέλλουν» τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο της G8
  • [09] Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών μετά το χθεσινό μακελειό στην Κίνα
  • [10] Η Ουκρανία βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Γιατσενιούκ
  • [11] Σαρώνει τα βραβεία η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» εν αναμονή των Όσκαρ
  • [12] Πέθανε ο Γάλλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ

  • [01] Αντιδράσεις για το 5ευρώ στο ΠΕΔΥ

    Ως αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την επιβολή των 5 ευρώ στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες. «Η επιβολή 5 ευρώ εισιτηρίου που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ είναι το νέο φρικιαστικό επεισόδιο στο έργο διάλυσης της δημόσιας Υγείας επί ημερών Γεωργιάδη και κυβέρνησης Σαμαρά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση.

    [02] Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην επιβολή αντιτίμου 5 ευρώ στους ασθενείς του ΠΕΔΥ

    «Η επιβολή 5 ευρώ εισιτηρίου που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ είναι το νέο φρικιαστικό επεισόδιο στο έργο διάλυσης της δημόσιας Υγείας επί ημερών Γεωργιάδη και κυβέρνησης Σαμαρά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση. Όπως προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση, «ο κ. Γεωργιάδης έχει, μάλιστα, το θράσος να αποκαλεί "ευτελές" το ποσό των 5 ευρώ, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας δεν προσφέρει κοινωνικό έργο προς τους ανασφάλιστους, όπως υποκριτικά υποστηρίζει, αλλά στερεί απο χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην τραγική ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο γραφείο Κρανιδιώτη

    «Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη η καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στο γραφείο του κ.Κρανιδιώτη, όπως αυτονόητη είναι και η καταδίκη κάθε παρόμοιας ενέργειας», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση: «την ίδια στιγμή, κάθε προσπάθεια επαναφοράς της θεωρίας των δύο άκρων και αξιοποίησης τέτοιων ενεργειών για την υπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων θα πέσει στο κενό».

    [04] Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για το 5ευρώ στο ΠΕΔΥ

    Ως αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την επιβολή των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως σημειώνει, η απόφαση αυτή δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.

    Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημα χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπως προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, τέτοιες ανακοινώσεις και μέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για ένα ποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

    Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [05] Διαβεβαιώσεις Ευ. Βενιζέλου προς τους Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας

    Μήνυμα πολιτικό και ηθικό, συναισθηματικό και πρακτικό μετέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Μαριούπολη όπου βρίσκεται σήμερα, προς τους Έλληνες της Ουκρανίας.

    «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως, ως Έλληνες πολίτες, η Ελλάδα σας έχει υπό την απόλυτη κάλυψη και προστασία της» είπε ο κ. Βενιζέλος προς τους εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων. «Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο αυτή» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, «θέλει να συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, να υπάρξει τάξη, ασφάλεια, μια μεταβατική κυβέρνηση, δημοκρατική, συναινετική - στην οποία να μετέχουν όλες οι δυνάμεις της Ουκρανίας, πολιτικές, κοινωνικές, περιφερειακές - που να οδηγήσει τη χώρα στην αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης, σε εκλογές προεδρικές, στη λειτουργία ενός ομαλού συστήματος». Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι οι επόμενες κινήσεις του είναι προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στο Κίεβο, το οποίο θα επισκεφθεί σήμερα αμέσως μετά τη Μαριούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της χώρας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και στις Βρυξέλλες, αύριο το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [06] «Μίνι» υπουργικό συμβούλιο ενόψει τρόικας

    Ένα «μίνι» υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών, πριν από την έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, που μετατέθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα. Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, βρέθηκαν διαδοχικά, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο, βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των προαναφερθέντων υπουργών. Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ' αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

    [07] «Εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ουκρανία ο Γερμανός ΥΠΕΞ

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και κάλεσε τη Ρωσία να να παύσει να παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα.

    Ο Σταϊνμάγερ υπογράμμισε επίσης ότι η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο ουκρανικό κυρίαρχο έδαφος πέρα των ορίων που ορίζει η συνθήκη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

    [08] Γαλλία και Βρετανία «αναστέλλουν» τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο της G8

    Η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει» τη συμμετοχή της στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες της Συνόδου της G8, της ομάδας των οκτώ ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο εξαιτίας της ρωσικής στρατιωτικής κλιμάκωσης στην ουκρανική κρίση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία διπλωματική πηγή του Προεδρικού Μεγάρου. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βρετανία αναστέλλει τη συμμετοχή της στις προπαρασκευαστικές εργασίες της G8 του Σότσι, πριν αναχωρήσει για το Κίεβο.

    [09] Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών μετά το χθεσινό μακελειό στην Κίνα

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η κινεζική αστυνομία για τον εντοπισμό τουλάχιστον πέντε υπόπτων μελών της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση με μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας χθες βράδυ κατά την οποία τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με επίσημη έρευνα, τουλάχιστον 10 δράστες ήταν αυτονομιστές Ουιγούροι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, αναφερόμενο στη μουσουλμανική μειονότητα των οκτώ εκατομμυρίων της «αυτόνομης περιφέρειας» των Ουιγούρων της επαρχίας Σινζιάνγκ στο βορειοδυτικό άκρο της Κίνας με πληθυσμό 21,8 εκατομμύρια κατοίκους. Οι αρχές κατηγορούν τους «τρομοκράτες» της Σινζιάνγκ για τη χειρότερη επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της Κίνας.

    [10] Η Ουκρανία βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Γιατσενιούκ

    Η Ουκρανία «βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής» μετά την «κήρυξη του πολέμου» εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ. «Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Δεν πρόκειται για μία απειλή, πρόκειται πραγματικά για την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μου» τόνισε ο ίδιος. «Καλούμε τον πρόεδρο (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις, να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις και τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας» προσέθεσε. «Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να εισβάλει στην Ουκρανία και εμείς πιστεύουμε ότι οι διεθνείς μας εταίροι και όλη η διεθνής κοινότητα θα στηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Ουκρανίας και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τη στρατιωτική σύρραξη που προκάλεσε η Ρωσία» είπε ο ίδιος.

    Νωρίτερα, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρε Τουρτσίνοφ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε πραγματικά βήματα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα διεθνείς παρατηρητές να βοηθήσουν να προστατευτούν τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

    [11] Σαρώνει τα βραβεία η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» εν αναμονή των Όσκαρ

    Το κοινωνικό αντιρατσιστικό δράμα «12 χρόνια σκλάβος» του σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν σάρωσε στην απονομή των ανεξάρτητων βραβείων Spirit χθες Σάββατο, μία μόλις ημέρα πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας. Η ταινία «12 χρόνια σκλάβος» κέρδισε τις πέντε από τις συνολικά επτά υποψηφιότητες της στα βραβεία που δίνονται από τις ανεξάρτητες παραγωγές με μικρούς προϋπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου για την καλύτερη ταινία, την καλύτερη σκηνοθεσία την κορυφαία ερμηνεία δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ηθοποιό Λουπίτα Νιονγκό, όπως επίσης στις κατηγορίες για το καλύτερο σενάριο και την καλύτερη φωτογραφία. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, που αφιέρωσε το βραβείο που κέρδισε στους πρωταγωνιστές της ταινίας, Τσίουετελ Έτζιοφορ και Μάικλ Φασμπέντερ οι οποίο αν και ήταν υποψήφιοι δεν κέρδισαν κανένα βραβείο, θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές για το Όσκαρ σκηνοθεσίας. Το «12 χρόνια σκλάβος» πηγαίνει στα Οσκαρ με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της καλύτρης σκηνοθεσίας και του πρώτου αντρικού ρόλου. Νικητές της βραδιάς στα βραβεία Spirit στις κατηγορίες πρώτου αντρικού και γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα, ο Μάθιου Μακόναχι για την ερμηνεία του στην ταινία «Dallas Buyers Club» και η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία «Blue Jasmine». Και οι δύο είναι μεταξύ των μεγάλων φαβορί για τα Όσκαρ.

    [12] Πέθανε ο Γάλλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ πέθανε χθες βράδυ στο Παρίσι, «περιβαλλόμενος από την οικογένειά του», ανακοίνωσε σήμερα ο παραγωγός των τελευταίων του ταινιών Ζαν-Λουί Λιβί. Ο Ρενέ που ήταν 91 ετών, πρόσφατα τιμήθηκε στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου με το βραβείο Αλφρεν Μπάουερ για την τελευταία του εξαιρετική ταινία «Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς». Και η Παγκόσμια΄Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) έδωσε το βραβείο της στην ταινία του Ρενέ τιμώντας έναν μεγάλο δημιουργό, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1922, ο Ρενέ έγινε γνωστός κυρίως για τις ταινίες του «Χιροσίμα, αγάπη μου» (1959), «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ» (1961) και «Providence» (1977) .
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2014 - 15:30:25 UTC