Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έως το τέλος της ημέρας αποφασίζει η Μόσχα αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία»
  • [02] Κλειστή λόγω κατολίσθησης η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου
  • [03] Κούλουμα με κακοκαιρία
  • [04] Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους
  • [05] Συνάντηση του Ρώσου υπ. Εξωτερικών με τον γ.γ του ΟΗΕ
  • [06] «Το εισιτήριο των 5 ευρώ ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ»

  • [01] «Έως το τέλος της ημέρας αποφασίζει η Μόσχα αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία»

    «Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα αποφασίσει μέχρι το τέλος της ημέρας αν θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Κριμαία.

    «Εξετάζουμε το θέμα της οικονομικής υποστήριξης», δήλωσε ο Σιλουάνοφ στη διάρκεια ενός συμβουλίου μεταξύ του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και των αντιπροέδρων της κυβέρνησης.«Γίνονται διαβουλεύσεις, θα υποβάλουμε μια συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το τέλος της ημέρας», πρόσθεσε ο ρώσος υπουργός. Πάντως ο Σιλουάνοφ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό.

    [02] Κλειστή λόγω κατολίσθησης η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου

    Κλειστή λόγω κατολίσθησης είναι η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 69ου χιλιομέτρου, κοντά στην θέση Πλάτανος, Αχαΐας.

    Λόγω της κατολίσθησης, αποκόπηκε χωμάτινος όγκος και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Για την διευκόλυνση της κίνησης των αυτοκινήτων γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, προς τη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Όσα οχήματα κινούνται προς Αθήνα, εκτρέπονται στη νέα εθνική από τον κόμβο της Πούντας και όσα κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στην νέα εθνική από τον κόμβο της Ακράτας.

    [03] Κούλουμα με κακοκαιρία

    Κούλουμα και πέταγμα του χαρταετού υπό βροχή επεφύλαξε ο καιρός για την φετεινή καθαρά Δευτέρα, καθώς επικρατεί κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τα δυτικά.

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.

    Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.

    Για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 5 το απόγευμα για την καθιερωμένη λαγάνα.

    [04] Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους

    Άρχισε σήμερα στην Πρετόρια η πολύκροτη δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013.

    Ο κατηγορούμενος ο οποίος είχε πίσω του, στο δικαστήριο, τη μητέρα της 29χρονης φίλης του, έδειχνε νευρικός όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου και "δήλωσε αθώος" κατά την έναρξη της δίκης.

    Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

    [05] Συνάντηση του Ρώσου υπ. Εξωτερικών με τον γ.γ του ΟΗΕ

    Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί εντός της ημέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ , στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γευνεύη, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη Κορίν Μομαλ-Βανιάν, χωρίςνα διευκρινίσει ποια θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των δύο ανδρών. Ωστόσο η Ουκρανία αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών.Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ τηλεφώνησε χθες στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του ζήτησε "επειγόντως να αρχίσει έναν απευθείας διάλογο με τις αρχές του Κιέβου".

    [06] «Το εισιτήριο των 5 ευρώ ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ»

    Το εισιτήριο των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κέντρα υγείας ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αντιδράσεις που προκαλεί η επιβολή του εισιτηρίου στους ασφαλισμένους για τα πολυιατρείατου ΠΕΔΥ τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

    Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου και εξήγησε πως το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά από έξι μήνες, όταν θα ολοκληρωθεί η συνένωση των πολυιατρείων. Υποστήριξε ακόμη ότι το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν, είτε στους 2,.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να αναλάβουν την συνταγογράφηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2014 - 11:30:24 UTC