Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα
  • [02] Ηλικιωμένη τραυματίστηκε από πυρκαγιά στον Νέο Κόσμο
  • [03] Απαγορεύονται σήμερα οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [04] H Χ. Κλίντον προσπάθησε να διορθώσει σχόλιο της με το οποίο συνέκρινε τον Πούτιν με τον Χίτλερ
  • [05] Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία
  • [06] Πέντε Αφγανοί στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή της Isaf
  • [07] Η ΕΕ δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς και άλλων 18
  • [08] Aνακάλυψαν τα απολιθώματα του δεινόσαυρου «μάστιγα» της Ευρώπης
  • [09] Η χειρουργική αφαίρεση του προστάτη βοηθά κυρίως τους νεότερους ασθενείς

  • [01] Επαφές του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα

    Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοκίμ Γκάουκ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη χώρα μας.

    Ο Γερμανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, με τον οποίο θα μεταβεί, το μεσημέρι της Παρασκευής, στα Γιάννενα και το δημοτικό διαμέρισμα Λιγκιάδων, όπου τον Οκτώβριο το 1943, οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Νωρίτερα, ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών καινοτόμων εξαγωγικών επιχειρήσεων. Στα Γιάννενα, ο κ. Γκάουκ θα επισκεφθεί και την τοπική Συναγωγή και θα έχει συνάντηση με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.

    Από την Ελλάδα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο το βράδυ της Παρασκευής.

    [02] Ηλικιωμένη τραυματίστηκε από πυρκαγιά στον Νέο Κόσμο

    Ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου επί της οδού Κλαδά στον Νέο Κόσμο, η οποία μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

    Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα σε ακόμα τέσσερα άτομα, που όμως δεν χρειάσθηκε να διακομιστούν. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σημειώθηκαν υλικές φθορές στο διαμέρισμα.

    [03] Απαγορεύονται σήμερα οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Απαγορεύονται σήμερα, από τις 08:00 μέχρι τις 19:00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ.

    Συγκεκριμένα, η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

    Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια για τη διαθεσιμότητα από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ- ΟΤΑ με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων εργαζομένων, στις 13:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη Βουλή. Νωρίτερα, στις 10 το πρωί, εργατικά συνδικάτα έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση για την ανεργία, στην Ομόνοια.

    [04] H Χ. Κλίντον προσπάθησε να διορθώσει σχόλιο της με το οποίο συνέκρινε τον Πούτιν με τον Χίτλερ

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2016, Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε την Τετάρτη να «αποσαφηνίσει» τα σχόλια που έκανε μια ημέρα πριν και προκάλεσαν εντύπωση, ότι οι ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν φέρνουν στη μνήμη τον Γερμανό δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ. Την Τρίτη, η Κλίντον κάνοντας την πρώτη εκτενή της αναφορά στην κρίση της Ουκρανίας είπε ότι η εισβολή του Πούτιν στην περιοχή της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία ήταν σαν τις κινήσεις που έκανε ο Χίτλερ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Λίγες ώρες αργότερα σε μια νέα εμφάνισή της στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, την Τετάρτη, η Κλίντον, προσπάθησε να αποσαφηνίσει τα σχόλια της προηγούμενης ημέρας. «Απλά θέλω όλοι να έχουν μια μικρή προοπτική της ιστορίας. Δεν κάνω σύγκριση σίγουρα, αλλά ίσως μπορούμε να μάθουμε από αυτή την τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν», είπε η Κλίντον.

    [05] Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα με θέμα την ουκρανική κρίση, ανέφεραν διπλωμάτες στην έδρα του ΟΗΕ. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 15 κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ξεκινήσουν στις 14:30 τοπική (19:30 GMT) στη Νέα Υόρκη.

    Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση της Ουκρανίας από την περασμένη Παρασκευή. Η Μόσχα, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαθέτοντας το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις και ως εκ τούτου μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [06] Πέντε Αφγανοί στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή της Isaf

    Πέντε Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της Διεθνούς Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους.

    «Πέντε μέλη του αφγανικού στρατού σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν σε αεροπορική επιδρομή της Isaf», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αεροπορική επιδρομή, καθώς και ο αριθμός των θυμάτων, επιβεβαιώθηκαν στο Twitter από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας Ζαχίρ Αζίμι.

    [07] Η ΕΕ δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς και άλλων 18

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 ατόμων, ύποπτων για τη διασπάθιση χρήματος του ουκρανικού κράτους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από το Κίεβο τον περασμένο μήνα. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται την Πέμπτη σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της δράσης στην Ουκρανία, εν μέσω πιέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης. «Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έχουμε την αντίληψη στην Ευρώπη μιας πραγματικής απειλής για τη σταθερότητα μας, ακόμα και για την ειρήνη στην ήπειρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την Τετάρτη.

    Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών την Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αναταραχή στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε την διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

    [08] Aνακάλυψαν τα απολιθώματα του δεινόσαυρου «μάστιγα» της Ευρώπης

    Επιστήμονες στην Πορτογαλία ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν εντοπίσει τα απολιθώματα του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου που βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη. Ο δεινόσαυρος με την επιστημονική ονομασία Torvosaurus gurneyi, που έζησε στο ευρωπαϊκό χώρο κυρίως στην περιοχή της Πορτογαλίας πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια, είχε μήκος 10 μέτρων και ήταν η «μάστιγα» της περιοχής του.

    Ο Torvosaurus gurneyi ήταν ένα επιβλητικό θηρίο. Ήταν δίποδο, με τα άλλα δυο άκρα του υπερβολικά μικρά σε σχέση με τον σωματότυπό του, ζύγιζε μεταξύ τεσσάρων και πέντε τόνων. είχε μακρύ κρανίο μήκους 1,2 μέτρων, και διέθετε ισχυρά σαγόνια με δόντια 10 εκατοστών που έμοιαζαν με λεπίδες. Τα απομεινάρια του είδους αυτού των δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πορτογαλία από έναν ερασιτέχνη κυνηγό απολιθωμάτων το 2003 στα βράχια της Λουρίνχα, μιας μικρής πόλης περίπου 72 χιλιόμετρα βόρεια της Λισαβόνας. Ο Torvosaurus gurneyi είναι το δεύτερο είδος του γένους Torvosaurus . Το «αδελφό είδος» ο Torvosaurus tanneri, έζησε την ίδια περίοδο στη Βόρεια Αμερική στις πολιτείες του Κολοράντο, της Γιούτα και του Ουαϊόμινγκ και ανακαλύφθηκε το 1979.

    [09] Η χειρουργική αφαίρεση του προστάτη βοηθά κυρίως τους νεότερους ασθενείς

    Η αφαίρεση του προστάτη με χειρουργική επέμβαση λόγω καρκίνου έχει αντίκρισμα κυρίως για τους νεότερους ασθενείς και όχι για τους πιο γέρους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη σκανδιναβο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι καρκινοπαθείς κάτω των 65 ετών που αφαιρούν γρήγορα τον όγκο, αντί να περιμένουν την εξέλιξή του, αυξάνουν τις πιθανότητές επιβίωσής τους, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους ασθενείς άνω των 65 ετών.

    Η μελέτη αναθερμαίνει τη χρόνια διαμάχη για το κατά πόσο είναι καλύτερα ένας ασθενής με όγκο στον προστάτη να κάνει αμέσως επέμβαση ή να ακολουθήσει τακτική αναμονής του τύπου «βλέποντας και κάνοντας», με το σκεπτικό ότι η χειρουργική αφαίρεση μπορεί να είναι περιττή και να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Περίπου το 80% των ανδρών που αφαιρούν τον προστάτη τους, εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία και σχεδόν το ένα τρίτο ακράτεια ούρων - είτε η επέμβαση ήταν επιτυχής, είτε όχι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 7:30:27 UTC