Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-τρόικας
  • [02] Το ΤΧΣ θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση στις τράπεζες εάν ζητηθεί
  • [03] Tη στήριξή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ο Μπασάρ αλ Άσαντ
  • [04] «Το δημοψήφισμα στην Κριμαία θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο»
  • [05] «Το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι παράνομο»
  • [06] Πολιτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε η EE
  • [07] Η ΕΕ διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη βίζα

  • [01] Άκαρπη η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-τρόικας

    Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά συμφωνία, τόσο για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας για το 2013, για το οποίο έχει δοθεί παράταση έως το τέλος Μαρτίου εφέτος, όσο και για το 2014.

    Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν επιθυμεί να θέσει ποσοτικούς στόχους (διαθεσιμότητας) για το 2014, επισημαίνοντας πως «θέλουμε κινητικότητα, αλλά όχι απολύσεις. Το ακούν, δεν έχουν συμφωνήσει».

    Ενώ, όσον αφορά στα 4.000 άτομα που υπολείπονται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας για το 2013, ο ίδιος παράγοντας παρέπεμψε εκ νέου στο υπουργείο Εσωτερικών, λέγοντας ότι «το υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι προλαβαίνει τις 4.000 διαθεσιμότητες μέσα στον Μάρτιο». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «εάν δεν προλάβει, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις». Σημειώνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικας το προσεχές διάστημα.

    [02] Το ΤΧΣ θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση στις τράπεζες εάν ζητηθεί

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έλαβε γνώση των κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση, εάν ζητηθεί, προκειμένου να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προβλέπεται στον ιδρυτικό του νόμο, όπως ανακοίνωσε.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αναστασία Σακελλαρίου, δήλωσε ότι το Τ.Χ.Σ. θα στηρίξει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να ενδυναμώσουν την κεφαλαιακή τους θέση, μεταξύ άλλων και μέσω της πρόσβασής τους στις κεφαλαιαγορές.

    [03] Tη στήριξή του στον Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ο Μπασάρ αλ Άσαντ

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, το καθεστώς του οποίου έχει υποστηριχθεί από τη Μόσχα στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των ανταρτών, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όσον αφορά την ουκρανική κρίση, μετέδωσαν σήμερα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στον Ρώσο πρόεδρο και μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο Άσαντ «εκφράζει την αλληλεγγύη της Συρίας προς τις προσπάθειες του κ. Πούτιν να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία μπροστά στις απόπειρες ανατροπής της νομιμότητας και της Δημοκρατίας προς όφελος εξτρεμιστών τρομοκρατών».

    Χαιρέτισε τη «σοφή πολιτική ηγεσία» του Πούτιν και τον «σεβασμό του στη διεθνή νομιμότητα που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των λαών και των εθνών».

    [04] «Το δημοψήφισμα στην Κριμαία θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο»

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο.

    «Το δημοψήφισμα που προτάθηκε για το μέλλον της Κριμαίας παραβιάζει το ουκρανικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο. Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της Ουκρανίας θα πρέπει να περιλαμβάνει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας»δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια μιας σύντομης παρέμβασής του από τον Λευκό Οίκο.

    «Το 2014 η εποχή που τα σύνορα μπορούσαν να αλλάζουν αψηφώντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες έχει περάσει ανεπιστρεπτί»διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος, η κυβέρνηση του οποίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την επιβολή περιορισμών στην παροχή βίζας σε Ρώσους σε απάντηση «στην παραβίαση από τη Ρωσία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», ενώ άνοιξε τον δρόμο και για το πιθανό πάγωμα πόρων.

    Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δήλωσε σήμερα ότι το δημοψήφισμα που σχεδιάζει να διεξαγάγει το -προσκείμενο στη Μόσχα- τοπικό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας θέτοντας το ερώτημα στους πολίτες εάν θέλουν να ενταχθεί η περιοχή αυτή στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι «παράνομο», ένα «έγκλημα» ηθικός αυτουργός του οποίου είναι «ο ρωσικός στρατός».

    Εξάλλου, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας και της Κριμαίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

    [05] «Το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι παράνομο»

    Το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διεξαγάγει το κοινοβούλιο της Κριμαίας με ερώτημα την ένταξη της Αυτόνομης Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι εντελώς παράνομο και παραβιάζει το ουκρανικό σύνταγμα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

    «Για να είμαστε ξεκάθαροι, η πρόταση η Κριμαία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα τοπικό δημοψήφισμα ή μια ψηφοφορία στο τοπικό κοινοβούλιο για να αποσχιστεί από την Ουκρανία και να ενταχθεί στη Ρωσία είναι εντελώς παράνομη βάσει του συντάγματος της Ουκρανίας» υπογράμμισε η Ψάκι.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Ρωσίας και της Κριμαίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

    [06] Πολιτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε η EE

    Κλιμακωτές πολιτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στην Ουκρανία.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη λήξη της Συνόδου, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα λάβει κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε τρία στάδια.

    Από σήμερα η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία αποσύρονται από τις προετοιμασίες της G8 στο Σότσι της Ρωσίας και διακόπτονται οι συνομιλίες για τις θεωρήσεις διαβατηρίων Ρώσων πολιτών.

    Παράλληλα, οι «28» ζητούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εντός των προσεχών ημερών και να καταλήξουν σύντομα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    Εάν δε βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού η ΕΕ θα προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως περιορισμοί στις μετακινήσεις, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και αναστολή των Συνόδων Κορυφής ΕΕ- Ρωσίας. Προβλέπεται, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ θα προετοιμάσουν αυτά τα μέτρα.

    Εάν η Ρωσία συνεχίσει να μη συμμορφώνεται, οι "28" στην κοινή τους δήλωση, ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να λάβουν και οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

    Τέλος, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία πριν από τις ουκρανικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

    Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Πολωνία καταδίκασαν τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία και απείλησαν με νέες κυρώσεις.

    [07] Η ΕΕ διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη βίζα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις της για ένα καθεστώς ταξιδίων απαλλαγμένων από την υποχρέωση θεωρήσεων διαβατηρίων και για την ευρύτερη συνεργασία με τη Ρωσία, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παγώσει πόρους και να επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, εάν η Μόσχα δεν μεταβάλει τη στάση της έναντι των ουκρανικών αρχών, είπε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Η Ρωσία πρέπει να αρχίσει άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ουκρανικές αρχές μέσα στις «επόμενες λίγες ημέρες», αν θέλει να αποφύγει την επιβολή των κυρώσεων αυτών, πρόσθεσε ο Ρομπάι.

    Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα χρειαστεί να έχουν αποτέλεσμα μέσα σε ένα «περιορισμένο χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε, ή σε διαφορετική περίπτωση η ΕΕ θα εξετάσει τη λήψη μέτρων όπως η επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, το πάγωμα πόρων και η ακύρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας.

    Οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων προειδοποίησαν επίσης τη Ρωσία ότι εάν αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία περαιτέρω, θα υπάρξουν «μεγάλες συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις περιλαμβανομένης της οικονομικής σφαίρας, είπε ο Ρομπάι.

    Ακόμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε πως η ΕΕ πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία πριν διεξαχθούν εκλογές στη χώρα αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2014 - 19:30:23 UTC