Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη για χρέος 3,2 εκατ. ευρώ
  • [02] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σημαντικό να υπάρξει σύντομα συμφωνία
  • [04] Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
  • [05] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing
  • [06] Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε βάση καθώς ενισχύουν τις θέσεις τους στην Κριμαία
  • [07] Μία νέα εφαρμογή μετατρέπει τα «έξυπνα» κινητά και τις ταμπλέτες σε προσωπικούς ξεναγούς στα μουσεία

  • [01] Συνελήφθη για χρέος 3,2 εκατ. ευρώ

    Για ληξιπρόθεσμα χρέη 'μαμούθ' συνελήφθη ένας 70χρονος στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πρώην ιδιοκτήτη βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ύψος της οφειλής του ξεπερνάει τα 3,2 εκατ. ευρώ και αφορά το διάστημα από 31/8/2009 έως 30/8/2013. O συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [02] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στη νέα εταιρία, η οποία θα δημιουργηθεί ως 100% θυγατρική της ΔΕΗ και στη συνέχεια θα πουληθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό, θα εισφερθούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ καθώς και το 30% των πελατών χωρίς, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, να είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή τους.

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Σημαντικό να υπάρξει σύντομα συμφωνία

    Σε επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν, ελπίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δηλώσεις του, την ώρα που προσερχόταν στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Είναι σημαντικό για όλους μας και ειδικότερα για την Ελλάδα να υπάρξει συμφωνία. Ας ελπίσουμε ότι η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστούν στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας πολύ σύντομα».

    [04] Παραιτήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, «ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή».

    Το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη προβλέπει ότι απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση και γι' αυτό η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου. Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιόν του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του. Η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητριάδη επιδόθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [05] Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 που χάθηκε από τα ραντάρ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επεκτείνουν τη ζώνη ερευνών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα που να εξηγεί το πού και γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος.

    Όπως είπε ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η ακτίνα των ερευνών θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100 ναυτικά μίλια από το όρος Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου θεάθηκε για τελευταία φορά το Μπόινγκ. Ο Αζαρουντίν είπε ότι οι δύο ύποπτοι επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος δεν έχουν ασιατικά χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τον υπουργό Εσωτερικών της Μαλαισίας Ζαχίντ Χαμίντι. Σύμφωνα με τον Αζαρουντίν οι Αρχές της Μαλαισίας ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο. Δεν έχουν αποκλείσει ούτε την πιθανότητα να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο. Οι ΗΠΑ, που είχαν τρεις υπηκόους τους μεταξύ των επιβατών, έστειλαν στη Μαλαισία πράκτορες του FBI υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

    [06] Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε βάση καθώς ενισχύουν τις θέσεις τους στην Κριμαία

    Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη διάρκεια της κατάληψης, σήμερα, μιας θέσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία, δήλωσε ουκρανός αξιωματικός σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν σήμερα τις θέσεις τους στη χερσόνησο καταλαμβάνοντας επίσης ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων. Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα. Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό.

    [07] Μία νέα εφαρμογή μετατρέπει τα «έξυπνα» κινητά και τις ταμπλέτες σε προσωπικούς ξεναγούς στα μουσεία

    Χάρη σε μία νέα εφαρμογή, που ήδη δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι επισκέπτες θα μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους («έξυπνα» κινητά και ταμπλέτες) για να απολαμβάνουν μία διαδραστική και προσωποποιημένη εμπειρία ξενάγησης στα μουσεία. Η νέα τεχνολογία, με την ονομασία CHESS (Cultural-Heritage Experiences through Socio-personal interactions and Storytelling- Εμπειρίες πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω κοινωνικο- προσωπικής αλληλεπίδρασης και εξιστόρησης), αναπτύχθηκε από Γάλλους, Έλληνες, Βρετανούς και Γερμανούς ερευνητές, με χρηματοδότηση περίπου 2,8 εκατ. ευρώ από το 7ο Πρόγραμμα- Πλαίσιο για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η καινοτομική τεχνολογία, που συντονίζεται από τη γαλλική εταιρεία DIGINEXT, χρησιμοποιεί φορητές τεχνολογίες ενισχυμένης (επαυξημένης) πραγματικότητας και τεχνολογίες γεω- εντοπισμού για να μετατρέψει τη συνηθισμένη παθητική ξενάγηση σε ένα μουσείο, σε μία ενεργητική, προσωπική και διαδραστική πολιτιστική εμπειρία. Αντίθετα με τους παραδοσιακούς οδηγούς των μουσείων, η εφαρμογή CHESS αφηγείται στον κάθε επισκέπτη μία συγκεκριμένη ιστορία, η οποία επικεντρώνεται στα εκθέματα που είναι πιο σχετικά με τα ενδιαφέροντά του, με λιγότερες ή περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα με την επιθυμία του. Οι ιστορίες μπορούν να εμπλουτιστούν με πολυμέσα και τρισδιάστατα παιχνίδια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα εκθέματα «μιλούν» και προσκαλούν τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2014 - 16:30:22 UTC