Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας
  • [02] Στην τελική ευθεία για συμφωνία
  • [03] Στη θάλασσα Ανταμάν επεκτείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing
  • [04] Α. Νταβούτογλου: «Υπάρχει μια νέα δυναμική» για την Κύπρο

  • [01] Νέες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας

    Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ μιλά για «επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» και τονίζει ότι «η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού».

    Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου».

    Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

    [02] Στην τελική ευθεία για συμφωνία

    Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο να κλείσει η συμφωνιά με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας.Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, η συμφωνία αυτή θα εστιάσει κυρίως σε θέματα διαρθρωτικά, όπως περιγράφονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, π.χ. στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

    Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, μετά τη λήξη του χθεσινού Ecofin, την ευρεία «γκάμα» των προαπαιτούμενων δράσεων που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι για το 2013 υπήρχαν 896 προαπαιτούμενες δράσεις, εκ των οποίων υλοποιήθηκε το 79%.

    [03] Στη θάλασσα Ανταμάν επεκτείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

    Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν. «Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν» δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

    Την ίδια ώρα το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. «Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

    [04] Α. Νταβούτογλου: «Υπάρχει μια νέα δυναμική» για την Κύπρο

    «Υπάρχει μια νέα δυναμική» για την Κύπρο υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, χθες το βράδυ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «υπάρχει ισχυρή υποστήριξη από την Τουρκία, την Ελλάδα, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επεσήμανε ότι «η Κύπρος είναι μια πολλά υποσχόμενη, θετική ατζέντα» και έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και στην «πολύ σημαντική απόφαση» που είχαν για την πραγματοποίηση επισκέψεων των συνομιλητών των δυο πλευρών στην Κύπρο, σε Αθήνα και 'Αγκυρα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτές (οι επισκέψεις) έγιναν την περασμένη εβδομάδα και ήταν μια πολύ επιτυχημένη μέθοδος» τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές «ήταν πολύ ευχαριστημένες» με τις συναντήσεις σε Αθήνα και 'Αγκυρα και συζήτησε αυτό (το θέμα) με το Γενικό Γραμματέα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του (γι΄αυτή την εξέλιξη).

    «Τώρα, υπάρχει ένα νέο μομέντουμ στην Κύπρο και οι δύο πλευρές επανάρχισαν τις διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο κ. Νταβούτογλου, συμπληρώνοντας ότι και «ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι στην Ουάσιγκτον, έχει συνομιλίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο Λευκό Οίκο και θα έχει κάποιες επαφές εδώ στα Ηνωμένα Έθνη, τις επόμενες ημέρες». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια λύση αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το 2004, και το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τα δύο μέρη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 March 2014 - 6:30:22 UTC