Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Στο Πολεμικό Ναυτικό τα υποβρύχια που κατασκευάστηκαν στον Σκαραμαγκά
  • [02] Σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με την τρόικα
  • [03] «Σημαντικό επίτευγμα η προσωρινή συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα»
  • [04] Σχόλιο Σ. Κεδίκογλου για τις ομιλίες Αλ. Τσίπρα στη Θράκη
  • [05] «Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά»
  • [06] Φρ. Ολάντ: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν έχει καμία νομική αξία
  • [07] Έμειναν στο «Χ» Βέροια και Ατρόμητος

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Στο Πολεμικό Ναυτικό τα υποβρύχια που κατασκευάστηκαν στον Σκαραμαγκά

    Αίσιο τέλος, μετά από πολυετή περιπέτεια, δόθηκε από την κυβέρνηση στο πολύπλοκο πρόβλημα των 4 υποβρυχίων που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος «τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», περιέρχονται από σήμερα στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό».

    «Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

    [02] Σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με την τρόικα

    Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, συναντώνται αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, ενώ έχουν ήδη μεταβεί στο υπουργείο, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, καθώς και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων) και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (δημοσιονομικό κενό 2014- 2015).

    Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Μανιάτη με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα γίνει επισκόπηση της έως τότε εξέλιξης των διαπραγματεύσεων και επαναπροσδιορισμός του προγράμματος συναντήσεων υπουργών- τρόικας.

    Σημειώνεται, ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, θα μετάσχουν σήμερα στις διαπραγματεύσεις και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης.

    [03] «Σημαντικό επίτευγμα η προσωρινή συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα»

    Στους ισχυρούς πολιτιστικούς, συναισθηματικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ιράν αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά τη συνάντησή τους στην Τεχεράνη.

    Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος «έχουμε την ευελιξία και τη βούληση να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ήδη υπάρχουσες διμερείς μας σχέσεις. Και έχουμε πολλές δυνατότητες». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «αυτή η επίσημη συνάντηση, εδώ στην Τεχεράνη, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα να υπογραμμίσω, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους στενούς μας ιστορικούς δεσμούς. Αντιπροσωπεύουμε, και οι δύο, δύο ιστορικούς πολιτισμούς και αυτό το κοινό ιστορικό παρελθόν συνιστά μια εξαιρετική και κοινή βάση, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον».

    Αναφορικά με το κύριο διεθνές ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι « για εμάς η προσωρινή συμφωνία αποτελεί πολύ σημαντικό επίτευγμα» και πρόσθεσε ότι «τώρα η δέσμευσή μας, το όραμά μας και η αποφασιστικότητά μας είναι η ολοκλήρωση των συνομιλιών και η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού και για την άρση των κυρώσεων».

    [04] Σχόλιο Σ. Κεδίκογλου για τις ομιλίες Αλ. Τσίπρα στη Θράκη

    «Δεν ξέρουμε πια εάν αυτό το παραλήρημα του κ. Τσίπρα είναι για γέλια ή για κλάματα...» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις χθεσινές ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη και τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

    «Χθες, ο κ. Τσίπρας καθύβρισε τον πρωθυπουργό. Σήμερα μας "αποκάλυψε" ότι η κυβέρνηση θα βγει να δανειστεί εξαπατώντας τις διεθνείς αγορές με στημένους μηχανισμούς» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] «Πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά»

    Δεν υπήρξε συμφωνία στησυνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστώναν και σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίαςυπάρχει σύγκλιση απόψεων και η επίτευξή της είναι πολύ κοντά.

    Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα .

    Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων η ελληνική πλευρά επιμένει στη θέση της για αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που θα έχει την ευθύνη της έγκρισης ή μη των ομαδικών απολύσεων χωρίς νέο νόμο, για μια μεταβατική περίοδο έως το 2015 ενώ η τρόικα ζητά να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση.

    Σε ό,τι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ότι το σύνολο της μείωσης κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες πρέπει να γίνει εφάπαξ από τον ερχόμενο Ιούλιο και να βαρύνει κατά 2.9 ποσοστιαίες μονάδες τους εργοδότες και κατά 1 μονάδα τους εργαζόμενους ενώ η τρόικα ζητά το σύνολο της μείωσης να αφορά τις εργοδοτικές εισφορές και να προστεθεί μια μονάδα το 2016.

    Τέλος, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ανάγκη της διατήρησης των μισθολογικών ωριμάνσεων, υπάρχουν όμως διαφορές ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο που θα γίνονται .

    Δεν αναμένεται άλλη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τη τρόικα και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε ανώτερο επίπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Άκαρπη η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - τρόικας

    [06] Φρ. Ολάντ: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν έχει καμία νομική αξία

    Tο αυριανό δημοψήφισμα στην Κριμαία "δεν έχει καμία νομική αξία" και"πρέπει να γίνουν τα πάντα" για να ξαναβρεθεί "η οδός της διαπραγμάτευσης" εκτίμησε οΓάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στηνκοινή συνέντευξη Τύπου, στο Παρίσι, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

    Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει "να αλλάξουν την Ευρώπη μαζί".

    "Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία είναι πράγματι εξαιρετικές και θα εργαστούμε από κοινού με πολύ αποτελεσματικό τρόπο προς το συμφέρον των χωρών μας και της Ευρώπης και οφείλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη μαζί. Είναι η πρώτη πρόκληση τους επόμενους μήνες" είπε ο Ρέντσι.

    [07] Έμειναν στο «Χ» Βέροια και Ατρόμητος

    Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράσθηκαν Βέροια και Ατρόμητος, καθώς στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, χάρη στα γκολ του Ούμπιδες με πέναλτι στο 14ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους και του Μπεν στο 90` για τους γηπεδούχους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2014 - 16:30:24 UTC