Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η εδαφική ακεραιότητα είναι το θεμέλιο της διεθνούς έννομης τάξης»
  • [02] Ανοίγουν από αύριο προσωρινά τα φαρμακεία
  • [03] Χωρίς ρεύμα 20 οικισμοί από την έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] «Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία εισδοχής της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία»
  • [05] Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις σε 11 Ουκρανούς και Ρώσους

  • [01] «Η εδαφική ακεραιότητα είναι το θεμέλιο της διεθνούς έννομης τάξης»

    «Η εδαφική ακεραιότητα και ο σεβασμός των υφισταμένων συνόρων είναι το θεμέλιο του status quo, της διεθνούς έννομης τάξης, της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας στο θέμα της Ουκρανίας, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι ο κατάλογος των ατόμων που τίθενται υπό καθεστώς κυρώσεων, συνιστά μια ένδειξη της ευρωπαϊκής αποφασιστικότητας, αλλά, ταυτοχρόνως, όπως είπε, «κρατάμε ανοιχτούς τους πολιτικούς και διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

    Ως προς την ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε την ΕΕ να επιμείνει «στα κρίσιμα σημεία της συμπεριληπτικότητας, όχι μόνο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αλλά και όλων των περιοχών της χώρας, της ασφάλειας, του οδικού χάρτη προς τη δημοκρατική ομαλοποίηση και του σεβασμού των δικαιωμάτων των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων».

    [02] Ανοίγουν από αύριο προσωρινά τα φαρμακεία

    Ανοίγουν από αύριο προσωρινά τα φαρμακεία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης και παράλληλα κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    [03] Χωρίς ρεύμα 20 οικισμοί από την έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ, στη Θεσσαλονίκη

    Με εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο 42χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη σε υποσταθμό της Επιχείρησης κοντά στο χωριό Γέφυρα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Άλλοι πέντε συνάδελφοί του μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε διακόπτη μετασχηματιστή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης. Η φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη σβήστηκε αργότερα από την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής. Εκτιμάται ότι περίπου 20 οικισμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Τεχνικοί της ΔΕΗ βρίσκονται επί ποδός για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

    [04] «Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τη διαδικασία εισδοχής της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία»

    Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε βάρος 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων δεν θα επηρεάσουν την προσπάθεια της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, φέρεται ότι δήλωσε oπρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ.

    Οι κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβάνουν το πάγωμα των πόρων των προσώπων αυτών στις ΗΠΑ και απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα κυβέρνησης της Κριμαίας, ο Σεργκέι Αξιόνοφ, και ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ.

    Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο λόγω των ρωσικών ενεργειών στην Κριμαία, επισήμανε σήμερα ότι τα μέτρα προφανώς δεν επηρεάζουν όσους δεν διαθέτουν πόρους στο εξωτερικό.«Σύντροφε Ομπάμα, και τι θα κάνετε με εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ούτε λογαριασμούς ούτε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό; Ή δεν το σκεφτήκατε αυτό;» έγραψε ο Ρογκόζιν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών της Ρωσίας, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    [05] Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις σε 11 Ουκρανούς και Ρώσους

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις εναντίον επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών που ευθύνονται για την στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται δύο σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Βάσει των κυρώσεων αυτών παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των 11 αυτών προσώπων, ενώ απαγορεύεται και η είσοδός τους στις ΗΠΑ. Μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλοι του Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η πρόεδρος της άνω βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά και βουλευτές της Δούμας. Από την ουκρανική πλευρά κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, στον πρόεδρο της βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, στον Γιανουκόβιτς και σε έναν σύμβουλό του. Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται βάσει ενός διατάγματος του Ομπάμα μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την ένταξη της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσία. Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι κυρώσεις αυτές είναι οι πιο περιεκτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία, όμως πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει τρόπος να επιλυθεί διπλωματικά η κρίση.

    Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη σκοπεύει να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 March 2014 - 16:30:23 UTC