Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέρχεται το δικαστήριο για τη μικρή Μαρία
  • [02] Ανοίγουν σήμερα προσωρινά τα φαρμακεία
  • [03] Χωρίς «λευκό καπνό» η νέα συνάντηση με την τρόικα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
  • [04] Η Κριμαία εξακολουθεί να είναι μέρος της Ουκρανίας, λέει το Λονδίνο
  • [05] Μέτρα κατά της Ρωσίας λαμβάνει το Τόκιο στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων
  • [06] Το Πεκίνο ξεκίνησε έρευνες στην επικράτειά του για τον εντοπισμό του Boeing

  • [01] Συνέρχεται το δικαστήριο για τη μικρή Μαρία

    Η τύχη της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων, η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο -και όχι μόνο- κρίνεται σήμερα από το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προσέλθει ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για σήμερα.

    Στο μεσοδιάστημα, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθιγγάνων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

    Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε εύθετο χρόνο.

    [02] Ανοίγουν σήμερα προσωρινά τα φαρμακεία

    Ανοίγουν από σήμερα προσωρινά τα φαρμακεία, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

    «Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης και παράλληλα κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    [03] Χωρίς «λευκό καπνό» η νέα συνάντηση με την τρόικα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

    Ούτε σήμερα τα ξημερώματα υπήρξε «λευκός καπνός» από το υπουργείο Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, παρά τις νέες 12ωρες συζητήσεις και με τη συμμετοχή- για μια ακόμη φορά- άλλων κορυφαίων υπουργών. Υψηλόβαθμοστέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε, αμέσως μετά και τις νέες άκαρπες συζητήσεις, ότι «πάει καλά, έχουμε φθάσει πολύ κοντά, αλλά υπάρχουν ακόμη ανοικτά θέματα». Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από σήμερα το πρωί, με τον ίδιο παράγοντα να αναφέρει ότι «ελπίζουμε σήμερα το απόγευμα θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (σ.σ. αναγκαία συνθήκη για να εγκριθούν οι δόσεις)». Ο συγκεκριμένος παράγοντας πρόσθεσε ότι «εάν είναι, θα κλείσουμε σήμερα, ή δεν θα κλείσουμε καθόλου. Εάν δεν κλείσουμε σήμερα, συνεχίζουμε τις επόμενες ημέρες».

    Η έλλειψη συμφωνίας μετά από 178 ημέρες διαπραγματεύσεων, αποδίδεται στο γεγονός ότι και οι δύο πλευρές εμμένουν στις, έως τώρα αντίθετες, απόψεις τους, σε:

  • Διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 (μάλιστα, η τρόικα δεν έχει ακόμη προσδιορίσει καν συγκεκριμένο ποσό για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος) *Η τρόικα επιμένει για νομοθετική ρύθμιση, που ουσιαστικά θα απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα *Η τρόικα εμμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 Όσον αφορά στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε πιο κοντά, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει». Ενώ, σύγκλιση, χωρίς, επίσης, συμφωνία, υπάρχει στην απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου θα υπάρξουν συζητήσεις για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση. Από την πλευρά των επικεφαλής της τρόικας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν («no comment» (κανένα σχόλιο), δήλωσε λακωνικά όταν, αποχωρώντας από υπουργείο Οικονομικών, ρωτήθηκε εάν υπάρχει συμφωνία), φεύγει σήμερα από την Αθήνα και θα αντικατασταθεί στη συνέχιση των συζητήσεων από τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Γουές Μακ Γκρου. Στις συζητήσεις θα συνεχίσουν να συμμετέχουν οι δύο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής πλευράς στην τρόικα, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ.

    [04] Η Κριμαία εξακολουθεί να είναι μέρος της Ουκρανίας, λέει το Λονδίνο

    Η Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι αντιμετωπίζει πάντα την Κριμαία ως μέρος της Ουκρανίας, παρά το δημοψήφισμα της Κυριακής, με το οποίο το 97% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία. «Για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του, η Κριμαία εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

    «Βλέπουμε μια σαφή προσπάθεια να προετοιμαστεί η προσάρτηση εδαφικού τμήματος ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου ευρωπαϊκού κράτους μέσω της στρατιωτικής ισχύος και του παράνομου και αθέμιτου δημοψηφίσματος» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. «Το Ηνωμένο Βασίλειο ζητεί και πάλι από τη Ρωσία να αρχίσει διάλογο με την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα για την επίλυση αυτής της κρίσης. Συνεχίζοντας να αγνοεί τις εκκλήσεις αυτές, η Ρωσία θα έχει σοβαρές συνέπειες» προειδοποίησε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

    [05] Μέτρα κατά της Ρωσίας λαμβάνει το Τόκιο στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων

    Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει σε μέτρα κατά της Ρωσίας στον απόηχο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επέλεξε να αναγνωρίσει την περιοχή της Κριμαίας ως ανεξάρτητο κράτος μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χερσονήσου τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας , μια κίνηση που παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» ανέφερε ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών

    «Η Ιαπωνία θα αναστείλει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις διευκολύνσεις στην έκδοση βίζας και στο πλαίσιο των μέτρων δεν θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συζητήσεις για νέες επενδύσεις και θα παγώσει τη συμφωνία σχετικά με τις εδαφικές διαφορές στις νήσους Κουρίλες που αποτρέπει επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Το Τόκιο «σκέφτεται ασφαλώς και άλλες κυρώσεις» συμπλήρωσε η ανακοίνωση του ιαπωνικού ΥΠΕΞ , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

    [06] Το Πεκίνο ξεκίνησε έρευνες στην επικράτειά του για τον εντοπισμό του Boeing

    Δέκα ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, η Κίνα ξεκίνησε επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους στο έδαφός της, ανακοίνωσε την Τρίτη ένας κινέζος αξιωματούχος. Το Πεκίνο άρχισε την έρευνα και πιθανώς τη διάσωση καθώς από τον εναέριο χώρο της Κίνας περνά ο βόρειος αεροδιάδρομος των πιθανών «δρόμων» του αεροπλάνου, που είχε απογειωθεί από τη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας με προορισμό το Πεκίνο, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία και μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Ο ίδιος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης ανέφερε εν τω μεταξύ ότι από την έως τώρα έρευνα μεταξύ των Κινέζων επιβατών του Boeing 777 που χάθηκε απο τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του αεροπλάνου. «Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι Κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης», δήλωσε ο πρέσβης στη Μαλαισία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 6:30:23 UTC