Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ
  • [02] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [03] Ποινική δίωξη για απάτη, με πλαστές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΙΚΑ
  • [04] Εισαγγελική εντολή για έρευνα σχετικά με καταγγελίες για επικίνδυνα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αιμοκαθάρσεις
  • [05] Εικοσιτετράωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ
  • [06] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων στη Μυτιλήνη
  • [07] Ελεύθερες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους - Ρύθμιση για τους μαθητές γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς
  • [08] «Να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η πλούσια εμπειρία της Γαλλίας στην προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στα πολιτιστικά δρώμενα»
  • [09] Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε οριστικά τον ΕΜΣ
  • [10] Α. Γιατσενιούκ: Θα αφοπλιστούν όλες οι παράνομες οργανώσεις

  • [01] Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

    Ο Δημήτρης Κουκούτσης είναι ο πρώτος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που προσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η Επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να συντάξει εισήγηση αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών Αντώνη Γρέγου, Κώστα Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του ανεξάρτητου πλέον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται και για τον Νίκο Μίχο για το αδίκημα της οπλοκατοχής και την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακούσει τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

    [02] Επίκαιρη ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει ο κ. Τσίπρας είναι πότε, και με βάση ποιες μελέτες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε ότι δεν είναι συμφέρουσα η συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίηση των ALPHA και Πειραιώς, πότε συντάχθηκαν οι μελέτες αυτές και τι στάση κράτησαν έναντι αυτών των προτάσεων οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ στα όργανα διοίκησης των τραπεζών.

    [03] Ποινική δίωξη για απάτη, με πλαστές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΙΚΑ

    Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών για την υπόθεση πλαστογράφησης συνταγών υψηλού κόστους φαρμάκων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, στην οποία πρωταγωνιστούσε γιατρός του Ιδρύματος. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε το ΙΚΑ για την απάτη, που φέρεται να του προκάλεσε ζημιά που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, γιατρός του ΙΚΑ, ιατρικός επισκέπτης, με τη συνδρομή τεσσάρων φαρμακοποιών, πλαστογραφούσαν συνταγές ανύποπτων πολιτών, συνταγογραφώντας σκευάσματα υψηλού κόστους για συγκεκριμένη σοβαρή ασθένεια -απ? την οποία οι υποτιθέμενοι ασθενείς δεν έπασχαν- και στη συνέχεια εκτελούσαν τις πλαστές συνταγές, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ασφαλιστικό ταμείο.

    [04] Εισαγγελική εντολή για έρευνα σχετικά με καταγγελίες για επικίνδυνα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αιμοκαθάρσεις

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για κακής ποιότητας φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε Μονάδες Αιμοκάθαρσης. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Παν. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» σχετικά με επικίνδυνα υλικά που φέρονται να χρησιμοποιούνται για αιμοκαθάρσεις. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται σε χρήση από Μονάδες Αιμοκάθαρσης Νοσοκομείων αμφίβολης ποιότητας φίλτρων, που εισάγονται από την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Η κ. Φάκου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό της διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων.

    [05] Εικοσιτετράωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

    Την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για την Τετάρτη 9 Απριλίου και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, υπέρ ψήφισαν η ΔΑΚΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση, το ΠΑΜΕ και η παράταξη ΕΜΕΙΣ, ενώ μειοψήφισε η ΠΑΣΚΕ. Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, που τάχθηκε υπέρ της κινητοποίησης, αναφέρει ότι «οι αντιπαραθέσεις και οι διαφωνίες δεν μπορεί να αποτελούν το μείζον σε αυτή την κρίσιμη καμπή που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

    [06] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων στη Μυτιλήνη

    Στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλμψης, οι οκτώ διασωθέντες παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε μια πεντάμετρη πλαστική λέμβο, η οποία ημιβυθίστηκε τα ξημερώματα -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και δύο να αγνοούνται. Μεταξύ των νεκρών, οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέσβου, περιλαμβάνονται δύο παιδιά και τρεις γυναίκες.

    Στην πλαστική λέμβο επέβαιναν συνολικά 17 παράτυποι μετανάστες, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνουμένων συνεχίζονται.

    [07] Ελεύθερες οι μετεγγραφές για πολύτεκνους - Ρύθμιση για τους μαθητές γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς

    Σε νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα προβλέπεται η χωρίς όρους μετεγγραφή στα ΑΕΙ, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ των πολυτέκνων, τριτέκνων και άλλων κατηγοριών. Πλέον, όσοι υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες θα δίνουν κανονικά εξετάσεις με όλους τους υποψηφίους και ανάλογα με το τμήμα στο οποίο πέτυχαν την εισαγωγή τους, θα μπορούν ελεύθερα να μετεγγραφούν σε ένα ομοειδές του τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Δηλαδή θα μπαίνουν στα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας με τα ίδια μόρια όλοι οι υποψήφιοι, αλλά εκείνοι που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα δικαιούνται ελεύθερης μετεγγραφής.

    Παράλληλα, λαμβάνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Γ' Λυκείου της Κεφαλονιάς, ώστε οι υποψήφιοι φοιτητές που θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις να μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις τα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς θα μπορούν να εισαχθούν σε ξεχωριστό αριθμό θέσεων, σε ποσοστό 0,5%. Υπενθυμίζεται ότι, το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφασίσει ότι η εισαγωγή στα ΑΕΙ πρέπει να γίνεται με απολύτως καθαρό ακαδημαϊκά κριτήρια αξιολόγησης, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι να εξετάζονται μόνο ως προς την ικανότητά τους σε μαθήματα και δεξιότητες συναφείς προς το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ή της σχολής.

    [08] «Να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η πλούσια εμπειρία της Γαλλίας στην προσβασιμότητα των ΑμΕΑ στα πολιτιστικά δρώμενα»

    Η πλούσια εμπειρία της Γαλλίας στην προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα πολιτιστικά δρώμενα, μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τονίζει σε συνέντευξή της διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαχειρίστρια πολιτιστικών δραστηριοτήτων Ευαγγελία Τζιούνη, η οποία ζει και εργάζεται στο Στρασβούργο και βρέθηκε στην Αθήνα για το συνέδριο με θέμα «Άτομα με αναπηρία & ΜΜΕ», που οργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

    Η κ. Τζιούνη σημειώνει ότι στη Γαλλία υπάρχει «μια εθνική σύμβαση με τίτλο Αναπηρία και Πολιτισμός, η οποία ήταν σε συνέχεια του νόμου του 2005 σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ. Γεννήθηκε αυτή η εθνική σύμβαση το 2006 και εφαρμόστηκε, όπως και ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται και τελικά θα εφαρμοστεί πλήρως το 2015. Αυτή η σύμβαση επικεντρώνεται στην προσβασιμότητα και στα κτίρια και στους πολιτιστικούς θεσμούς, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, στα πολιτιστικά περιεχόμενα... Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν μικτές καλλιτεχνικές ομάδες και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να δείχνουν τη δουλειά τους και ως δραστήριοι καλλιτέχνες και ως κοινό. Μπορούν να πηγαίνουν στο θέατρο για να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση. Για τους τυφλούς π.χ., υπάρχει το σύστημα Audivision via description, το οποίο είναι ένα σύστημα - ακουστική περιγραφή. Παράδειγμα είναι το εθνικό θέατρο του Στρασβούργου, που είναι ουσιαστικά παράρτημα του Γαλλικού Εθνικού Θεάτρου. Από τις 13 παραστάσεις, που ανεβάζει για όλη τη σεζόν, έξι παραστάσεις είναι προσβάσιμες για τυφλούς και επτά για κωφάλαλους, με υπερτιτλισμούς».

    [09] Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε οριστικά τον ΕΜΣ

    Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας επικύρωσε οριστικά σήμερα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης που δημιουργήθηκε το 2012. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης (νότια Γερμανία) απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί το 2012 εναντίον του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κυρίως από λίγους ευρωσκεπτικιστές. Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε μια προκαταρκτική απόφαση στην κορύφωση της κρίσης του χρέους το 2012 που είχε δώσει στον ΕΜΣ ένα πρώτο πράσινο φως. Επανέλαβε ότι το ταμείο αυτό των 700 δισεκ. ευρώ δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Μπούντεσταγκ να αποφασίζει σε θέματα προϋπολογισμού, εφόσον η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου έχει επαρκείς εξουσίες επίβλεψης του ΕΜΣ. Ωστόσο, όπως είχαν κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν σε ζητήματα σχετικά με τη στήριξη του ευρώ, οι δικαστές ζήτησαν από το Βερολίνο να επιδιώξει τη στενότερη συμμετοχή των βουλευτών στις αποφάσεις σχετικά με το μηχανισμό αυτό.

    [10] Α. Γιατσενιούκ: Θα αφοπλιστούν όλες οι παράνομες οργανώσεις

    Η φιλο-δυτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν θα επιδιώξει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, σε μία έκκληση που σύμφωνα με το Ρόιτερς αποσκοπεί να καθησυχάσει τους ρωσόφωνους πολίτες της χώρας. «Το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν είναι στην ημερήσια διάταξη» είπε ο Γιατσενιούκ σε τηλεοπτική του ομιλία στα ρωσικά.

    Ο ίδιος είπε ότι οι Αρχές είναι αποφασισμένες να αφοπλίσουν όλες τις ένοπλες οργανώσεις στη χώρα, ανεξάρτητα από τους στόχους τους, ύστερα από τις ένοπλες συγκρούσεις στο Κίεβο, νωρίτερα αυτό το χρόνο και τις πρόσφατες ταραχές στις ανατολικές πόλεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 10:30:27 UTC