Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα σε Ηλεία και Αχαΐα
  • [03] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων
  • [04] Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο, οι καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
  • [05] «Πονοκέφαλος» τα συνθήματα με σπρέι σε μνημεία, οι αφίσες και τα αυτοκόλλητα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Αναβλήθηκε η δίκη δύο μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την επίθεση σε κοινωνικό στέκι, το 2008
  • [07] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
  • [08] Υπογράφηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, η συμφωνία μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco
  • [09] Ντάνιελ Γκρος: Η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα δεν ήταν λάθος
  • [10] Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg
  • [11] Φιλορωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε ουκρανική βάση στην ανατολική Κριμαία
  • [12] Ο λαϊκός ρωσικός Τύπος χαιρετίζει «το θρίαμβο του Πούτιν»
  • [13] Επιβολή φόρου επί των τόκων των καταθέσεων προτείνει ο Γιατσενιούκ
  • [14] Δεν βρέθηκε ύποπτος επιβάτης στην πτήση MH370
  • [15] «Ίασις: Υγεία - Νόσος - Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο έχει αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στην ελληνική κοινωνία. Για την ακρίβεια, 525 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες, και σε ένστολους με κάτω από 1500 ευρώ τον μήνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία. Μιλώντας, χθες το βράδυ, στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η δοκιμασία της χώρας φτάνει κοντά στο τέλος και βγαίνουμε οριστικά από την κρίση.

    Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει, μαζί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

    [02] Σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα σε Ηλεία και Αχαΐα

    Σοβαρά και έντονα χαρακτηρίζονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα φαινόμενα κατολίσθησης που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα καταγράφονται και στην Αχαΐα, χωρίς όμως να έχουν την ίδια έκταση.

    Ειδικότερα, στον νομό Ηλείας τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης, στον δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα, στον δρόμο από Ανδρίτσαινα προς Κρέστενα, στον δρόμο από Ζαχάρω προς το Λογγό, στο Βούναργο, στο Κατάκολο, στην Καυκανιά, τη Φρίξα, το Περιστέρι, κ.α. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την ένταξη στο ετήσιο επενδυτικό πρόγραμμα του 2014 τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας κατολισθαίνουσας περιοχής της Καυκανιάς Αρχαίας Ολυμπίας, τη γεωτεχνική μελέτη και έρευνα για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην κοινότητα Βούναργου Πύργου, καθώς και τη μελέτη διερεύνησης και αντιμετώπισης κατολισθήσεων σε θέσεις της επαρχιακής οδού Πύργου- Οινόης. Όσον αφορά την Αχαΐα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για προσωρινή αποκατάσταση του οδοστρώματος της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, μετά την κατολίσθηση στο ύψος της Καλλιθέας Αχαΐας. Ταυτόχρονα, οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας περιμένουν να ολοκληρωθεί πλήρως το φαινόμενο, προκειμένου να γίνουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις. Εκτός όμως από την Καλλιθέα, συχνές κατολισθήσεις γίνονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αχαΐας, με αποτέλεσμα να κλείνει ο δρόμος.

    [03] Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων

    Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και Φιλελλήνων, καθώς ξεκίνησε η αποχώρηση από την πλ. Συντάγματος των διαδηλωτών που έπαιρναν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ. Προηγουμένως, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να μπει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, ενώ το υπουργείο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστές παραμένουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Λεωφ. Αμαλίας στο ύψος του Κοινοβουλίου και Βασ. Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [04] Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο, οι καταναλωτές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

    Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 ήταν 534.808. Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις. Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται στη διεύρυνση και ενίσχυση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και στα μέτρα για την ένταξη πολιτών σε Κατηγορία Ευάλωτων Πελατών. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ενημερώνει, εξάλλου, τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, που είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση, ότι το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    [05] «Πονοκέφαλος» τα συνθήματα με σπρέι σε μνημεία, οι αφίσες και τα αυτοκόλλητα στη Θεσσαλονίκη

    Οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, πολιτικών κομμάτων αλλά και... ερωτόπληκτοι εκφράζονται με συνθήματα σε τοίχους και μνημεία, διαφημιστές γεμίζουν τους στύλους και τις στάσεις των λεωφορείων με αφίσες νυχτερινών κέντρων και παραστάσεων, αυτοκολλητάκηδες «στολίζουν» τις πινακίδες σήμανσης της τροχαίας και τα φανάρια με κάθε είδους υλικό και «επαναστάτες... χωρίς αιτία» πετούν μπογιές σε κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Αυτό είναι το «προφίλ» όλων αυτών που με τις πράξεις τους δημιουργούν μια εικόνα αταξίας στις μεγάλες -και όχι μόνο- πόλεις. «Μεγάλο πονοκέφαλο» αποτελούν τα συνθήματα με σπρέι από οπαδούς αθλητικών σωματείων. Στη Θεσσαλονίκη, τα περισσότερα μνημεία έχουν... περαστεί κατά καιρούς μ' ένα χέρι μπογιάς. Ούτε ο Λευκός Πύργος δεν ξέφυγε από μια μερίδα ποδοσφαιρόφιλων που έχει επιδοθεί σε διαγωνισμό ασπρόμαυρων, κιτρινόμαυρων και κυανόλευκων συνθημάτων. «Σχεδόν όλα τα μνημεία που έχει η Θεσσαλονίκη τα έχουν γράψει με σπρέι. Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το σιντριβάνι δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο. Ούτε η νέα παραλία, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα έχει γλιτώσει από τα συνθήματα και τις μουτζούρες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς.

    [06] Αναβλήθηκε η δίκη δύο μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την επίθεση σε κοινωνικό στέκι, το 2008

    Σε κλίμα έντασης, αναβλήθηκε η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρια στον ανοικτό κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια» στα Κάτω Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008, από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα και ενός Ισπανού. Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, Βασίλης Σιατούνης, που σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για τον δήμο της Αθήνας και ο Αθανάσιος Στράτος, αρνήθηκαν να οδηγηθούν στην αίθουσα του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, φοβούμενοι προπηλακισμό τους από συγκεντρωμένους που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσου την δίκη. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, μετά από αίτημα συνηγόρου υπεράσπισης που έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Στην αίθουσα υπήρξε ένταση, όπως και κατά τη μεταγωγή των δύο κατηγορουμένων, όταν αποδοκιμάστηκε ο ένας εξ αυτών, καθώς οι συγκεντρωμένοι φώναξαν προς την Έδρα ότι δείχνει ευαισθησία για τους κατηγορούμενους, φροντίζοντας να τους φυγαδεύσει.

    [07] Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

    Πορεία προς τη Βουλή διαμέσου της οδού Σταδίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν νωρίτερα στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην Πλ. Κλαυθμώνος. Η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

    Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και έτσι, σήμερα, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [08] Υπογράφηκε, παρουσία του πρωθυπουργού, η συμφωνία μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco

    Υπογράφηκε, το μεσημέρι, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), συμφωνία μεταξύ της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ, ενός από τους πέντε μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και της Cosco, για τη χρήση του ΣΕΠ ως διαμετακομιστικού κέντρου (logistics) για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας. Πρόκειται για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, την άνοιξη του 2013 και επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προέδρου της κινεζικής εταιρείας. Τα προϊόντα της ZTE θα προωθούνται, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, σε 12 σημαντικές αγορές της νοτιανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα, σε Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του και το χαρακτήρισε ως τη βασική πύλη εισόδου και ως ένα διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο πια με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. Πρόσθεσε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος κόμβος δικτύου και η Ελλάδα ολοκληρώνει στρατηγικά σχέδια υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών, που αναδεικνύουν συνέργειες, απελευθερώνουν επενδύσεις, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας. «Σήμερα, χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της ΖΤΕ και της Cosco, δύο κολοσσών εταιρειών που αξιοποιούν αποτελεσματικά αυτές ακριβώς τις υποδομές και δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε αυτό το καινούργιο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που χτίζουμε, σήμερα, στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη φάση μια μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου γύρω στις 600 θέσεις εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή της.

    [09] Ντάνιελ Γκρος: Η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα δεν ήταν λάθος

    Την άποψη πως «η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα δεν ήταν λάθος, ούτε υπερβολική, ίσως να εφαρμόστηκε πολύ αργά και σε λάθος τομέα», διατυπώνει ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Ερευνών (CEPS) των Βρυξελλών, Ντάνιελ Γκρος, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Προσθέτει δε ότι δεν πιστεύει πως η λιτότητα επιβλήθηκε από την Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι, όπως λέει, πως η Ελλάδα χρειάστηκε να εφαρμόσει λιγότερη λιτότητα, διότι έλαβε 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια. Σημειώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει διαχείριση της οικονομικής βοήθειας σε τοπικό επίπεδο, ισχυρίζεται «ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η διοίκηση, δεν λειτουργούσε πριν από την κρίση και τώρα είναι πολύ χειρότερη, ενώ ακόμη και εάν υπήρχαν περισσότεροι πόροι η κατάσταση για τους φτωχούς πιθανόν να μην ήταν πολύ καλύτερη». Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, ο Ντάνιελ Γκρος επισημαίνει ότι ως προς το σχετικό μισθολογικό κόστος η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη θέση μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση, ωστόσο συνολικά η Ελλάδα σήμερα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, η προσαρμογή των τιμών έχει συντελεστεί, αλλά στις εξαγωγές η χώρα είναι ουραγός μεταξύ των χωρών της κρίσης.

    [10] Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg

    Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με αφορμή τη χθεσινή πώληση ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, την πρώτη μετά το 2009 από ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης τη δήλωση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι η Ελλάδα θα εκδώσει ομόλογα, πιθανόν πριν από τον Μάιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Η τιμή του ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς, που λήγει το 2017 και έχει τοκομερίδιο 5%, αυξήθηκε κατά 1 σεντ στο ευρώ μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσής του, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία Jefferies International, αναφέρει το δημοσίευμα. «Δεν νομίζω ότι η Πειραιώς θα μπορούσε να επιτύχει μία τέτοια συναλλαγή πριν από ένα χρόνο, αλλά τώρα η κατάσταση στην περιφέρεια (της Ευρωζώνης) έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Φόλκερ Μάρνετ- Ίνσλινγκερ, επικεφαλής επενδύσεων σε ομόλογα της εταιρείας Deka Investment στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Βλέπουμε τεράστια ζήτηση για συναλλαγές με υψηλές αποδόσεις».

    [11] Φιλορωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε ουκρανική βάση στην ανατολική Κριμαία

    Οι φιλορωσικές δυνάμεις στην Κριμαία παραβίασαν με ένα τρακτέρ την πύλη της Νότιας Βάσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Νοβοοζέρνε, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, και ελέγχουν πλέον την είσοδο, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. Στη συνέχεια οι «ρώσοι στρατιώτες» σταμάτησαν να προχωρούν και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με ένοπλους ουκρανούς στρατιωτικούς, διευκρίνισε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στη σελίδα του στο Facebook. Στο μεταξύ, οι φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανακοίνωσαν πως «κατέλαβαν» νωρίτερα σήμερα την έδρα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, με τη βοήθεια εκπροσώπων των ρωσικών στρατευμάτων, αφού την εγκατέλειψε ο αρχηγός του, ο Σεργκέι Γκαϊντούκ.

    [12] Ο λαϊκός ρωσικός Τύπος χαιρετίζει «το θρίαμβο του Πούτιν»

    «Ο θρίαμβος του Πούτιν», «η Κριμαία είναι δική μας»: ο λαϊκός ρωσικός Τύπος εκφράζει σήμερα την ικανοποίησή του για τη χθεσινή επίσημη ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, ενώ οι λίγες φιλελεύθερες και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εκφράζουν την ανησυχία τους για μια επιστροφή του «σιδηρού παραπετάσματος».

    «Είμαστε και πάλι ενωμένοι!», γράφει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα «Τρουντ», την επομένη της υπογραφής από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τις νέες αρχές της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας μιας συνθήκης ένωσης με τη Ρωσία. «Μετά τις 18 Μαρτίου, μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια: ?είδαμε πώς η Ρωσία, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, κέρδισε σε εδάφη και σε πληθυσμό, και αυτό χωρίς στρατιωτικές κατακτήσεις αλλά μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας?», υποστηρίζει η εφημερίδα, το τιράζ της οποίας είναι περίπου 220.000 φύλλα.

    [13] Επιβολή φόρου επί των τόκων των καταθέσεων προτείνει ο Γιατσενιούκ

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ πρότεινε σήμερα τη θέσπιση φόρου επί των πλουσιότερων Ουκρανών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι ο νόμος θα αφορά και τον ίδιο.

    Ο ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρέπει να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων άνω των 50.000 γρίβνα (λιγότερο από 4.000 ευρώ), ένα μέτρο που θα αφορά «το 10% του πληθυσμού». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Αρσένι Γιατσενιούκ ανέφερε ως παράδειγμα τη δική του φορολογική δήλωση στην οποία οι τόκοι των καταθέσεων ανέρχονται σε 714.000 γρίβνα (47.000 ευρώ).

    [14] Δεν βρέθηκε ύποπτος επιβάτης στην πτήση MH370

    Η έρευνα για τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος της πτήσης MH370 δεν αποκάλυψε τίποτε ύποπτο, ενώ «δεδομένα» έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου, ανακοίνωσαν σήμερα οι μαλαισιανές Αρχές. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο προφίλ επιβατών απ' όλες τις χώρες με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία για τους επιβάτες», πρόσθεσε. Δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο Μπόινγκ 777. Εξάλλου η εξέταση του εξομοιωτή πτήσης που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου του Μπόινγκ 777 αποκάλυψε ότι είχαν σβηστεί «δεδομένα».

    [15] «Ίασις: Υγεία - Νόσος - Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

    Μια μεγάλη έκθεση για την ίαση και την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών από τη μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2014 ως τον Μάιο 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, 282 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, και της Ολλανδίας θα πλαισιώνουν την πανανθρώπινη θεματολογία της έκθεσης, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια του ανθρώπου να διατηρήσει την υγεία του.

    Η έκθεση τιτλοφορείται «Ίασις: Υγεία - Νόσος - Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» και είναι η συνέχεια της τριλογίας «Έρως - Υγεία - Θάνατος», της οποίας το πρώτο σκέλος πραγματοποιήθηκε το 2010, ενώ το τελευταίο, που έχει ήδη πάρει την έγκριση του ΚΑΣ, θα παρουσιαστεί αρχικά στο Ίδρυμα Ωνάση της Νέας Υόρκης και από την άνοιξη του 2015 στο Μουσείο. Η «Ιάσις» διαρθρώνεται στις τρεις θεματικές ενότητες Υγεία, Νόσος και Θεραπεία, οι οποίες θα εκτυλίσσονται στις έξι αίθουσες του Μουσείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 March 2014 - 12:30:26 UTC