Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Χαρακόπουλος: Αναμένω το τελικό κείμενο για το γάλα
  • [02] Κώδικας Δεοντολογίας για τα «κόκκινα δάνεια»
  • [03] Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο
  • [04] Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, έστειλε η ΕΕ
  • [05] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

  • [01] Μ. Χαρακόπουλος: Αναμένω το τελικό κείμενο για το γάλα

    Τη διαμόρφωση του κειμένου για το γάλα αναμένει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος για να τοποθετηθεί.

    Σε δήλωσή του πριν από λίγο ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα».

    [02] Κώδικας Δεοντολογίας για τα «κόκκινα δάνεια»

    Το Σχέδιο του Κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απέστειλε στις τράπεζες η Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύνταξη του κώδικα προβλέπεται από τον Νόμο 4224/2013 με τον οποίον δημιουργείται μεταξύ άλλων Μόνιμος μηχανισμός επίλυσης του μη εξυπηρετούμενου ιδιωτικού χρέους. Ο Κώδικας Δεοντολογίας παραπέμπει στις έννοιες του «συνεργάσιμου» δανειολήπτη και των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», που ορίζονται με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπως προβλέπεται από τον πιο πάνω νόμο. Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η εξειδίκευση των όρων του "συνεργάσιμου δανειολήπτη" και των "εύλογων δαπανών διαβίωσης", τους οποίους υιοθετεί ο Κώδικας.

    Ο Κώδικας, περιλαμβάνει κατάλογο «εναλλακτικών λύσεων» που μπορούν να προτείνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους. Ο κατάλογος, διακρίνει τις λύσεις σε βραχυπρόθεσμου και μόνιμου χαρακτήρα. Περιλαμβάνει ακόμη και «οικειοθελή εκχώρηση του ακινήτου» από την πλευρά του δανειολήπτη ή υπογραφή συμφωνίας τύπου sale and lease bank.

    [03] Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο

    Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα και - εκτός απροόπτου - θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει, για να εγκριθεί η δόση, την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου.

    Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ, παράλληλα, καθορίστηκε ότι η ειδική επιτροπή για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχοντας πλέον διασταυρωμένα στοιχεία από τους φορείς και βάση δεδομένων για τον καθορισμό των κριτηρίων.

    Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν «τρεις διακριτές ενότητες»: Διαρθρωτικά μέτρα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, κ.λπ.), ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αλλαγές στο φορολογικό.

    [04] Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, έστειλε η ΕΕ

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Ουκρανία και η ΕΕ με τα κράτη μέλη της υπέγραψαν τις πολιτικές διατάξεις της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ουκρανία, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο κείμενο των τελικών συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Όπως υπογραμμίζεται, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα την προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν την αναγνωρίζει, ενώ ελλείψει βημάτων για αποκλιμάκωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ακύρωσε την επόμενη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ρωσίας. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι παραμένει ανοικτό στο διάλογο, δεν αποκλείει επιπρόσθετες και ευρείες συνέπειες στις σχέσεις με τη Ρωσία σε περίπτωση περαιτέρω ενεργειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία και κάλεσε την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να προετοιμάσουν ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα. Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε ακόμη να προωθήσει την υπογραφή των Συμφωνιών Σύνδεσης με τη Γεωργία και τη Μολδαβία.

    [05] Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Κύπριος υπουργός Άμυνας

    Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κύπριου υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι για μείωση της ενδοκρανίου πιέσεως λόγω ρήξης ανευρύσματος.

    Ο Τάσος Μητσόπουλος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας το πρωί, ύστερα από λιποθυμία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του. Τον βρήκε αναίσθητο η ιδιαιτέρα του, λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ελλάδας και ενώ επρόκειτο να ακολουθήσει συνάντησή του με τον πρέσβη των Ηνωμένων πολιτειών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2014 - 18:30:22 UTC