Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί
  • [02] Η Μόσχα ανακήρυξε την Κριμαία μια περιοχή υπό τον στρατιωτικό της έλεγχο
  • [03] Το ουκρανικό ακροδεξιό κίνημα «Δεξιός Τομέας» ίδρυσε κόμμα
  • [04] Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ
  • [05] Ο ΠΑΟ επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1

  • [01] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι φαρμακοποιοί

    Έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί, αν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.

    «Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αμέσως μετά το πέρας της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

    [02] Η Μόσχα ανακήρυξε την Κριμαία μια περιοχή υπό τον στρατιωτικό της έλεγχο

    Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημα την Κριμαία υπό το στρατιωτικό της έλεγχο σήμερα, έστω κι αν απομονωμένες στρατιωτικές μονάδες πιστές στην Ουκρανία συνεχίζουν να μην παραδίδονται σε ορισμένες εγκαταστάσεις της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας. Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τουλάχιστον δύο ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις δεν έχουν καταληφθεί από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις. Φιλορωσικές δυνάμεις μπήκαν νωρίτερα στην Αεροπορική Βάση Μπελμπέκ, κοντά στη Σεβαστούπολη.

    Άνδρες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατέλαβαν το Ζαπορίζια, το μοναδικό υποβρύχιο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, κοντά στο λιμάνι της Σεβαστούπολης. Το υποβρύχιο, που είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από 34 χρόνια, ανήκει πλέον επίσημα στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ΠΝ, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης υποβρυχίων της Ρωσίας Ανατόλι Βαρόσκιν. Περίπου τα μισά από τα 78 μέλη του πληρώματος του συμφώνησαν να ενταχθούν στο ρωσικό ΠΝ και τα υπόλοιπα εγκατέλειψαν το σκάφος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανέφερε ότι η ρωσική σημαία κυματίζει σε 147 στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ήταν προηγουμένως ουκρανικές. Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει θέσει υπό τον έλεγχό του πάνω από τα 54 από τα συνολικά 67 ουκρανικά πλοία στα λιμάνια της Κριμαίας.

    Στο μεταξύ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι έστειλε μια εμπροσθοφυλακή 40 παρατηρητών του στην Ουκρανία. Η επέκταση του ρωσικού στρατιωτικού ελέγχου στην Κριμαία ακολουθεί την προσάρτηση της χερσονήσου και της Σεβαστούπολης αυτή την εβδομάδα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Ουκρανίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Στο Κίεβο, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξέφρασε υποστήριξη για τη νέα φιλοδυτική μεταβατική κυβέρνηση.

    [03] Το ουκρανικό ακροδεξιό κίνημα «Δεξιός Τομέας» ίδρυσε κόμμα

    Το ουκρανικό ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα «Δεξιός Τομέας» ίδρυσε πολιτικό κόμμα και ο ηγέτης του, ο Ντμίτρι Γιάρος, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ουκρανίας στις προσεχείς εκλογές, όπως ανακοίνωσε το ίδιο σήμερα.

    Οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι ο Δεξιός Τομέας είναι μια φασιστική οργάνωση. Οι υποστηρικτές του φορούν στολές παραστρατιωτικού τύπου και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στο κίνημα Μαϊντάν που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν την 25η Μαΐου.

    [04] Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ

    Θέματα απλά, ανθρώπινα και νεανικά κυρίως προβλήματα, πραγματεύονται οι ταινίες που επέλεξαν να βραβεύσουν οι θεατές του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη. Ένα... ημερολόγιο σπουδής νεαρών υποψηφίων ηθοποιών (από την ημέρα των εξετάσεων στη δραματική σχολή μέχρι και την αποφοίτησή τους μετά από τρία χρόνια) επέλεξε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσαμπασιάκος για την ταινία του «Ηθοποιοί: Ημερολόγιο σπουδής» που επελέγη για το πρώτο βραβείο. Ο Τρικαλινός ρωσοσπουδαγμένος σκηνοθέτης είχε βραβευθεί και στο περσινό 15ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (με το πρώτο βραβείο ελληνικής ταινίας άνω των 45 λεπτών) για την ταινία του «Ο μανάβης».

    Η αντίστοιχα βραβευμένη ξένη παραγωγή ντοκιμαντέρ (για ταινία άνω των 45' λεπτών) διαπραγματεύεται την πορεία τριών παιδιών που βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με τους εαυτούς τους και τον κόσμο γύρω τους, ενώ πάσχουν από το σύνδρομο Διάσπασης Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΣΔΠΥ). Την ταινία με τίτλο «Με διαφορά τεσσάρων γραμμάτων- Παιδιά στην εποχή του ΣΔΠΥ» σκηνοθέτησε ο Έρλεντ Ε. Μο από τη Δανία.

    [05] Ο ΠΑΟ επιβλήθηκε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1

    Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των «πρασίνων» πέτυχαν οι Μπεργκ (33΄, 86΄) και Παντελιάδης (90΄, αυτογκόλ), ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε ισοφαρίσει στο 80΄ με τον Άμπροουζ.

    Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας,Πανθρακικός-Άρης: 2-1 καιΠαναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης: 0-1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 March 2014 - 20:30:23 UTC