Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Προς όφελος των καταναλωτών, οι ρυθμίσεις για γάλα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα
  • [02] Κ. Παπούλιας: Έξοδος από την κρίση με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν»
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Να συνταχτούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, με τον λαό και όχι με το μνημόνιο
  • [05] Αντ. Σαμαράς: «Μια νέα εποχή ξεκινά για την Ελλάδα»
  • [06] Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, στην Καλαμάτα
  • [07] «Βουτιά» ΙΧ στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου - Σώοι οι δύο επιβαίνοντες
  • [08] Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε πιθανά συντρίμμια του Boeing, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό
  • [09] Διαδήλωση στο Κίεβο, την επομένη της κατάληψης άλλης μια βάσης από τους Ρώσους στην Κριμαία
  • [10] Εφημερίδες στο Ιράκ ανέστειλαν την έκδοσή τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φόνο δημοσιογράφου
  • [11] Τα αντικείμενα που εντόπισε δορυφόρος, στο επίκεντρο των ερευνών για το Boeing
  • [12] Oικολογική οργάνωση έσωσε 750 φάλαινες από τους Iάπωνες φαλαινοθήρες

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Προς όφελος των καταναλωτών, οι ρυθμίσεις για γάλα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

    Με τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, θα μειωθούν οι τιμές προς όφελος των καταναλωτών, εκτιμά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» υποστηρίζει ότι «οι αλλαγές που προωθούμε είναι μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί κάποιοι λίγοι να ξεβολευτούν, αλλά οι πολλοί θα κερδίσουν»

    Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γάλα ο κ. Χατζηδάκης, μιλά για δύο σημαντικές παραμέτρους: «Πρώτον, η θεσμοθέτηση του γάλακτος ημέρας, για το οποίο ήταν αντίθετη η τρόικα, δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς και στις τοπικές βιομηχανίες καθως μπορούν πλέον να απευθυνθούν με διαφορετικό τρόπο στις τοπικές. Δεύτερον, η θεσμοθέτηση για πρώτη φορά του ελληνικού σήματος. Επομένως όλοι εκείνοι που έχουν ευαισθησία για το ελληνικό γάλα μπορούν με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους να το αγοράζουν».

    Σχετικά με το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο κ. Χατζηδάκης αποκλείει άνοδο των τιμών και τονίζει: (...) Από την κυβέρνηση επελέγη η λύση της απελευθέρωσης των τιμών εντός των φαρμακείων, με κατάργηση του εγγυημένου κέρδους και ανώτατες τιμές τις σημερινές. Επομένως, άνοδος των τιμών αποκλείεται. Το μέγεθος της πτώσης των τιμών θα το δούμε το επόμενο τρίμηνο. Αυτό άλλωστε είναι και το δοκιμαστικό διάστημα προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα».

    Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η προστασία του καταναλωτή και η προσπάθεια να πέσουν οι τιμές, «είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορούμε να κάνουμε» και τονίζει ότι «μπορεί κάποιοι να ξεβολευτούν αλλά το κέρδος θα αφορά τους πολλούς»

    [02] Κ. Παπούλιας: Έξοδος από την κρίση με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

    «Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το άν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου» τόνιζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους».

    Ο κ. Παπούλιας, στο μήνυμά του, αναφέρεται στην επέτειο του 1821, που «μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα» και στους αγωνιστές των οποίων «η αυταπάρνηση και η πίστη τους σε ιδανικά και ευγενή οράματα είναι πάντα πηγή έμπνευσης αλλά και ένα δίδαγμα για το πώς ξεπερνιούνται οι εθνικές δοκιμασίες».

    «Η πατρίδα μας πέρασε πολλά από τότε, πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες. Σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά, η κοινωνική συνοχή βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας μας θόλωσε» επισημαίνει στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Τονίζει, ακόμη, ότι «σε μέρες όπως αυτή η σκέψη μας είναι στραμμένη και στην Κύπρο, που 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη και οι αδερφοί μας Κύπριοι δοκιμάζονται σκληρά λόγω της οικονομικής κρίσης».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν»

    «Για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του... » δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτύπια». «Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν. Δεν θα του βγει και πάλι, αλλά για άλλη μια φορά δείχνει το ποιόν του...» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Να συνταχτούν οι κυβερνητικοί βουλευτές, με τον λαό και όχι με το μνημόνιο

    Να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και τους προτρέπει να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή. Τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις», ενώ εκτιμά ότι τα κυβερνητικά κόμματα καταρρέουν και στήνουν σχήματα για να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

    « (...) οι βουλευτές καλούνται να συνταχτούν με τη λαϊκή βούληση και όχι με τις μνημονιακές επιταγές. Αν αυτό το κάνουν, και συνταχτούν με τον λαό και όχι με το μνημόνιο, εμείς θα το θεωρήσουμε θετικό. Εμείς τις διαφοροποιήσεις θα τις καλωσορίσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Διότι για μας πάνω απ΄όλα είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κόσμου. Ούτως ή άλλως τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν και θα τελειώσουν από τον λαό, στις 25 Μάη» τονίζει.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε νέο μνημόνιο, τονίζει ότι αυτό «δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κρυφό μέχρι την κάλπη» και αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, σημειώνει: « αυτό το πλεόνασμα βγήκε μέσα από τη μηχανή του κιμά. Κατακρεούργησαν την κοινωνία και τώρα πανηγηρίζουν πάνω στα ερείπα. Κρύβουν από τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές τη συμφωνία που έκαναν».

    Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται βέβαιος για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και εκτιμά ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου, θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Η μεγάλη και καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυσμό με τη σαφή αποδοκιμασία στα κυβερνητικά κόμματα, θα σημάνει την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά».

    Ερωτηθείς τι θα έλεγε στην καγκελάριο Μέρκελ αν συναντιόταν μαζί της, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «(...) Θα της έλεγα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη συνολικά δικαιούνται την ίδια αντιμετώπιση που είχε η χώρα της το 1953. Και ότι ήρθε η ώρα να πάψουν να είναι οι μπαταχτσήδες της ιστορίας. Το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις είναι μια ανεκπλήρωτη ιστορική υποχρέωση, που εμείς σύντομα θα διεκδικήσουμε με τον πιο επίσημο τρόπο».

    Διαβάστε επίσης:

    Σίμος Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας καλεί ξανά βουλευτές να αποστατήσουν»

    [05] Αντ. Σαμαράς: «Μια νέα εποχή ξεκινά για την Ελλάδα»

    Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική του δήλωση στο «Βήμα της Κυριακής» και σημειώνει ότι η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    «Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσε ανάγκες της και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

    Και προσθέτει:

    «Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας, όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, τα προεξοφλούσαν και τα επιδίωκαν(...) 'Ενα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά για τη χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας».

    [06] Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, στην Καλαμάτα

    Έξι άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που διεξάγεται από την Ασφάλεια Αττικής, από το πρωί, στην Καλαμάτα, με στόχο την εξάρθρωση ομάδας εκβιαστών που δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι έρευνες σύμφωνα με την αστυνομία αναμένεται να ολοκληρωθούν απόψε το βράδυ.

    [07] «Βουτιά» ΙΧ στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου - Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

    «'Αγιο» είχαν δυό νεαροί Ηρακλειώτες, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, απέναντι από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

    Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί και οι δυό νεαροί ηλικίας 24 και 25 χρονών κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο σώοι λίγο πριν αυτό βουλιάξει. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες του Λιμενικού και το αυτοκίνητο ανασύρθηκε στη συνέχεια από το λιμάνι.

    [08] Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε πιθανά συντρίμμια του Boeing, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

    Γαλλικός δορυφόρος εντόπισε επιπλέοντα αντικείμενα στη νότια περιοχή των ερευνών για το αγνοούμενο αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

    «Σήμερα το πρωί, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών. «Η Μαλαισία αμέσως διαβίβασε αυτές τις εικόνες στο αυστραλιανό κέντρο συντονισμού της διάσωσης». Το υπουργείο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις δορυφορικές εικόνες.

    [09] Διαδήλωση στο Κίεβο, την επομένη της κατάληψης άλλης μια βάσης από τους Ρώσους στην Κριμαία

    Μια διαδήλωση υπέρ της ενότητας της Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μαϊντάν του Κιέβου, την πλατεία που έγινε το κέντρο της αμφισβήτησης εναντίον του καθαιρεθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ οι φιλορωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία. Τη διαδήλωση αυτή, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της ουκρανικής κυβέρνησης.

    Χθες στρατιώτες επίλεκτων ρωσικών μονάδων, πυροβολώντας στον αέρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, κατέλαβαν μια ουκρανική βάση στην Κριμαία, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Μόσχας έναντι των κυρώσεων και των διπλωματικών προσπαθειών της Δύσης. Αυτή η επίδειξη ισχύος ήταν η πιο θεαματική από την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία πριν από τρεις εβδομάδες και την ένωση, την Τρίτη, της ουκρανικής χερσονήσου με τη Ρωσία.

    [10] Εφημερίδες στο Ιράκ ανέστειλαν την έκδοσή τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φόνο δημοσιογράφου

    Δεκάδες ιρακινές εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο ενός εξέχοντος δημοσιογράφου του ραδιοφώνου από ένα προεδρικό φρουρό. Οι εφημερίδες αποφάσισαν να αναστείλουν για μια ημέρα την κυκλοφορία τους απαντώντας σε σχετική έκκληση του Συνδικάτου Ιρακινών Δημοσιογράφων, το οποίο καταδίκασε ως «έγκλημα μίσους» τον χθεσινό φόνο του Μοχάμεντ Μπεντάουι.

    Ο Μπεντάουι, διευθυντής του γραφείου του ραδιοσταθμού Free Iraq Radio στη Βαγδάτη και πανεπιστημιακός μελετητής των μέσων ενημέρωσης, πυροβολήθηκε στην πρωτεύουσα έπειτα από λογομαχία σε φυλάκιο ελέγχου κοντά στην προεδρική κατοικία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το γραφείο του προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, ο οποίος νοσηλεύεται από το Δεκέμβριο του 2012 στη Γερμανία για εγκεφαλικό, χαρακτήρισε το επεισόδιο «εγκληματική πράξη». Ο πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μάλικι μετέβη χθες στον τόπο του εγκλήματος και διέταξε τη σύλληψη του υπόπτου.

    [11] Τα αντικείμενα που εντόπισε δορυφόρος, στο επίκεντρο των ερευνών για το Boeing

    Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έχει αρχίσει σήμερα στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρεθουν συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από το Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από περισσότερο από δύο εβδομάδες με 239 επιβαίνοντες. Ορισμένα στοιχεία, τα οποία είχαν εντοπισθεί από δορυφόρο στις 16 και 18 Μαρτίου κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική, εθεάθησαν χθες, Σάββατο, από ένα πολιτικό αεροπλάνο. Πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

    Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ελέγξουν σήμερα μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ. Η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο Μπόινγκ 777, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται αύριο, Δευτέρα, στο Περθ.

    [12] Oικολογική οργάνωση έσωσε 750 φάλαινες από τους Iάπωνες φαλαινοθήρες

    Η οικολογική οργάνωση Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας) ανακοίνωσε σήμερα ότι έσωσε 750 φάλαινες από τους Ιάπωνες φαλαινοθήρες κατά τη φετινή εκστρατεία της στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, η οποία σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις. 'Επειτα από 94 ημέρες στη θάλασσα, τα πλοία της οργάνωσης, το Bob Barker και το Steve Irwin, κατέπλευσαν χθες, Σάββατο, στο Ουέλινγκτον και το Χόμπαρτ της Νέας Ζηλανδίας, τερματίζοντας τη δέκατη εκστρατεία της οργάνωσης, η οποία είχε αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου.

    Τρία σοβαρά επεισόδια έφεραν αντιμέτωπους το στόλο της Sea Shepherd με τους Iάπωνες φαλαινοθήρες. Η οργάνωση κάνει λόγο για «ενέδρες». Η εμπορική φαλαινοθηρία απαγορεύεται από το 1994 στο «Καταφύγιο Φαλαινών του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού», αλλά η Ιαπωνία επωφελείται από ένα κενό στο κείμενο του διεθνούς μορατόριου του 1986 και ισχυρίζεται πως μπορεί να κυνηγάει φάλαινες για επιστημονικόυς λόγους. Ωστόσο το κρέας των φαλαινών καταλήγει στα ράφια των ιαπωνικών καταστημάτων, κάτι που η Ιαπωνία δεν κρύβει επικαλούμενη μια προγονική πολιτιστική παράδοση. Μόνον η Νορβηγία και η Ισλανδία συνεχίζουν τη φαλαινοθηρία για εμπορικούς λόγους παρά το μορατόριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 March 2014 - 10:30:31 UTC