Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ
  • [02] Η ρύθμιση για το φρέσκο γάλα θα «αφανίσει» την Ήπειρο, υποστηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι και καλούν τους βουλευτές να μη δώσουν θετική ψήφο
  • [03] Στον δικό της «σκοπό» κινείται πλέον η Ελλάδα, εκτιμά η Wall Street Journal
  • [04] Αποσύρονται οι ουκρανικές δυνάμεις από την Κριμαία
  • [05] Αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν εντόπισε τα ευρήματα που είχε αναφέρει νωρίτερα κινεζικό αεροσκάφος
  • [06] Καταδίκη σε θάνατο 529 υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι
  • [07] Ο Παρθενώνας στο επίκεντρο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
  • [08] Πείραμα ανοίγει τον (μακρύ) δρόμο για τρανζίστορ από διαμάντια

  • [01] Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

    Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος, βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 701/20-03-2014). Με τον νέο τρόπο θα αποφεύγονται στο εξής οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη χορήγηση των επιδομάτων.

    Στο εξής, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών. Αντίστοιχα, η επεξεργασία και εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 με βάση τις συμπληρωματικές- τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, θα πραγματοποιείται μέχρι τη λήξη του πρώτου διμήνου του επόμενου έτους. Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 κάθε έτους ορίζεται η 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους ή τυχόν νέα οριζόμενη με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 εντός της προθεσμίας, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος για το έτος αυτό. Τα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη είναι αυτά που έχουν δηλωθεί στις εκκαθαρισμένες αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1.

    [02] Η ρύθμιση για το φρέσκο γάλα θα «αφανίσει» την Ήπειρο, υποστηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι και καλούν τους βουλευτές να μη δώσουν θετική ψήφο

    «Να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφος τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες. Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο», για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».

    Οι Ηπειρώτες αγελαδοτρόφοι, τονίζουν ότι «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα». Ειδικότερα, σημειώνουν, σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση».

    [03] Στον δικό της «σκοπό» κινείται πλέον η Ελλάδα, εκτιμά η Wall Street Journal

    Η Ελλάδα είναι πια σε θέση να έχει τον έλεγχο, εκτιμά η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα με τίτλο «Greece able to call its own tune». Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, η κρίση της ευρωζώνης ξεκίνησε στην Ελλάδα και δεν θα λήξει μέχρις ότου εξαλειφθούν οι αμφιβολίες για τις προοπτικές της Ελλάδας. Το ότι αυτό απέχει ακόμα, κατέστη σαφές στην τελευταία επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, την πιο μακροχρόνια και δυσκολότερη μέχρι σήμερα. Μετά από επτά μήνες διαπραγματευσεων, η τρόικα κατέληξε την προηγουμένη εβδομάδα σε συμφωνία η οποία θα πρέπει να επισημοποιηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ τον επόμενο μήνα. Η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση 8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν. Aλλά, το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της συμφωνίας αυτής ήταν η έκταση με την οποία η Αθήνα έκανε 'το δικό της' σε ζητήματα ζωτικής σημασίας, που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό αποτελεί ένδειξη του πόσο η ανάκαμψη της οικονομίας, η αισιοδοξία των αγορών και η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχουν αλλάξει τους όρους του «παιχνιδιού». Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, οι προοπτικές της οικονομίας, που συνεχώς βελτιώνονται σίγουρα έδωσαν στον κ. Σαμαρά το "πάνω χέρι" στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

    [04] Αποσύρονται οι ουκρανικές δυνάμεις από την Κριμαία

    Η ουκρανική ηγεσία αποφάσισε τη μεταφορά του συνόλου των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στην ηπειρωτική Ουκρανία. Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας να αποσύρει το σύνολο των ουκρανικών δυνάμεων από το έδαφος της Κριμαίας, εξαιτίας των απειλών των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μελών των ουκρανικών δυνάμεων και των οικογενειών τους.

    Μιλώντας στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων κατά της ουκρανικής ναυτικής βάσης κοντά στην Φεοντόσια, ο ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας για την αναδιάταξη των στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία και την απομάκρυνση των οικογενειών τους.

    [05] Αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν εντόπισε τα ευρήματα που είχε αναφέρει νωρίτερα κινεζικό αεροσκάφος

    Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα «λευκά αντικείμενα» που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος να επιπλέουν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Εκπρόσωπος της Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο οποίο ανετέθη να ερευνήσει τις παρατηρήσεις που έγιναν από το κινεζικό αεροσκάφος από ύψος 33.000 ποδιών δεν κατόρθωσε να εντοπίσει κάτι.

    [06] Καταδίκη σε θάνατο 529 υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών 529 υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για βίαιες πράξεις, ανάμεσά τους και φόνοι, που διαπράχθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές. Μόνο 153 από τους καταδικασθέντες είναι κρατούμενοι, σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές. Από την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι, στις 2 Ιουλίου, 1.400 υποστηρικτές του έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν φυλακισθεί κατά την επιχείρηση καταστολής που ακολούθησε.

    [07] Ο Παρθενώνας στο επίκεντρο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

    Ο Παρθενώνας έχει την τιμητική του, φέτος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης. Την ημέρα της εθνικής επετείου, οπότε το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του.

    Οι παρουσιάσεις -στις οποίες θα συμμετέχουν 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση- θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά στις 12:00 και στις 13:00, στα αγγλικά στις 11:00 και στα γαλλικά αντίστοιχα στις 11:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά. Τέλος, όπως πληροφορεί το Μουσείο, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα υποδέχεται τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

    [08] Πείραμα ανοίγει τον (μακρύ) δρόμο για τρανζίστορ από διαμάντια

    Πρώτη φορά Αμερικανοί φυσικοί έδειξαν ότι είναι δυνατό να μεταδοθούν πληροφορίες (δεδομένα) μέσω διαμαντένιου σύρματος. Το πείραμα - ορόσημο αποκαλύπτει τις δυνατότητες που έχουν οι εν λόγω πολύτιμοι λίθοι για να αξιοποιηθούν κάποτε στους υπολογιστές και στις τηλεπικοινωνίες. Πρόκειται για το πρώτο μικρό βήμα σε ένα μακρύ δρόμο που μπορεί κάποτε να καταλήξει σε διαμαντένια τρανζίστορ.

    Οι ερευνητές πέτυχαν να στείλουν κατά μήκος του διαμαντένιου σύρματος ηλεκτρονικές πληροφορίες με την μορφή «σπιν». Ήταν η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε μετάδοση «σπιν» σε διαμάντι και μάλιστα αυτό έγινε με τρόπο ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Δεν επρόκειτο για ροή ηλεκτρονίων με τον παραδοσιακό τρόπο της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, αλλά για αξιοποίηση της σπιντρονικής, ενός κλάδου των ηλεκτρονικών, που χειρίζεται το μαγνητικό «σπιν» των ηλεκτρονίων (την κβαντική ιδιότητά τους που λέγεται και «ιδιοστροφορμή») για να μεταφέρει δεδομένα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 March 2014 - 10:30:27 UTC