Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, έως το τέλος της εβδομάδας
  • [02] Κινητοποιήσεις σοφρονιστικών υπαλλήλων μετά τη δολοφονία στο Μαλανδρίνο
  • [03] Λουκέτο επ' αόριστον στα φαρμακεία
  • [04] Σήμερα οι εξελίξεις για το «Ελληνικό»
  • [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για νέα Συλλογική Σύμβαση
  • [06] Αναβλήθηκε η πρόσδεση του Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

  • [01] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, έως το τέλος της εβδομάδας

    Στη Βουλή, αναμένεται να κατατεθεί, το αργότερο έως την Παρασκευή, το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα και - εκτός απροόπτου - θα ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει, για να εγκριθεί η δόση, την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου.

    Με την κατάθεση του νομοσχεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση και τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Τρεις κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, οριστικοποιήθηκαν.

    Πρόκειται για:

    - Άστεγους, στους οποίους θα διατεθεί, μέσω των αρμόδιων φορέων, ποσό 20 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες στέγασης και σίτισης.

    - Ένστολους, στους οποίους θα διατεθούν άπαξ περίπου 35 εκατ. ευρώ συνολικά, μόνο με εισοδηματικά κριτήρια. Το επίδομα των 500 ευρώ θα αφορά περίπου 68.000- 70.000 ένστολους.

    - Ανασφάλιστους, για τους οποίους θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ για την κάλυψη, για ένα έτος, της υγειονομικής περίθαλψής τους. Με το συγκεκριμένο κονδύλι, μπορούν να καλυφθούν 350.000- 400.000 άτομα, από τις εξής τέσσερις κατηγορίες:

  • Μακροχρόνια άνεργοι, που δεν καλύπτονται από άλλον ασφαλιστικό φορέα (εξετάζεται να μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων που πρέπει να έχουν).

  • Υπερήλικες ανασφάλιστοι.

  • Επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, χωρίς κάλυψη από τον ΟΑΕΕ.

  • Επαγγελματίες με δραστηριότητα, αλλά με χρόνιες παθήσεις και με οφειλές στον ΟΑΕΕ.

    [02] Κινητοποιήσεις σοφρονιστικών υπαλλήλων μετά τη δολοφονία στο Μαλανδρίνο

    Tην αποχή όλου του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας, από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων, από σήμερα, Τετάρτη έως και την Κυριακή 30 Μάρτη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου συναδέλφου τους υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, από Αλβανό βαρυποινίτη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

    Σύμφωνα με την ΟΣΥΕ, επισκεπτήρια συνηγόρων, μεταγωγές, δικαστήρια, προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά.

    [03] Λουκέτο επ' αόριστον στα φαρμακεία

    Σε απεργία διαρκείας, προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας. Ανοικτά θα παραμείνουν έως τις 14:30 τα φαρμακεία της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ). Αμέσως μετά, ξεκινούν απεργία διαρκείας, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. Το απόγευμα στις 16:00, ο ΦΣΑ θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

    Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος Κυριάκος Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανοίξουν τα φαρμακεία τους έως ότου αποσυρθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε στα "κάγκελα" και τους δρόμους».

    [04] Σήμερα οι εξελίξεις για το «Ελληνικό»

    Σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται οι εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς λήγει η προθεσμία από το ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά (η τεχνική προσφορά έχει γίνει δεκτή).

    [05] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για νέα Συλλογική Σύμβαση

    Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς, έχει προγραμματιστεί για τις 11 σήμερα το πρωί.

    Η προηγούμενη συνάντηση είχε διεξαχθεί σε «καλό κλίμα» και οι κοινωνικοί εταίροι είχαν εκφράσει Τη θέλησή τους να καταλήξουν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας σύμβασης, αλλά και την υποστήριξή τους συλλογικές διαπραγματεύσεις που πρέπει να ρυθμίζουν τα εργασιακά θέματα.

    [06] Αναβλήθηκε η πρόσδεση του Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Η πρόσδεση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) του πυραύλου Σογιούζ που εκτοξεύθηκε χθες το βράδυ, αναβληθηκε για αύριο, Πέμπτη, το πρωί λόγω «περιπλοκών», ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos. Η άφιξη του πυραύλου «Σογιούζ-FG», με πλήρωμα δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, προβλεπόταν αρχικά για σήμερα το πρωί, στις 05:04 (ώρα Ελλάδας), έξι ώρες μετά την απογείωσή του από τη βάση του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, αλλά η πρόσδεσή του στον ISS θα απαιτήσει τελικά «δύο νύκτες» και θα πραγματοποιηθεί στη 01:58 (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής, γνωστοποίησε η Roskosmos στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Η απόφαση αυτή οφείλεται σε περιπλοκές που εμφανίσθηκαν στη λειτουργία του συστήματος προσανατολισμού του σκάφους», ανέφερε η Roskosmos. Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ πρόκειται να πραγματοποιήσει στον ISS μια αποστολή 170 ημερών, στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν περισσότερα από 100 επιστημονικά πειράματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 6:30:22 UTC