Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε και επίσημα η Ρένα Δούρου για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής
  • [02] Για «αποστασία» κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ και καλούν τους βουλευτές Χ. Γιαταγάνα και Κ. Γιοβανόπουλο να επιστρέψουν τις έδρες τους
  • [03] Πιο ενεργός έγινε ο Έλληνας καταναλωτής μετά την οικονομική κρίση
  • [04] Νεκρό, μικρό αγοράκι από εγκαύματα, στην Κρήτη
  • [05] Η Φινλανδία αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δαπάνες για να περιορίσει το έλλειμμα
  • [06] «Κανένας νέος φόρος, δεν έρχονται μέτρα μετά τις ευρωεκλογές»
  • [07] Το Twitter λειτουργεί εκ νέου στην Τουρκία
  • [08] Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [09] Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε σε λεωφορείο στις Βρυξέλλες, ημέρα επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα
  • [10] Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο πολεμικό πλοίο υπό ουκρανική σημαία στην Κριμαία

  • [01] Παραιτήθηκε και επίσημα η Ρένα Δούρου για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής

    Και επίσημα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Ρένα Δούρου γνωστοποιεί την απόφαση της να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω της υποψηφιότητας της στην Περιφέρεια Αττικής. «Πήρα αυτή την απόφαση γιατί θεωρώ ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα την υπόθεση του προεκλογικού αγώνα για την Περιφέρεια Αττικής, την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Πρόκειται για μια απόφαση προσωπική, με συλλογικό πρόσημο, που εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα, την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου» επισημαίνει η κ. Δούρου.

    [02] Για «αποστασία» κάνουν λόγο οι ΑΝΕΛ και καλούν τους βουλευτές Χ. Γιαταγάνα και Κ. Γιοβανόπουλο να επιστρέψουν τις έδρες τους

    Για «αποστασία» και απόδειξη του «πόσο μας φοβούνται» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφερόμενοι στην ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών του κόμματος κ.κ. Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου σήμερα το πρωί, ενώ αφήνουν υπαινιγμούς για πιθανή συνεργασία των δύο βουλευτών με τη Νέα Δημοκρατία, και τους καλούν να επιστρέψουν τις έδρες τους. «Ήταν αναμενόμενο, το βλέπαμε το έργο εδώ και καιρό. Ο Γιοβανόπουλος με τον Νταβρή ήταν Διόσκουροι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή, όπου εξετάστηκε το όλο ζήτημα καθώς και η αντίδραση του κόμματος, και επελέγη η σκληρή στάση απέναντι στους δυο βουλευτές.

    [03] Πιο ενεργός έγινε ο Έλληνας καταναλωτής μετά την οικονομική κρίση

    Νέες αγοραστικές συνήθειες αποκτά ο Έλληνας καταναλωτής στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης και γίνεται πλέον πιο ενεργός και προδραστικός στις αγορές του. Τα στοιχεία της πρόσφατης ετήσιας πανελλήνιας έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με δείγμα 2.000 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα, αποκαλύπουν ότι ενώ το 2012/2013 το κύριο ενδιαφέρον του Έλληνα καταναλωτή ήταν η μείωση της σπατάλης και η μείωση των αγορών, πλέον το 2013/2014 έχοντας κάνει αυτές τις μειώσεις, προσπαθεί με έξυπνες λύσεις να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτό το επιτυγχάνει ο καταναλωτής κυνηγώντας περισσότερο τις προσφορές, συγκρίνοντας τιμές, επισκεπτόμενος περισσότερα καταστήματα, επιλέγοντας μεγαλύτερες συσκευασίες και κάνοντας πιο συχνές επισκέψεις αγοράζοντας τα απαραίτητα.

    Στο νέο περιβάλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται, ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει περισσότερα προϊόντα σε προσφορές. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) των καταναλωτών «κυνηγούν» περισσότερο τις προσφορές επωνύμων προϊόντων σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης, συγκρίνει περισσότερο τις τιμές ανάμεσα σε διαφορετικά προϊόντα. Το 82% των καταναλωτών είναι πιο προσεκτικοί με τις αγορές τους και ειδικά στα σουπερμάρκετ όπου έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων, είτε αφιερώνει χρόνο στη σύγκριση στο ράφι ή αξιοποιεί τα φυλλάδια, αλλά και το διαδίκτυο, λόγω ευκολίας σύγκρισης.

    [04] Νεκρό, μικρό αγοράκι από εγκαύματα, στην Κρήτη

    Σοκ στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου μετά την πληροφορία ότι στο Κέντρο Υγείας Μοιρών μεταφέρθηκε νεκρό με εγκαύματα σε όλο το σώμα του, σήμερα το πρωί, ένα αγοράκι περίπου 3 χρονών. Το παιδάκι μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας η μητέρα του και ο φίλος της, βουλγαρικής καταγωγής, που ζουν μόνιμα στη Μεσαρά και ήταν ήδη νεκρό. Τα εγκαύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν πριν από ημέρες από καυτό νερό. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, ενώ κρατείται και ανακρίνεται το ζευγάρι. Φως στο αν πρόκειται για ατύχημα ή έγκλημα, αναμένεται να δώσουν η νεκροψία και η νεκροτομή.

    [05] Η Φινλανδία αυξάνει τους φόρους και μειώνει τις δαπάνες για να περιορίσει το έλλειμμα

    Η φιλανδική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες με στόχο τον περιορισμό του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Γίρκι Κατάινεν. Τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της φορολογίας για τα επόμενα τρία χρόνια, οδήγησαν στην παραίτηση από την κυβέρνηση συνασπισμού το κόμμα της Αριστερής Συμμαχίας, αφού απέρριψε τα νέα μέτρα λιτότητας. Παρά την ανακοίνωση της αποχώρησης του κόμματος, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος στο 1 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μέχρι το 2018, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το 2013 ήταν στο 2 τοις εκατό του ΑΕΠ.

    [06] «Κανένας νέος φόρος, δεν έρχονται μέτρα μετά τις ευρωεκλογές»

    Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει νέους φόρους έδωσε, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ η οποία αναδημοσιεύεται στη διαδικτυακή σελίδα του ειδησεογραφικού οργανισμού, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές. «Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα» σχολίασε λιτά ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για την πορεία και την προοπτική της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Όσον αφορά το μέλλον της διαπραγμάτευσης με την τρίμερη και το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσει από «το μεθεπόμενο Eurogroup», που είναι προγραμματισμένο τον Μάιο.

    [07] Το Twitter λειτουργεί εκ νέου στην Τουρκία

    Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    [08] Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ και για 24 ώρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

    Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Ομπάμα επισκέπτεται την πρωτεύουσα των ευρωπαϊκών θεσμών και έδρα του ΝΑΤΟ, η οποία τελεί υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Ο πρόεδρος Ομπάμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρυ και τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο Μάικ Φόρμαν, θα βρεθεί στο κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ για δύο περίπου ώρες. Κατά τη διάρκεια του ευρω-αμερικανικού γεύματος εργασίας, στο οποίο από ευρωπαϊκής πλευράς θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν 'Αστον και ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκουχτ, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε τρία βασικά ζητήματα: στην οικονομική ατζέντα και τις συνομιλίες για μια διατλαντική συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων (ΤΤΙΡ) , στη συνεργασία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και στις παγκόσμιες προκλήσεις (κλιματικές αλλαγές και ενέργεια). Ωστόσο, η ουκρανική κρίση και οι τεταμένες σχέσεις με τη Ρωσία στον απόηχο της προσάρτησης της Κριμαίας είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών ΕΕ-ΗΠΑ για την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια Εν τω μεταξύ, ηβελγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα σήμερα ύστερα από τον εντοπισμό ύποπτου δέματος μέσα σε λεωφορείο, αποδείχτηκε ψευδής.

    [09] Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε σε λεωφορείο στις Βρυξέλλες, ημέρα επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα

    Η βελγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα ύποπτο δέμα μέσα σε λεωφορείο στις Βρυξέλλες και κάλεσε τους πυροτεχνουργούς να το εξετάσουν κατά τη σημερινή ημέρα άφιξης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Το δέμα εντοπίστηκε βόρεια των Βρυξελλών, σχεδόν τρία χιλιόμετρα από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. "Αποκλείσαμε όλη τη γύρω περιοχή, μία τυπική διαδικασία που ακολουθούμε σε αυτές τις περιπτώσεις", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών.

    [10] Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο πολεμικό πλοίο υπό ουκρανική σημαία στην Κριμαία

    Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το τελευταίο πολεμικό υπό ουκρανική σημαία στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ. Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, κατά την οποία ακούστηκαν εκρήξεις, πιθανόν χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, το ναρκαλιευτικό πλοίο Τσερκάσι ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό Κοβέλ σε μια αποβάθρα στην όχθη της λίμνης Ντονουζλάβ, ανέφερε ο Σελεζνιόφ επικαλούμενος πηγές στην περιοχή. Τα μέλη του πληρώματος του σκάφους αυτού του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ανάμεσά τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Όταν οι επιτιθέμενοι είχαν ανέβει στο κατάστρωμα του Τσερκάσι το πλήρωμα είχε κλειστεί στο εσωτερικό του, είχε αναφέρει νωρίτερα ο Σελεζνιόφ σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο. Μετά την κατάληψη τη Δευτέρα μιας βάσης των Πεζοναυτών στη Φεοντόσια και του τελευταίου πολεμικού πλοίου που παρέμενε υπό ουκρανικό έλεγχο την Τρίτη, οι Ρώσοι ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως την Κριμαία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 10:30:30 UTC