Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Αν. Μαρίνος
  • [02] Π. Καμμένος: Όποιος αντέχει, μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει, εγκαταλείπει
  • [03] Σ. Ρομπόλης: Προγραμματίζονται δυσμενείς αλλαγές σε εργασιακά και ασφάλιση
  • [04] «Ρολά» κατεβάζουν από αύριο τα φαρμακεία
  • [05] Στα 111 τα θύματα του ιού της γρίπης
  • [06] Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από τον Νοέμβριο του 2014
  • [07] Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών, η Τράπεζα Πειραιώς
  • [08] Υπογράφηκε η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • [09] «Περιορισμένα τα περιθώρια αλλαγών στις ρυθμίσεις για το γάλα»
  • [10] Γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης

  • [01] Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Αν. Μαρίνος

    Τη στήριξή του στους αγελαδοτρόφους εκφράζει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο την πρότασή τους για το γάλα. «Αναμφισβήτητα, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και μας βγάζει από το αδιέξοδο. Το σχέδιο νόμου στην υπάρχουσα μορφή του στραγγαλίζει την κτηνοτροφία και κυρίως τη γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία» τονίζει και προσθέτει: «Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να γίνουν έρμαια των πολυεθνικών εταιρειών και γι' αυτό οφείλουμε να τους προστατέψουμε από τα διάφορα τεχνάσματα αυτών των επιχειρήσεων. Είναι χρέος και καθήκον μας να στηρίξουμε την πρόταση των αγελαδοτρόφων, η οποία προασπίζει την εγχώρια παραγωγή».

    [02] Π. Καμμένος: Όποιος αντέχει, μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει, εγκαταλείπει

    «Η πίεση που ασκείται σε κάποιους από εμάς ξεπερνάει τα όρια και τις δυνατότητές τους. Όποιος αντέχει μένει στο πλοίο, όποιος δεν αντέχει εγκαταλείπει». Με αυτά τα λόγια σχολίασε, πριν λίγη ώρα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την ανεξαρτητοποίηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα και του Κώστα Γιοβανόπουλου.

    Η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ πραγματοποιήθηκε για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά και τη σημερινή ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών, ο δε Πάνος Καμμένος έλεγε σε συνεργάτες του ότι υπήρξαν ασφυκτικές πιέσεις κατά ορισμένων βουλευτών «με κάθε τρόπο».

    [03] Σ. Ρομπόλης: Προγραμματίζονται δυσμενείς αλλαγές σε εργασιακά και ασφάλιση

    Ο εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος απαιτεί σοβαρή μελέτη, με μαθηματικό προσδιορισμό των ωφελημάτων και των συνεπειών που θα προκύψουν από την κατάργηση του φόρου υπέρ τρίτων και την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

    Ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει ένας προγραμματισμός δυσμενών αλλαγών στα εργασιακά και στην κοινωνική ασφάλιση, και ότι με την κατάργηση του φόρου υπέρ τρίτων «θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων» εφόσον «δεν προβλεφθεί, αυτοί οι φόροι, από τους πόρους υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούσαν ένα μέρος των ασφαλιστικών ταμείων, από πού και πώς θα καλυφθούν, και τι επιδράσεις θα έχουν στη βιωσιμότητα, στα επίπεδα συντάξεων ή γενικότερα στα επίπεδα παροχών των συγκεκριμένων ταμείων».

    Σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων σε τρία, επισήμανε ότι το πρόβλημα έγκειται στον ΟΑΕΕ. Ανέφερε ότι λίγο πολύ στο ΙΚΑ καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος της μισθωτής εργασίας και στον ΟΓΑ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αυτό, λοιπόν, που απομένει είναι η ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ, όπως είναι των γιατρών, φαρμακοποιών, δικηγόρων, μηχανικών, δημοσιογράφων κ.ά. Εδώ, τόνισε, πρέπει να προσέξουμε γιατί μπορεί να υπάρχει σαν στόχευση η ανασύσταση του αποθεματικού κεφαλαίου του ΟΑΕΕ, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, «αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος του αποθεματικού κεφαλαίου που διαθέτουν τα άλλα ταμεία, διότι τα άλλα ταμεία διατηρούν αυτό το κεφάλαιο, προκειμένου να ανταποκριθούν, στο παρόν και στο μέλλον, στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους τους. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για να μην οδηγηθούμε σε μειώσεις των συντάξεων».

    [04] «Ρολά» κατεβάζουν από αύριο τα φαρμακεία

    «Ρολά» κατεβάζουν από αύριο όλα τα φαρμακεία της χώρας, καθώς κάποιοι σύλλογοι διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για απεργία διαρκείας από σήμερα. Μεταξύ αυτών και o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και όπως αναφέρει «τώρα αρχίζει ο αγώνας και θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία». Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι «αιφνιδιαστικά» και με «ύπουλο τρόπο» η κυβέρνηση φέρνει την τελευταία στιγμή, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

    [05] Στα 111 τα θύματα του ιού της γρίπης

    Σε πτωτική φάση έχει εισέλθει, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ο ιός της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προβληματίζεται με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για την εποχική γρίπη, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και ειδικότερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

    Τα θύματα της γρίπης έχουν φτάσει τα 111, εκ των οποίων σε ποσοστό 98% δεν είχαν εμβολιαστεί.Εξάλλου, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 42 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 288 άτομα.

    [06] Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από τον Νοέμβριο του 2014

    Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο. Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014. Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων.

    [07] Με επιτυχία έκλεισε το βιβλίο προσφορών, η Τράπεζα Πειραιώς

    Την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας, με τη συμμετοχή θεσμικών και άλλων ειδικών επενδυτών, έχοντας τοποθετήσει 1.029.411.764 νέες κοινές μετοχές στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό ύψος αντλούμενων κεφαλαίων 1,75 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε και επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς. Σημειώνεται, ότι η τιμή 1,70 ευρώ αντιστοιχεί σε 114% ως προς τα ενσώματα ίδια κεφάλαια της τράπεζας ανά μετοχή κατά την 31.12.2013 pro-forma για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των κοινών και προνομιούχων μετόχων (ΕΓΣ) που είναι προγραμματισμένες για την 28η Μαρτίου 2014, θα κληθούν να εγκρίνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

    [08] Υπογράφηκε η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

    Υπεγράφη σήμερα, από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και τις εργοδοτικές οργανώσεις, η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η νέα σύμβαση, η οποία είναι ετήσια και υπογράφηκε πέντε μέρες πριν από τη λήξη τής τρίμηνης μετενέργειας της προηγούμενης, προβλέπει τη διατήρηση βασικών όρων που ορίζονται από τις προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, όπως είναι η διατήρηση του επιδόματος γάμου, του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και των τριετών -ωριμάνσεων- που έχουν «παγώσει», έως ότου η καταγεγραμμένη ανεργία μειωθεί κάτω από 10%. Συμφωνήθηκε επίσης και η επέκταση του δικαιώματος για άδεια φροντίδας του παιδιού (μειωμένο ωράριο) και στον πατέρα, στην περίπτωση που η γυναίκα είναι αυταπασχολούμενη. Στις περιπτώσεις που και οι δυο γονείς είναι μισθωτοί, θα μπορούν με κοινή δήλωση στους εργοδότες τους να επιλέγουν για το ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της γονικής άδειας, εκτός και αν με κοινή δήλωσή τους κάνουν και οι δυο χρήση του δικαιώματος αυτού μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται. Οι κοινωνικοί εταίροι δεν συζήτησαν το θέμα του κατώτερου μισθού ο οποίος πλέον καθορίζεται με νόμο. Συμφωνήθηκε, όμως, ειδική ρήτρα η οποία προβλέπει ότι στην περίπτωση κατά την οποία η νομοθεσία αυτή αλλάξει «κατά τη διάρκεια της ισχύος της παρούσας ΕΓΣΣΕ τότε θα ξεκινήσουν άμεσες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών ορίων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης».

    [09] «Περιορισμένα τα περιθώρια αλλαγών στις ρυθμίσεις για το γάλα»

    Δεν αποκλείονται οι συναντήσεις με βουλευτές για ενημέρωση σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που προωθούνται στην αγορά γάλακτος και ήδη έχουν γίνει κάποιες τέτοιες επαφές, σχολίασε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει συμφωνία με την τρόικα και τα περιθώρια κινήσεων και τροποποιήσεων είναι περιορισμένα». Το ίδιο στέλεχος ανέφερε την εκτίμησή του ότι θα καμφθούν διαφωνίες όταν έρθουν οι τελικές διατάξεις στη Βουλή, διότι οι διαφωνούντες θα καταλάβουν την ουσία της ρύθμισης. «Είναι συντριπτικό πλεονέκτημα το γάλα ημέρας και το ελληνικό σήμα, που δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθούν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι, έστω και αν είναι κατά τι ακριβότερο» σχολίασε επίσης το ίδιο στέλεχος. Για τα ταξί, ανέφερε ότι οι εντυπώσεις δεν στηρίζονταν στην πραγματικότητα, ενώ σημειώνεται ότι ο νόμος 4070 είναι πρόσφατος και πουθενά τα ταξί δεν είναι πλήρως απελευθερωμένα.

    Διαβάστε επίσης:Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Αν. Μαρίνος

    [10] Γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης

    Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης, έπειτα από την αποχώρηση του Διαγόρα Χρονόπουλου από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή μετά την επιτυχημένη δεκαετή θητεία του.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου Τέχνης, μετά από πρόταση του κυρίου Χρονόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στην Μαριάννα Κάλμπαρη για την επόμενη τριετία. Η θητεία της ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου. Από τους στενότερους συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του πανεπιστημίου της Σορβόννης-PARIS IV (πτυχίο φιλολογίας-επικοινωνίας). Διδάσκει στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης από το 2005 και συμμετείχε σε παραστάσεις του με την ιδιότητα του συγγραφέα, μεταφραστή, ηθοποιού και σκηνοθέτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 14:30:28 UTC