Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Παραλήρημα μίσους και απελπισίας οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας
  • [03] Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου
  • [04] Αναταραχή στις φυλακές της Κορίνθου
  • [05] Αστυνομικοί, δικηγόροι και κρατική υπάλληλος, σε κύκλωμα μεγάλης απάτης
  • [06] Συνεχής πτώση των μισθών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Παραλήρημα μίσους και απελπισίας οι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα

    Για άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας κάνει λόγο η κυβέρνηση δίνοντας απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του.

    «Βυθισμένος στη μιζέρια και στην απογοήτευση, επειδή οι προσδοκίες του για αποτυχία της Ελλάδας διαψεύστηκαν, ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε πως «η κατάντια αυτή προκαλεί πλέον οίκτο».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας

    «Τούτη την ώρα ένα έγκλημα συντελείται σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας. Ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό». Με τη φράση αυτή, που συμπυκνώνει το σύνολο των ριζικών διαφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες».

    Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι έχει συμφωνήσει με την τρόικα:

    - «να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500 ευρώ. Να δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία.

    - Να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να κηρύξει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη».

    [03] Προθεσμία για τις 8 Απριλίου πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου

    Στις 8 Απριλίου θα εμφανιστεί ενώπιον της Εφέτη Ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, που έλαβε σήμερα προθεσμία για την απολογία του, στην υπόθεση δύο πράξεων ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Ο κ. Παπαντωνίου είναι υπόλογος μετά από ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της "Λίστας Λαγκάρντ" ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Η δίωξη για τον πρώην υπουργό, αφορά στο έτος 2009 και είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για το 2010 είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η Εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορία και σε βάρος της κ. Κουράκου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες" του συζύγου της.

    [04] Αναταραχή στις φυλακές της Κορίνθου

    Αναταραχή επικράτησε νωρίτερα στις φυλακές Κορίνθου, όταν Αλβανοί κρατούμενοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του ομοεθνή τους βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, δεν έμπαιναν στα κελιά τους.

    Έξω από το κτίριο των φυλακών έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού τελικά οι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν και μπήκαν στα κελιά τους.

    Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στις φυλακές και αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

    [05] Αστυνομικοί, δικηγόροι και κρατική υπάλληλος, σε κύκλωμα μεγάλης απάτης

    Τέσσερις αστυνομικοί, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών, δικηγόροι και ένας πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, εμπλέκονται σε πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα, που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρείες με εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

    Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της οποίας, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο, συνέλαβαν 13 μέλη του κυκλώματος.

    [06] Συνεχής πτώση των μισθών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Σε σταθερή πτώση βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα, από τα μέσα του 2010 και το πρώτο Μνημόνιο έως σήμερα, με πλέον χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπήρξαν μειώσεις μισθών, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μισθοί αυξήθηκαν.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τους μισθούς στο σύνολο της οικονομίας, ο δείκτης μισθών μειώθηκε 6,2% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2012, έναντι μείωσης 2,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

    Παρατηρείται δε, ότι ο δείκτης μισθών στην Ελλάδα μειώνεται σταθερά από το γ΄ τρίμηνο 2010 (πτώση τότε 3,4%), όταν και άρχισαν οι περικοπές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης (κατά 11,9%) καταγράφηκε στο α΄ τρίμηνο 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 18:30:23 UTC