Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά το μεσημέρι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
  • [02] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα φαρμακεία
  • [03] Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία
  • [04] Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση στην πολιτεία της Ουάσιγκτον
  • [05] Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη
  • [06] Το CNN ζήτησε συγγνώμη που «πέθανε» τον Πελέ
  • [07] Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο κοντά στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής στην Καμπούλ
  • [08] Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών αναστάτωσε το Λος Άντζελες
  • [09] «Οι έρευνες για το Boeing θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων»
  • [10] Ο Β. Πούτιν κάλεσε τις ΗΠΑ να εργαστούν από κοινού για τη «σταθεροποίηση» της Ουκρανίας
  • [11] Απόψε, σβήνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης»
  • [12] Δεν κοιμούνται αρκετά οι φοιτητές του ΑΠΘ
  • [13] F1: Ο Χάμιλτον στην pole position για το GP της Μαλαισίας

  • [01] Ξεκινά το μεσημέρι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

    Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο υλοποιούνται προβλέψεις του Μνημονίου 2 για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

    Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στη 1 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει αύριο, Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του.

    Υπενθυμίζεται πως η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο.

    [02] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα φαρμακεία

    Ταλαιπωρία και σήμερα για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών «προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού», αλλά «όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν» ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

    [03] Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία

    Υπό «επιτήρηση» με ορατή την απειλή της μείωσης του αξιόχρεου της οικονομίας της, θέτει τη Ρωσία, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, όπως ανακοίνωσε. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η απειλή για μείωση της βαθμολογίας του αξιόχρεου της Ρωσίας, προκύπτει εξ αιτίας των επιπτώσεων από την ουκρανική κρίση και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογεί τη ρωσική οικονομία στη βαθμίδα Baa1, αλλά "υπό επιτήρηση για μείωση", όπως ανέφερε σε δήλωσή του, επικαλούμενος την «αποδυνάμωση της ρωσικής οικονομίας».

    [04] Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

    Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την μεγάλη κατολίσθηση στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσινγκτον ανήλθε σε 17, αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αναζήτησης αγνοουμένων, δήλωσαν αξιωματούχοι την Παρασκευή. Επισήμως ενενήντα άτομα αναφέρονται ως αγνοούμενοι από την ημέρα της καταστροφής στις 22 Μαρτίου.

    Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι το γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα συνεργεία διάσωσης να επιχειρήσουν στο έδαφος και να ανασύρουν τους αγνοούμενους ενώ σύμφωνα με τους αξιωματούχους ο κακός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

    [05] Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

    Δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Μπανγκόκ σε άλλη μία κινητοποίηση κατά της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της Γερουσίας της Ταϊλάνδης. Κρατώντας σημαίες και φυσώντας σφυρίχτρες, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το Πάρκο Λουμπίνι μέχρι την παλιά συνοικία στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    [06] Το CNN ζήτησε συγγνώμη που «πέθανε» τον Πελέ

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ζήτησε συγγνώμη, καθώς από προφανές λάθος, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, τον θάνατο του 73χρονου θρύλου του ποδοσφαίρου, του Βραζιλιάνου Πελέ. «Εκπρόσωπος του Πελέ είπε στο CNN ότι είναι ζωντανός ( ο Πελέ) και πολύ καλά», μετέδωσε το CNN στην εκπομπή του New Day. Ο λογαριασμός στο Twitter της εκπομπής έσπευσε να διαγράψει τη λανθασμένη ανάρτηση για τον θρύλο του ποδοσφαίρου. «Λυπούμαστε για το λάθος και ευχαριστούμε τους φίλους μας για τη διόρθωση» έγραψε το Twitter του αμερικανικού καναλιού ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη από 54.000 followers για την λάθος ανάρτηση.

    [07] Ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο κοντά στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής στην Καμπούλ

    Δύο εκρήξεις, ακολουθούμενες από σφοδρά πυρά, σημειώθηκαν σήμερα σε ένα κτίριο πολύ κοντά στην έδρα της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής του Αφγανιστάν στην Καμπούλ, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα. «Ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά από ένα γραφείο της Επιτροπής» δήλωσε ο αρχηγός της Ασφάλειας της Καμπούλ, Σαγιέντ Γκιουλ Αγά Χασεμί ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανεκζάι είπε ότι οι αρχές είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν προς το παρόν ότι «ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα κτίριο κοντά στην Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή».

    [08] Σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών αναστάτωσε το Λος Άντζελες

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών έγινε αισθητή σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές. Σύμφωνα με την αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ο σεισμός ήταν ρηχός αφού προερχόταν από εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη Λα Χάμπρα και 43 χλμ. από το Λονγκ Μπιτς. Είχε διάρκεια 10 δευτερολέπτων και έγινε αισθητός σε όλη τη νότια Καλιφόρνια. Για προληπτικούς λόγους έκλεισε ένα ψυχαγωγικό πάρκο της Ντίσνεϊλαντ που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο.

    [09] «Οι έρευνες για το Boeing θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων»

    Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας υποσχέθηκε σήμερα ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό «πιθανών επιζώντων» από τη συντριβή της πτήσης ΜΗ370, τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφουςBoeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό. Εν τω μεταξύ, κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε τρία ύποπτα αντικείμενα στη νέα περιοχή όπου έχουν μετατοπιστεί οι έρευνες για το εξαφανισμένο Μπόινγκ. Τα αντικείμενα αυτά έχουν λευκό, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Ο νότιος Ινδικός Ωκεανός έχει μπει στο επίκεντρο των ερευνών και στην περιοχή αυτή έχουν εντοπιστεί από αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, διάφορα συντρίμμια, που προς το παρόν ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ανήκουν στο μαλαισιανό αεροπλάνο.

    [10] Ο Β. Πούτιν κάλεσε τις ΗΠΑ να εργαστούν από κοινού για τη «σταθεροποίηση» της Ουκρανίας

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να εργαστούν από κοινού για τη «σταθεροποίηση» της Ουκρανίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπερδνειστερία, τη ρωσόφωνη περιοχή του Μόλδοβα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι χθες Παρασκευή ο Πούτιν «πρότεινε να μελετηθούν τα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η διεθνής κοινότητα για να συνεργαστεί με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν να συζητηθούν «προσεχώς οι συγκεκριμένες παράμετροι» της συνεργασίας τους από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τον Τζον Κέρι και τον Σεργκέι Λαβρόφ. Το βράδυ της Παρασκευής ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να συζητήσουν μια αμερικανική πρόταση εξόδου από την κρίση.

    [11] Απόψε, σβήνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

    Περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές θα λάβουν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η «Ώρα της Γης», με κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».

    Σήμερα Σάββατο, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις20:30 έως τις 21:30 το βράδυ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια. Η Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

    [12] Δεν κοιμούνται αρκετά οι φοιτητές του ΑΠΘ

    Δεν κοιμούνται αρκετά οι φοιτητές του ΑΠΘ, η πλειονότητα των οποίων θεωρεί ότι χρειάζεται παραπάνω ώρες ύπνου. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη τηςΜονάδας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» και ομάδας φοιτητών του ΑΠΘ, με θέμα «Συνήθειες ύπνου των φοιτητών του ΑΠΘ» που παρουσιάστηκαν στο 29ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο.

    Στη μελέτη, που βασίστηκε σε συμπληρωμένα ερωτηματολόγια, μετείχαν 309 φοιτητές διαφόρων σχολών (εκ των οποίων το33,5 % τηςΙατρική),με μέση ηλικία20,5 Β±2 έτη. Από τους ερωτηθέντες το 47% ήταν αγόρια και18% καπνιστές. Η μέση διάρκεια του ύπνου τους τις καθημερινές ήταν 6,6Β±1,4ώρες, τα Σαββατοκύριακακοιμόνταν περισσότερο (8,6Β± 1,9 ώρες) ενώ κατά την εξεταστική περίοδο η διάρκεια του ύπνου ήταν 6,4Β±1,7. Η διάρκεια του ύπνου τις καθημερινές ήταν μικρότερη στους φοιτητές Ιατρικής σε σχέση με αυτούς των άλλων σχολών (5,7Β±0,9έναντι 7,1Β±1,4 ώρες).

    [13] F1: Ο Χάμιλτον στην pole position για το GP της Μαλαισίας

    Σε μια πολύ δύσκολη πίστα, όπως ήταν σήμερα εκείνη της Σεπάνγκ λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την πρωτιά που θα τον φέρει να εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό γκραν πρι της Μαλαισίας. Πίσω του θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ τρίτος πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ και τέταρτος ο Φερνάντο Αλόνσο. Να σημειωθεί ότι οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με 50 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2014 - 10:30:26 UTC