Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τα καλά λόγια των δανειστών δεν μπορούν να κρύψουν τη μνημονιακή συμφωνία
  • [02] «Δεμένα» αύριο για 24 ώρες τα πλοία
  • [03] Όλι Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές
  • [04] Ο Βλ. Πούτιν δεσμεύεται για ενέργειες υπέρ των Τατάρων της Κριμαίας
  • [05] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2014 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τα καλά λόγια των δανειστών δεν μπορούν να κρύψουν τη μνημονιακή συμφωνία

    Σχολιάζοντας δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που παίρνουν μέρος στο Eurogroup της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα «καλά λόγια» εκ μέρους των δανειστών, ως πολιτική υποχρέωση προς την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της μνημονιακής συμφωνίας με την τρόικα, που εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία από τη Βουλή, μέσα από διαδικασίες που ευτελίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου».

    [02] «Δεμένα» αύριο για 24 ώρες τα πλοία

    Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου, αποφάσισε, το μεσημέρι σε νέα συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη πολύωρη συνάντηση που είχε η διοίκηση της ναυτικής ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, οι οποίες έληξαν στο τέλος του 2013. Οι ακτοπλόοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζήτησαν μια μικρή μείωση στις ειδικές κατηγορίες πληρωμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα, ενώ πηγές από την ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνομιλίες με το ΣΕΕΝ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ότι για το θέμα θα έχουν νέα συνάντηση αύριο στις 3.00 μμ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

    [03] Όλι Ρεν: Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές

    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει είναι πολύ σημαντικές και έχουν σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία και τώρα θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό τον δρόμο, ενώ θα πρέπει να ενδυναμώσουμε και τις προσπάθειες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του από το Ζάππειο. Σε ερώτηση, εάν πιστεύει πως θα μπορέσει Ελλάδα να βγει στις αγορές, πριν τις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δυνατό να βγει στις διεθνείς αγορές και πρόσθεσε ότι για τη χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό θα αποφασίσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση.

    Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανάφερε ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, από δω και πέρα, μπορούμε να μιλάμε στο Eurogroup για οικονομική ανάπτυξη, όταν εδώ και τέσσερα χρόνια μιλούσαμε μόνο για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Επίσης, πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα Eurogroup, θα αφορά το χρέος.

    [04] Ο Βλ. Πούτιν δεσμεύεται για ενέργειες υπέρ των Τατάρων της Κριμαίας

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε σήμερα για ενέργειες υπέρ των Τατάρων της Κριμαίας, της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας, η οποία είχε φανεί εχθρική σε μια προσάρτηση στη Ρωσία, όπως είναι η αποκατάστασή τους ως ένας λαός που υπέστη διωγμό υπό τον Στάλιν. «Θα δώσω εντολή για να γίνει επεξεργασία όλων αυτών των ζητημάτων», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντησή του, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, με τον πρόεδρο του Ταταρστάν, μιας δημοκρατίας της κεντρικής Ρωσίας, ο οποίος του μετέφερε το αίτημα αυτό έπειτα από ταξίδι του στην Κριμαία. Ο Πούτιν δεσμεύτηκε για «κοινωνικές υποδομές -σχολεία, παιδικές χαρές κλπ» για την κοινότητα των Τατάρων στην Κριμαία, η οποία απαριθμεί περί τα 300.000 μέλη.

    Εξάλλου, η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Ουκρανία εναντίον της ένταξής της στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι προηγούμενες προσπάθειες του Κιέβου να προσεγγίσει την συμμαχία είχαν ανεπιθύμητες συνέπειες.

    [05] Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία 2014 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, η «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία 2014 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη φάση της μυστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών της Ακαδημίας -ακολουθεί η δεύτερη και τελική φάση την ερχόμενη εβδομάδα- ανέδειξε τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη πρώτη σε όλες τις κατηγορίες (13 συνολικά) εκτός από την κατηγορία σκηνοθεσίας, στην οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα ο ίδιος ο σκηνοθέτης έπειτα από προσωπική του απόφαση. Ακολουθεί «Ο Εχθρός μου» με 10 υποψηφιότητες, η «Miss Violence» με 8 και το «September» με 6 υποψηφιότητες.

    Φέτος, πέμπτη χρονιά λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), στα βραβεία συμμετείχε όλη η περσινή κινηματογραφική παραγωγή της χώρας, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΚ Βασίλης Κατσούφης, ανακοινώνοντας σήμερα τις υποψηφιότητες. Είκοσι ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλαστίας, 13 ντοκιμαντέρ και 24 μικρού μήκους ταινίες, αριθμός που δείχνει ότι «παρ? όλη την πενία στον χώρο μας και την οικονομική κρίση σε ολόκληρη της Ελλάδα οι Έλληνες κινηματογραφιστές δείχνουν πίστη και κουράγιο να γυρίζουν ταινίες. Τους συγχαίρω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 14:30:23 UTC